fbpixel

Search icon
Search
Για πρώτη φορά η Louis Vuitton παρουσιάζει ένα ζαχαροπλαστείο σοκολάτας
TASTE

Για πρώτη φορά η Louis Vuitton παρουσιάζει ένα ζαχαροπλαστείο σοκολάτας

Το café expert "LV Dream" με επικεφαλής τον Maxime Frédéric ανοίγει τις πόρτες του στις 12 Δεκεμβρίου


Ένα διαχρονικό όραμα, εστιασμένο στην εκλεπτυσμένη αισθητική και την κομψότητα. Ο πολυτελής οίκος, Louis Vuitton συνεχίζει να κάνει πράξη τη γαλλική φινέτσα, αποδεικνύοντας κάθε στιγμή την ξεχωριστή προσέγγιση ζωής, που ακολουθεί. Αυτή τη φορά πρωτοτυπεί στον κόσμο των deluxe γλυκών εδεσμάτων. Από τις 12 Δεκεμβρίου, στο θρυλικό ξενοδοχείο "Cheval Blanc Paris", το κοινό θα έχει τη ευκαιρία να περάσει μοναδικές στιγμές απόλαυσης στο "LV Dream", ένα νέο πολιτιστικό spot, που συγκεντρώνει έναν εκθεσιακό χώρο, ένα μαγαζί αλλά και πάνω από όλα έναν café expert στα εκλεκτά γλυκά και τις gourmet σοκολάτες. 

exhibition-lv-dream-photos-by-adrien-dirand-courtesy-of-louis-vuitton-35-1.jpg

Επικεφαλής του λαμπερού project είναι ο Chef Pâtissier του Cheval Blanc, Maxime Frédéric. Ο ίδιος, ξεχωρίζει ξανά για την εξεζητημένη πρώτη ύλη που επιλέγει, καθώς και τις δημιουργικές μαγειρικές τεχνικές. Συλλέγει βανίλιες και κόκκους καφέ από κορυφαίες πηγές, ενώ συστατικά όπως τα αυγά προέρχονται από τη δική του οικογενειακή φάρμα στη Νορμανδία.


The deamy flashback

lv.jpg

H έκθεση LV DREAM βασίζεται σε προηγούμενες εκθέσεις που έχουν εξερευνήσει την ιστορία των συνεργασιών του Maison. Εδώ, η φαντασία και η δημιουργική παραγωγή γίνονται μια εμπειρία για να την ανακαλύψουν όλοι. Με το LV DREAM, η Louis Vuitton γιορτάζει αυτές τις εμπνευσμένες ιδέες και τους δημιουργούς τους ως μια εκτεταμένη έκθεση μέσα στο κτίριο του πρώην πολυκαταστήματος La Belle Jardinière.Οι δύο χώροι, που βρίσκονται πάνω από την έκθεση, ενσωματώνουν ένα φυτικό σκηνικό με πλούσια τροπικά φυτά.

Στον χώρο της LV DREAM, οι επισκέπτες ακολουθούν μία κυκλική διαδρομή οργανωμένη με βάση τα θέματα της έκθεσης, τα οποία είναι:"Mr. Louis by Cao Fei", "Louis Vuitton: As Seen By…", "Origins", "Art of Silk", "The World of Louis Vuitton According to Rei", "Reinterpreting Icons", "Leather Goods in Fashion", "Bags as Blank Canvas" και "Art Meets Fashion". Ανάμεσα στα highlights περιλαμβάνονται δυο πορτραίτα του ιδρυτή Louis Vuitton από τους Alex Katz και Mister Cartoon, τα οποία δεν έχουν εκτεθεί ποτέ δημοσίως.

Eclectic sweet creations

l1200302.webp
MARTIN COLOMBEG

Ο Frédéric έχει μεταφέρει τα χαρακτηριστικά μοτίβα του Louis Vuitton σε μια επιλογή από γλυκά, πολλά από τα οποία είναι τοποθετημένα σαν αντικείμενα τέχνης πάνω σε έναν κυματιστό πάγκο. Εκλέρ σοκολάτας με το λογότυπο του Fashion House, ή ακόμη και ένα κέικ βανίλιας-φουντουκιού-σοκολάτας διακοσμημένο με Monogram πρωταγωνιστούν στα options της κεντρικής συλλογής. Κάθε μικρή απόλαυση είναι ταυτισμένη με ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα savoir-faire. 

sweet-2.jpg

Σοκολατένιες ράβδοι σε σχήμα σκακιέρας και marshmallows σε σχήμα Vivienne, τη μασκότ του γαλλικού οίκου είναι έτοιμα να συνεπάρουν κάθε επισκέπτη σε ένα μοσχομυρωδάτο και γλυκό σύμπαν, που θα τους ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και σε αγαπημένες παιδικές αναμνήσεις.

Info: Cheval Blanc Paris, 8 Quai du Louvre