fbpixel

Search icon
Search
Full Moon: Γνωρίζετε τι συμβαίνει πραγματικά στην αστρολογία;
LIFE & CAREER

Full Moon: Γνωρίζετε τι συμβαίνει πραγματικά στην αστρολογία;

Με αφορμή το επερχόμενο full moon στις 17 Σεπτεμβρίου


Ακόμα ένας μήνας που η πανσέληνος πλησιάζει. Την Τρίτη επρόκειτο να βιώσουμε την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου και η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε. Κι ενώ πολλές φορές συζητάμε για το πως μπορεί το full moon να επηρεάζει τη διάθεσή μας αλλά και το κάθε ζώδιο ξεχωριστά, είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουμε επ'ακριβώς τι συμβαίνει εκείνη την ημέρα; 

What about the moon?

Το φεγγάρι είναι το πλησιέστερο ουράνιο αντικείμενο στη Γη εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Φτιαγμένο από βράχο και μέταλλο, το φεγγάρι εναρμονίζει ταπεινά τη λεπτή ισορροπία που καθιστά δυνατή τη ζωή στη Γη, διαμορφώνοντας τον κόσμο μας και - φυσικά - επηρεάζοντας όλα τα έμβια όντα στον πλανήτη. Δηλαδή, η βαρυτική έλξη της σελήνης επηρεάζει τις παλίρροιες των ωκεανών και σταθεροποιεί ακόμη και την αξονική κλίση του πλανήτη μας, η οποία συμβάλλει στη ρύθμιση του κλίματος.

Moon & Astrology 

80f4c50af8f403b3fc85739c5e8ea958.jpg

Το φεγγάρι κινείται σε μια τροχιά 29,5 ημερών, αλλάζοντας σχήμα και μέγεθος καθώς αντανακλά το φως του ήλιου σε διαφορετικό βαθμό. Με βάση το παραπάνω, το φεγγάρι χρειάζεται περίπου 28 ημέρες για να περάσει και από τα 12 ζώδια, παραμένοντας σε καθένα από αυτά για περίπου 2,5 ημέρες. 

Σύμφωνα με την αστρολογία, η σελήνη συνδέεται με τα συναισθήματα, τις ευαισθησίες και τον εσωτερικό μας κόσμο, λειτουργώντας ως καθρέφτης των καθημερινών μας εμπειριών. Καθώς το φεγγάρι μετατοπίζεται από τη σκιώδη ακινησία της νέας σελήνης στη λαμπερή λάμψη της πανσελήνου, απηχεί τη δική μας εσωτερική μεταμόρφωση. Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο αν κατά τη διάρκεια των ημερών της πανσελήνου βιώνουμε συναισθηματικές μεταπτώσεις ή αν επηρεάζεται η διάθεση μας. 

Η λάμψη της πανσελήνου έχει έναν τρόπο να φέρνει τα πάντα σε ευκρινή εστίαση, αποκαλύπτοντας ό,τι ήταν κρυμμένο στο σκοτάδι. Είναι μια εποχή που τα συναισθήματα μπορεί να φτάσουν στα ύψη και άλυτα ζητήματα έρχονται στην επιφάνεια, απαιτώντας προσοχή. Είτε αγκαλιάζετε την ενέργειά της είτε όχι, το φως της πανσελήνου δεν αφήνει τίποτα κρυφό, παροτρύνοντάς μας να αντιμετωπίσουμε αυτά που διαφορετικά θα μπορούσαμε να αποφύγουμε.

Full moon & expectations 

Επειδή το φεγγάρι αντιπροσωπεύει τα συναισθήματά μας και η πανσέληνος έχει τη μέγιστη ακτινοβολία - με άλλα λόγια, το μέγιστο συναίσθημα -, τα έντονα συναισθήματα τείνουν να παίρνουν τον έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της πανσελήνου, πολλές φορές μπορεί να αισθάνεστε πως ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου, απελευθερώνοντας συσσωρευμένη ενέργεια και εντείνοντας οτιδήποτε έχει συσσωρευτεί. Αυτό το κύμα συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ευαισθησία, παρορμητικές αντιδράσεις ή απροσδόκητες ιδέες. Κατά κάποιον τρόπο, η πανσέληνος φωτίζει όχι μόνο τον νυχτερινό ουρανό αλλά και τις κρυφές γωνιές του ψυχισμού μας, φέρνοντας τα πάντα στην επιφάνεια σε μια ισχυρή, συχνά συντριπτική, ορμή που μερικές φορές είναι συναρπαστική ... και άλλες φορές απλώς εξαντλητική.

28d5e5e6379fe56520c4ad6f07758688.jpg

Η πανσέληνος - ο συναισθηματικός μας καθρέφτης - φωτίζει τον ουρανό και το μυαλό μας, οπότε η διαταραχή του ύπνου είναι ένα πολύ φυσιολογικό φαινόμενο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η ανησυχία, τα έντονα όνειρα ή η αϋπνία είναι δυσάρεστες συνέπειες αυτής της φάσης, αλλά η επιπλέον νυχτερινή ενέργεια μπορεί να είναι εξαιρετική για βραδινές δημιουργικές σκέψεις, ρομαντικές συναντήσεις και βαθιές πνευματικές ανακαλύψεις.

Full moon & Actions 

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και παράξενοι κατά τη διάρκεια μιας πανσελήνου προσπαθήστε να αφήσετε στην άκρη την οργή που τυχόν να σας κυβερνάει. Να προσπαθείτε να παραμείνετε ψύχραιμη και ήσυχοι. Για παράδειγμα, μην αρχίσετε να ψάχνετε για προβλήματα πριν αυτά εμφανιστούν από μόνα τους. Αφήστε τυχόν βαθιά και σκοτεινά μυστικά να αποκαλυφθούν χωρίς να αντιδράσετε. Αλήθεια, αυτή είναι μία σημαντική ευκαιρία για να σκεφτείτε, να απελευθερώσετε και να ξεκαθαρίσετε οτιδήποτε δεν ταιριάζει πια με την ψυχή και το mindset σας.

Με το επόμενο full moon να απέχει μόλις δύο μέρες και μ' εσάς να έχετε πλέον τις γνώσεις που χρειάζεται για να εξηγήσετε ό,τι κι αν συμβεί, παρατηρήστε πως θα σας επηρεάσει και προσπαθήσετε να ακολουθήσετε τα παραπάνω tips και ίσως τα πράγματα να είναι κάπως διαφορετικά αυτήν τη φορά!

Πηγή: The Cut