fbpixel

Search icon
Search
Γεμίστε το σπίτι σας με θετική ενέργεια ακολουθώντας αυτά βήματα
INTERIORS

Γεμίστε το σπίτι σας με θετική ενέργεια ακολουθώντας αυτά βήματα

Δημιουργήστε τις κατάλληλες συνθήκες step by step


Aναζητάτε τρόπους για να κατακλύζεστε με θετική ενέργεια; Τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε από τους χώρους του σπιτιού σας. Εάν μάλιστα, εξαιτίας του καλοκαιριού θέλετε να κάνετε και μια ανανέωση στην κατοικία σας, φροντίστε να την πραγματοποιήσετε βασισμένοι σε tips που μπορούν να γεμίσουν τα δωμάτιά σας με positive vibes. Οι παρακάτω προτάσεις θα σας κάνουν να αποδεσμευτείτε από ότι σας κρατάει πίσω ενώ μπορεί να σας εισάγουν σε νέες συνήθειες που θα λατρέψετε. 

Απλά γνωρίστε τες! 

Γνωρίζετε για τα μαλακά υλικά; 

shutterstock-1182182920.jpg

Η σύγχρονη διακόσμηση & αρχιτεκτονική διαθέτει συχνά «σκληρά» υλικά και άγριες γωνίες. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι το άγγιγμα μαλακών αντικειμένων αυξάνει την αίσθηση άνεσης και ασφάλειας. Μην φοβάστε να προσθέσετε μια κουβέρτα ή κάποιο ριχτάρι στο σαλόνι, στον καναπέ σας ή ακόμα και στο κρεβάτι σας, ενώ προτιμήστε να γεμίσετε τους χώρους σας με άνετα, μαλακά μαξιλάρια και χαλάκια με τα πόδια -τα συγκεκριμένα items θα ανανεώσουν το interior design σας και θα προσθέσουν περισσότερη αίσθηση ευεξία στην κατοικία σας.

Κεφάλαιο: Θαλασσινό Αλάτι

shutterstock-653694511.jpg

Σύμφωνα με το feng shui, το θαλασσινό αλάτι μπορεί να σας απαλλάξει από την αρνητική ενέργεια και να φέρει την ισορροπία στον προσωπικό σας χώρο. Επιπλέον, χαρίζει σε κάθε σπίτι καλοκαιρινή διάθεση, που τόσο πολύ χρειάζεστε αυτόν τον καιρό! Χρησιμοποιήστε το είτε μόνο του είτε αναμεμειγμένο με νερό. Πώς; Ρίξτε 5 κουταλιές της σούπας σ' ένα κουβά νερό και σφουγγαρίστε τα πατώματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μπολ με αλάτι στις γωνιές που βρίσκονται στα βορειοανατολικά και στα νοτιοδυτικά του σπιτιού, ώστε η μυρωδιά να μεταφέρεται σε όλο το σπίτι.

All white

hutomo-abrianto-npdsmgvl9qm-unsplash.jpg

Μπορεί να θεωρείται από πολλούς το χρώμα της αγνότητας, ωστόσο είναι σίγουρα εκείνο που εκπροσωπεί την ανεμελιά και την ευτυχία, ενώ σας βοηθάει να απαλλαγείτε άμεσα από αρνητικές σκέψεις και παράλογους φόβους. Συνήθως, όσοι το επιλέγουν τείνουν να αντιμετωπίζουν τα πράγματα με αισιοδοξία, έχουν θετική στάση στη ζωή και βρίσκονται μόνιμα σε αναζήτηση νέας αρχής. Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς λοιπόν για να το υιοθετήσετε στη διακόσμησή σας, είναι να προσθέσετε λευκά αντικείμενα, όπως υπερμεγέθη βάζα -τα οποία θα γεμίσετε με μαργαρίτες, τριαντάφυλλα, κρίνους ή άλλα λουλούδια της ίδιας απόχρωσης- ή λευκές κορνίζες, στις οποίες θα τοποθετήσετε φωτογραφίες από τα αγαπημένα σας πρόσωπα και μέρη. Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε μεγάλα λευκά μαξιλάρια για τους καναπέδες, αφού ταιριάζουν με οποιοδήποτε χρώμα και μοτίβο.

Deep Clean

shutterstock-1673263150.jpg

Εάν αισθάνεστε βαρύ το κλίμα σε κάποιο δωμάτιο ή ακόμα και σε ολόκληρο το σπίτι σας, μπορεί να οφείλεται στις ίδιες του τις γωνίες, οι οποίες πολλές φορές σας περνούν απαρατήρητες. Όπου υπάρχει βρωμιά και σκόνη, υπάρχει στασιμότητα και αυτή πραγματοποιείται όταν η ροή ενέργειας εμποδίζεται. Η πλήρης και βαθιά καθαριότητα εξαλείφει την κακή ενέργεια από το σπίτι σας.

Plants, plants, plants 

charlota-blunarova-ofj6dnnij1m-unsplash.jpg

Εκτός από τα λουλούδια στα βάζα, κάντε μια έρευνα για το ποια φυτά μπορείτε να φιλοξενήσετε μέσα στο σπίτι, τα οποία θα δημιουργήσουν ένα tropical vibe εύκολα και γρήγορα. Υπάρχουν κάποια τόσο όμορφα, που μπορούν να χαρίσουν στον χώρο σας «ανάσες» δροσιάς και χαράς. Τα φυτά στο σπίτι βοηθούν στην καλή ενέργεια, ενώ θεωρείται ότι ωφελούν ιδιαίτερα και τη δημιουργική διαδικασία στους χώρους εργασίας. Προτιμήστε μεγάλες γλάστρες -όπως κρίνα, μπαμπού και jade. Εάν, όμως, το σπίτι σας είναι μικρό, διαλέξτε κάτι που να μην καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ενημερωθείτε για τη σωστή φροντίδα που χρειάζεται και τη συχνότητα ποτίσματος, ώστε να είναι πάντα υγιές.