fbpixel

Search icon
Search
From me to me: 6 βιβλία αυτοβελτίωσης για να ξεκινήσουμε από σήμερα
WELLNESS

From me to me: 6 βιβλία αυτοβελτίωσης για να ξεκινήσουμε από σήμερα

Τα αναζωογονητικά «τονωτικά» που μας xαρίζουν με ειλικρίνεια τις απαντήσεις που αναζητούμε


Το σώμα μας «μιλάει» και κάθε φορά μας στέλνει τα δικά του προειδοποιητικά σημάδια, επικοινωνώντας την ανάγκη του για φροντίδα. Όσο και να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από πιεστικές καταστάσεις, οι οποίες αφορούν σε δύσκολη λήψη αποφάσεων ή τη διαχείριση δυσάρεστων γεγονότων, η στιγμή του απολογισμού δεν αργεί να φτάσει. Τότε, είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσουμε τους εαυτούς μας κατά πρόσωπο και με ειλικρίνεια. Γι' αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό να εξοπλιστούμε με ισχυρούς πνευματικούς συμμάχους, οι οποίοι θα οχυρώσουν την ψυχική και σωματική μας ισορροπία, εξασφαλίζοντας την αρμονία που αναζητούμε. 

Εμείς συγκεντρώσαμε έξι αγαπημένα βιβλία αυτοβελτίωσης, τα οποία μπορείτε να ξεκινήσετε να διαβάζετε από σήμερα και σίγουρα θα γίνουν τα «τονωτικά» που αναζητούσατε...

Πώς η άσκηση απογειώνει τη ζωή σου 

page-1.jpg

Έχει διακριθεί ως το νούμερο 1 best-seller από τους "New York Times", καθώς αποτελεί το πρώτο βιβλίο, το οποίο αποδεικνύει τα οφέλη της κίνησης στις λειτουργίες του εγκεφάλου. Το βιβλίο «Πώς η άσκηση απογειώνει τη ζωή σου» του αναπληρωτή κλινικού καθηγητή ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Harvard, John J. Ratey υπόσχεται ότι θα αλλάξει τον τρόπο, με το οποίο σκεφτόμαστε την πρωινή γυμναστική -κάτι που στην πορεία θα αλλάξει τον τρόπο, με τον οποίο βλέπουμε σχεδόν τα πάντα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πρώτες σελίδες του μας καλωσορίζουν με το ρητό του Πλάτωνα: «Για να πετύχει ο άνθρωπος στη ζωή του, ο Θεός του έδωσε δύο εργαλεία: την πνευματική καλλιέργεια και τη σωματική δραστηριότητα. Όχι χωριστά, το ένα για την ψυχή και το άλλο για το κορμί, αλλά και για τα δύο μαζί. Με αυτά τα δύο εργαλεία, ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει στην τελειότητα.» 

Εκδόσεις: Key Books

Όταν το σώμα λέει όχι 

337011cb29593497d66cba6401739803-l.jpg

Έχει αναγνωριστεί ως διεθνές best-seller, με κεντρικό στόχο να απαντήσει στα ερωτήματα: «Μπορεί ένας άνθρωπος να πεθάνει –κυριολεκτικά– από μοναξιά; Συνδέονται τα καταπιεσμένα συναισθήματα με το Αλτσχάιμερ; Υπάρχει άραγε η «προσωπικότητα του καρκινοπαθούς;» Στο βιβλίο «Όταν το σώμα λέει όχι», ο γιατρός Gabor Maté, ειδικός σε θέματα τραύματος, εξαρτήσεων και στρες, αντλεί σημαντικές πληροφορίες από καινοτόμες μελέτες, αλλά και αληθινές ιστορίες ασθενών του, ώστε να εξετάσει τον ρόλο που παίζει το κρυφό στρες στην εμφάνιση μιας σειράς ασθενειών, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και άλλα. Είμαστε έτοιμοι να γνωρίσουμε ακόμη πιο βαθιά τις λειτουργίες και αποκρίσεις του σώματός μας. 

