fbpixel

Search icon
Search
200 Trunks, 200 Visionaries exhibition: Στη Νέα Υόρκη η δημοφιλής παγκόσμια έκθεση του Louis Vuitton
ARTS & CULTURE

200 Trunks, 200 Visionaries exhibition: Στη Νέα Υόρκη η δημοφιλής παγκόσμια έκθεση του Louis Vuitton

Συνεχίζει να καλωσορίζει τους επισκέπτες προσφέροντας μια exclusive εμπειρία


Ένα φιλόδοξο αφιέρωμα στα 200 χρόνια λειτουργίας ενός luxurious brand, που έχει χτίσει μια από τις πιο κυρίαρχες fashion ταυτότητες σε διεθνές επίπεδο. Ο δημοφιλής Οίκος, Louis Vuitton, συνεχίζει να ξεχωρίζει αυτή τη φορά με μια πρωτοπόρα, νοσταλγική και ενδιαφέρουσα έκθεση - ωδή στην διαχρονική του κομψότητα. Το "200 Trunks 200 Visionaries exhibition" παρουσιάζει τα ευφάνταστα μπαούλα που δημιούργησαν 200 οραματιστές, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε μια εκλεπτυσμένη εμπειρία, ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο και στην timeless σχεδιαστική του φιλοσοφία. 

Με αφετηρία του το γοητευτικό Asnières, στο σπίτι της οικογένειας Louis Vuitton, το περιοδεύον exhibition συνέχισε στη Σιγκαπούρη και το Los Angeles, με επόμενο, και τελευταίο του προορισμό τη λαμπερή πόλη της Νέας Υόρκης. Στο κτίριο-ορόσημο Barney's, το διάσημο label έθεσε σε λειτουργία για περιορισμένο χρονικό διάστημα το iconic "FREDS x LOUIS" σε συνδυασμό με την έκθεση, με στόχο να αναβιώσει θρυλικές στιγμές απόλαυσης και διασκέδασης. Η έκθεση ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου.

12-art-culture-lv200-nyc-visual-freds1-2000x2000-di2.webp

Το project "Louis 200" προσκάλεσε πλήθος ταλαντούχων προσώπων της διεθνούς σκηνής των τεχνών και του πολιτισμού, των επιστημών, του αθλητισμού, των παγκόσμιων κοινωνικών ζητημάτων και πολλών άλλων, με σκοπό να εξατομικεύσουν έναν μεταφορικό κενό καμβά που έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με το αρχικό μπαούλο που σχεδίασε ο Louis τη δεκαετία του 1850. Μεταξύ των 200 εξαιρετικών μεταμορφώσεων, ταλέντα όπως οι Willo Perron, Francesca Sorrenti, Refik Anadol και Francky Zapata παρουσιάστηκαν αποκλειστικά στη Νέα Υόρκη.

5-art-culture-lv200-nyc-visual-warehouse-2000x2000-di2.webp
9-art-culture-lv200-nyc-visual-popup-2000x2000-di2.webp

Κατά την είσοδο, τους επισκέπτες υποδέχεται ένας γιγαντιαίος Monsieur Louis από στοιβαγμένα ψηφιακά μπαούλα, πριν οδηγηθούν μέσα από έναν σκοτεινό διάδρομο με φως, το οποίο τους οδηγεί στην αίθουσα ενημέρωσης. Εκεί, ένα «μαγικό κουτί» περιγράφει τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Προχωρώντας στην επόμενη αίθουσα υπάρχει ένας κομψός, μεταλλικός κορμός που έχει φτιαχτεί από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Willo Perro, και στη συνέχεια, η λήψη της Francesca Sorrenti περικλείει ένα ολόκληρο δωμάτιο με κολάζ με την υπογραφή της με μυριάδες ιστορικές, πολιτιστικές και προσωπικές αναφορές. 

Πριν από την είσοδο στην πρώτη κύρια αίθουσα, οι επισκέπτες βρίσκονται σε έναν χώρο "Behind-the-Scenes", όπου παίζουν συνεντεύξεις με τους δημιουργούς - οραματιστές των μπαούλων, με τρόπο που μοιάζει με gallery. Από εκεί, εισέρχονται στην αποθήκη: ένα δωμάτιο γεμάτο με κλιμακωτά ξύλινα κιβώτια που αποτελούν το σκηνικό για μια λεγεώνα συνεργατικών μπαούλων. Εδώ, το ευφάνταστο πνεύμα της συνεργατικής έκθεσης ζωντανεύει, με αρκετές αριστουργηματικές ιδέες, όπως ο χρωματιστός κορμός του Studio Proba, η ερμηνεία The Beauty of Edible Things (2021) της Carolien Niebling και το Gradual Pattern take του Cao Yuxi, μεταξύ πολλών άλλων συνεργασιών

4-art-culture-lv200-nyc-visual-francesca-2000x2000-di2-1.webp

Στη συνέχεια, κατευθύνονται σε ένα δωμάτιο, αφιερωμένο στον Γάλλο πιλότο και εφευρέτη, Franky Zapata και ένα άλλο γεμάτο με έγχρωμα μπαλόνια από την Brooklyn Balloon Company του Robert Moy.

8-art-culture-lv200-nyc-visual-dreamspace-2000x2000-di2.jpg

Ο τρίτος όροφος φιλοξενεί τη δεύτερη κύρια αίθουσα, που ονομάστηκε «ονειρικό τοπίο», όπου παρουσιάζονται οι τελικοί κορμοί των Visionaries ανάμεσα σε έντονα χρωματιστά σκηνικά. Υπό τους ήχους ενός ηχητικού speakeasy σε ένα λειτουργικό jukebox 200 τραγουδιών από τον Βρετανό DJ Benji B - οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια τελευταία βόλτα στον υπόγειο όροφο, ή στο "The Residency", όπου οι εσωτερικές ομάδες της Louis Vuitton έχουν μεταφερθεί για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν τις βιτρίνες της έκθεσης.

Info: Η έκθεση "200 Trunks, 200 Visionaries" της Louis Vuitton θα είναι ανοιχτή στο κτίριο του Barneys New York από τις 14 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου.