fbpixel

Search icon
Search
Γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να παρακολουθούμε τη δίκη της Gwyneth Paltrow να ξεδιπλώνεται
PEOPLE & MOMENTS

Γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να παρακολουθούμε τη δίκη της Gwyneth Paltrow να ξεδιπλώνεται

Εσείς τι γνώμη έχετε σχηματίσει;


Η δίκη της Gwyneth Paltrow για το ατύχημα στο σκι πλήττει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας viral στιγμές όπως η ηθοποιός να θωρακίζει το πρόσωπό της στο δικαστήριο με ένα σημειωματάριο 250 δολαρίων και να προσφέρει «κεράσματα» στο προσωπικό του δικαστηρίου.

H ιδρυτής της Goop, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολιτικής αγωγής αναφορικά με μια σύγκρουση που έλαβε χώρα στις πλαγιές ενός θέρετρου στο Park City της Γιούτα τον Φεβρουάριο του 2016. Ο Terry Sanderson, ένας 76χρονος συνταξιούχος οπτομέτρης, κατηγόρησε την Paltrow ότι έπεσε πάνω του στις πλαγιές. Η ίδια, εν τω μεταξύ, αρνήθηκε αυτές τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα ήταν ο Sanderson που έπεσε πάνω της.

Ο 76χρονος μηνύει την Paltrow αιτούμενος αποζημίωση αξίας 300.000 δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι υπέστη μακροχρόνιο τραυματισμό στον εγκέφαλο μετά τη σύγκρουση στο Deer Valley Resort. Η κατηγορούμενη αντέκρουσε τον Sanderson για 1 δολάριο, συν νομικές αμοιβές, και προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει την αγωγή του ως «απόπειρα εκμετάλλευσης της διασημότητας και του πλούτου της».

Σε συνέντευξη Τύπου το 2019, σύμφωνα με το Salt Lake City Tribune, οι δικηγόροι του Sanderson, Lawrence D. Buhler και Robert B. Sykes, είπαν ότι όλοι οι σκιέρ — «ακόμη και οι διασημότητες» — πρέπει να συμμορφώνονται με το διάταγμα της Summit County που απαγορεύει το «αλόγιστο σκι».

Λίγο καιρό αφότου ξεκίνησε η δίκη — η οποία μεταδίδεται σε κανάλια YouTube, όπως το Court TV και το Law & Crime — ξεκίνησε ένας πανικός με memes στα social media. Ο κόσμος στάθηκε στα πιο πρόσφατα από την αίθουσα του δικαστηρίου του Park City σαν να ήταν ένα αληθινό ντοκιμαντέρ εγκλήματος — ή αλλιώς ένα ριάλιτι Bravo.

Παρακολουθήστε τα social media highlights που ξεχωρίσαμε έως τώρα:

1. Η ατάκα της κατηγορούμενης: «έχασα μισή μέρα σκι»

«Ρίξτε αμέσως τη Gwyneth Paltrow σε ένα franchise για νοικοκυρές», έγραψε ένα άτομο στο Twitter, απαντώντας σε μια viral στιγμή στην οποία η κατηγορούμενη δήλωσε ότι η σύγκρουση την είχε κάνει να χάσει «μισή μέρα σκι».

«Χρειάζομαι τρεις σεζόν μιας κωμικής σειράς που ονομάζεται skigate βασισμένη στη δίκη της Gwyneth Paltrow, δεν κάνω πλάκα», έγραψε ένα άλλο άτομο στο Twitter.

2. Η αναφορά στην Taylor Swift και οι όχι και τόσο σχετικές με τη δίκη ερωτήσεις

Μεγάλο μέρος της κουβέντας εξελισσόταν σε έντονες δικαστικές στιγμές, όπως όταν ένας δικηγόρος του ενάγοντα μίλησε στην Paltrow για τη φύση της φιλίας της με την Taylor Swift (η απάντησή της; Είναι προφανώς «φίλη» αλλά όχι «καλή φίλη»), ή για το ύψος της.