Εκδόσεις: Key Books

Τα υπέροχα μυστικά της ζωής 

page-1-1.jpg

Ένα βιβλίο που αποτελεί οδηγό σε ένα αξέχαστο ταξίδι αυτογνωσίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις της ζωής. «Στα υπέροχα μυστικά της ζωής», παρακολουθούμε τον Ινδό μοναχό, Gaul Gopal, ο οποίος είναι κολλημένος στην ανελέητη κίνηση της Βομβάης και συζητά με τον εκατομμυριούχο νεαρό φίλο του, Harry, μέσα στη λιμουζίνα του δεύτερου για ποικίλα θέματα, ξεκινώντας από τα απλά και καθημερινά. «Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μας; Ποιο είναι το μυστικό για την ευτυχία που διαρκεί;» αποτελούν τα κεντρικά ερωτήματα, στα οποία στηρίζουν την ουσιαστική κουβέντα τους, προσκαλώντας μας να γίνουμε συνοδοιπόροι στην πνευματική αυτή κοινή τους διαδρομή. 

Εκδόσεις: Key Books

Τοξική θετικότητα 

page-1-2.jpg

Ταυτίζεται με έναν σημαντικό οδηγό συναισθηματικής επιβίωσης σε έναν κόσμο που έχει εμμονή με την ευτυχία. Στο βιβλίο «Τοξική θετικότητα», η δημοφιλής ψυχοθεραπεύτρια, Whitney Goodman, μας παρουσιάζει με απλούς και καθημερινούς τρόπους αλλά και με τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες πόσο επιζήμια είναι η τοξική θετικότητα για τον εαυτό και τις σχέσεις μας. Μας χαρίζει τις λύσεις για το πώς να σταθούμε στους γύρω μας όταν τα δύσκολα συναισθήματα τους κυριεύουν. Μπορούμε να πούμε ότι αυτό το ανάγνωσμα αποτελεί μια διαδρομή προς την αυθεντικότητα. 

Εκδόσεις: Key Books

Στον ήλιο, στη θάλασσα, στ' αστέρια 

ston-ilio-sti-thalassa-st-asteria.jpg

Ένας πνευματικός ταξιδιώτης, επιλέγει να κατευθυνθεί από το σκοτάδι στο φως μέσα από το πέρασμα των εποχών. Στο βιβλίο «Στον ήλιο, στη θάλασσα, στ' αστέρια» της επιτυχημένης εικονογράφου του Instagram, Iulia Bochis, γινόμαστε κοινωνοί σε μια βαθιά αναζήτηση για εσωτερική γαλήνη μέσα από χαλαρωτικές και πρωτότυπες εικονογραφήσεις. Χρησιμοποιώντας αρχαία σοφία και φιλοσοφικά ρητά από όλο τον κόσμο – από τον Ρουμί μέχρι την Έμιλι Ντίκινσον – για να πλαισιώσει την εντυπωσιακή οπτική αφήγησή της, η Bochis «υφαίνει» μια διαχρονική ιστορία προσωπικής ανάπτυξης και της αγάπης προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Είστε έτοιμοι για κάθε μονοπάτι; 

Εκδόσεις: Διόπτρα 

Στρώσε το κρεβάτι σου

9786180128925-1.png

Ακόμη ένα best-seller των "New York Times" μας υποδέχεται σε έναν πνευματικό κόσμο, στον οποίο τα μικρά πράγματα αποδεικνύεται ότι έχουν σημασία. Ο απόστρατος ναύαρχος τεσσάρων αστέρων του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, William H. McRaven, με το βιβλίο του «Στρώσε το κρεβάτι σου», μας εξηγεί ότι η συγκεκριμένη καθημερινή διαδικασία αποτελεί την πρώτη δοκιμασία της ημέρας και αν την πραγματοποιήσουμε σωστά και με συνέπεια, μπορούμε να προχωρήσουμε και στις επόμενες. Όπως ο ίδιος επισημαίνει: «Αν δεν μπορείτε να κάνετε τα μικρά πράγματα σωστά, δεν θα κάνετε ποτέ και τα μεγάλα.»

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Hear your body and focus on your inner harmony!