fbpixel

Search icon
Search
Ένα mountain house του 1970 στη λίμνη Tahoe είναι ό,τι πιο cozy θα δείτε σήμερα
INTERIORS

Ένα mountain house του 1970 στη λίμνη Tahoe είναι ό,τι πιο cozy θα δείτε σήμερα

Σχεδιασμένο από τη Noz Nozawa


Η interior designer Noz Nozawa με έδρα το San Francisco αναζητούσε για καιρό ένα ενοικιαζόμενο σπίτι στη λίμνη Tahoe για τις χειμερινές της αποδράσεις. Η διαδικασία της εύρεσης του ιδανικού σπιτιού αποδείχθηκε δύσκολη και τελικά βρήκε μια παραμελημένη καμπίνα του 1970. «Τα μπάνια ήταν τρομακτικά και η κουζίνα ήταν ό,τι παραμελημένο είχα δει ποτέ», λέει η Nozawa. 

Αυτή και ο σύζυγός της, Daniel Helmhold, εκμεταλλεύτηκαν τους ξεπερασμένους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, αλλά δε βιάστηκαν να προχωρήσουν στον επανασχεδιασμό. «Έπρεπε να περιμένουμε για να καταλάβουμε τι ήταν αυτό που θέλαμε, να προσδιορίσουμε τον προϋπολογισμό και να βρούμε τον κατάλληλο εργολάβο», εξηγεί. Κατέληξε να χωρίσει το έργο σε τρεις φάσεις σε διάστημα πέντε ετών.

Η πρώτη φάση περιελάμβανε το κύριο μπάνιο και την κουζίνα, που ήταν πραγματικά σε κακή κατάσταση. Πιο προβληματικό για ένα ζευγάρι που λατρεύει να φιλοξενεί κόσμος, ήταν ένα περιοριστικό kitchen island που έκλεινε τον χώρο. Η Nozawa επέλεξε να το αφαιρέσει, επιτρέποντας ευκολότερη πρόσβαση στη σόμπα και τον νεροχύτη, αλλά διατήρησε έναν τοίχο που συνδέει την κουζίνα με το μεγάλο δωμάτιο. 

hbx010124noznozawa-022-1-659d75cd1adf5.jpg


Αυτό το όραμα επεκτείνεται και στο ευάερο μεγάλο δωμάτιο, όπου διατήρησε το τζάκι και τα δοκάρια, και στη συνέχεια εγκατέστησε έπιπλα, συμπεριλαμβανομένου του "Convotatsu" (ένα υβρίδιο από ένα '70s conversation pit κι ένα ιαπωνικό kotatsu, ένα χαμηλό τραπέζι που θερμαίνεται) που σχεδίασε για το 2020 Whole Home και αποφάσισε να το κρατήσει. "Ήθελα να δημιουργεί την αίσθηση της ζεστασιάς», λέει η ίδια.

Το υπόγειο, που έγινε σε δεύτερη φάση, αυξάνει τη ζεστασιά με μια γωνιά ανάγνωσης που περιβάλλεται από ενσωματωμένες βιβλιοθήκες. Στην τρίτη φάση, ένα τρίτο «μυστικό» μπάνιο προστέθηκε στο υπόγειο. Τώρα, μεταξύ του κύριου υπνοδωματίου, του ξενώνα και της κουκέτας, η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει 10 άτομα.

Παρά το ότι οι θερμές αποχρώσεις αποτελούν το σήμα κατατεθέν της κατοικίας και ταιριάζουν έτσι όπως πρέπει με το εξωτερικό σκηνικό του βουνού, έχει δοθεί βάση στη λεπτομέρεια με κομμάτια αξίας, τα οποία κοσμούν με υπέροχο τρόπο τα ράφια και τις επιφάνειες και ξεχωρίζουν στο σύνολο εξαιτίας των bold τόνων τους. Έχουν τοποθετηθεί, για παράδειγμα, πολύχρωμα κομμάτια, αντίκες σε μεταλλικές αποχρώσεις, λευκώματα μόδας και design books, και χρωματιστά άνθη που εξασφαλίζουν χρώμα και «ζωή» στο αποτέλεσμα.

hbx010124noznozawa-002-1-659d72a21f39d.jpg


Κοιτάζοντας έναν προς έναν τους χώρους, καταλαβαίνουμε το cozy vibe που αποπνέεται σε κάθε σημεία και πόσο ονειρική μπορεί να χαρακτηριστεί η αίσθηση που προσφέρει στους ιδιοκτήτες κάθε φορά που επισκέπτονται τη βίλα τους τα weekends. Ένα σύγχρονο, homie space, που παρέχει όλες τις ανέσεις για μια απόλυτα αναζωογονητική διαμονή, μακριά από την αστική βοή και τους γρήγορους ρυθμούς της τόσο απαιτητικής καθημερινότητας.

Οι πινελιές τέχνης κάνουν έναν extra ενδιαφέροντα τόνο στο συνολικό decor, γεγονός που κάνεις αυτό το σπίτι να διαφέρει από άλλα παρόμοια που έχουμε δει. Η πολυτέλεια έχει αποτυπωθεί με τον πιο σύγχρονο, αλλά και διακριτικό τρόπο - κάτι που παρατηρούμε έντονα στην καθεμία από τις γωνίες. 

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Alanna Hale, House Beautiful