«Η Gwyneth Paltrow ρωτάται επί του παρόντος ποια χριστουγεννιάτικα δώρα έχει κάνει στην Taylor Swift στο παρελθόν κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής (???), το καλύτερο τηλεοπτικό περιεχόμενο που έχω παρακολουθήσει εδώ και χρόνια», έγραψε στο Twitter ο Kevin Fallon, συντάκτης του Daily Beast's Obsessed.

3. Η δικηγόρος που φαίνεται να είναι μεγάλη fan της Paltrow

Όλοι θα θέλαμε σε μια στιγμή ανάγκης να έχουμε μια δικηγόρο σαν αυτή της Gwyneth Paltrow! Χάνει τα λόγια της, κάνει κομπλιμέντα στην πελάτισσά της και φαίνεται να ζει το «όνειρο» της καριέρας της!

@berternie20 #gwynethpaltrow #trial #parkcity #attorney #jurytrial #skiing #legal #courtroom #edit #fyp #crossexamination #gwen #comedy #lawyer #lawyertiktok ♬ original sound - Maybe Baby
@murdaughupdates #starstruck #gwynethpaltrow #gwynethpaltrowskiaccident #gwynethpaltrowskitrial #paltrowskitrial #lawyersoftiktok #slidingdoors #gwynethpaltrowcandle #murdaughupdate #murdaughupdates ♬ original sound - Murdaugh_trial

4. Τα γυαλιά του Jeffrey Dahmer και οι ενοχικές εκφράσεις του προσώπου της

Εκτός από το σήμα κατατεθέν του προσφάτως δημοφιλούς κατά συρροή δολοφόνο – τα γυαλιά του-, ο κόσμος παρατηρεί πολλά ακόμη στο πρόσωπο της 50χρονης ηθοποιού! Οι εκφράσεις του προσώπου της έχουν αποτελέσει αφορμή για χιουμοριστικά σχόλια όπως «Μοιάζει κατά τη διάρκεια της δίκης της σα να κατηγορείται για φοροδιαφυγή ή ανακάλυψαν ότι δηλητηρίασε 3 πρώην συζύγους». 

5. Οι εκφράσεις που πείθουν το κοινό πως μάλλον δεν είναι και τόσο καλή ηθοποιός

Ένας χρήστης στο Twitter σχολιάζει: «Αυτή η δίκη έχει καταστήσει ένα πράγμα ξεκάθαρο: η Paltrow είναι απαίσια ηθοποιός»!

Τι θεωρούμε τόσο συναρπαστικό σε αυτή τη δίκη;

1. Η Gwyneth Paltrow ενσαρκώνει μερικές πλευρές των ενδιαφερόντων της ποπ κουλτούρας, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ενσαρκώνει αυτή την ανησυχία για την παραπληροφόρηση για την υγεία, ενώ έχει πωλήσει προϊόντα που ισχυρίζονται ότι ενισχύουν την ευεξία σε υψηλή τιμή.

2. Αποτελεί ένα έμβλημα της κουλτούρας των girl bosses, η οποία ξεκίνησε την εποχή του 2014 και του 2015 ως hashtag, αιχμαλωτίζοντας τις γυναίκες που εξισώνουν την οικονομική ευημερία με τον φεμινισμό.

3. Στη συζήτηση εμπλέκονται και τα «μωρά nepo», καθώς οι γονείς της είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Η συγκεκριμένη δίκη ενσωματώνει «champagne problems» (ασήμαντα και επιφανειακά προβλήματα) . Ωστόσο, μας αρέσει ταυτόχρονα να την βλέπουμε χιουμοριστικά και ως ένα διάλειμμα από μια αγχωτική μέρα! Η Paltrow αναπαριστά αυτή τη σχέση αγάπης-μίσους με την κουλτούρα των διασημοτήτων με τόσο βαθύ τρόπο. Είναι τόσο γοητευτική από τη μία - κατά τη διάρκεια της δίκης, είναι κομψή, συμπεριφέρεται με τη δικηγόρο σαν κάποιον με τον οποίο μπορεί να φιλοδοξεί να γίνει φίλη. Μολαταύτα, την ίδια στιγμή, υπάρχει αυτή η αίσθηση της κοροϊδίας όπως… γιατί δικάζεται; Και αυτό προκαλεί πολλά eye rolls!