fbpixel

Search icon
Search
French countryside: Μια όμορφη εξοχική κατοικία προς ενοικίαση μία ώρα από το Παρίσι
ESCAPE

French countryside: Μια όμορφη εξοχική κατοικία προς ενοικίαση μία ώρα από το Παρίσι

Σε απόσταση αναπνοής από το Milly-la-Forêt, το ανανεωμένο παλιό αγρόκτημα έχει το πλεονέκτημα ότι νοικιάζεται για τα Σαββατοκύριακα


Μόλις μια ώρα από την Πόλη του Φωτός και με τη μοναδική αισθητική ενός αυθεντικού γαλλικού countryside, η συγγραφέας, εικονογράφος και καλλιτέχνης, Sophie Duf προσφέρει προς ενοικίαση στο κοινό, το υπέροχο εξοχικό της. Πρόκειται για ένα υπέροχο αγρόκτημα, το οποίο αναδεικνύει σε κάθε γωνιά του το ανέμελο γαλλικό πνεύμα. Επιμελώς ατημέλητο design που με προσεγμένες, ωστόσο, λεπτομέρειες συνθέτουν το προφίλ ενός σπιτιού που στις «φλέβες» του ρέει το παριζιάνικο DNA. 

à la campagne

duf-061620-vilierssurgretz-180-hdrfull.jpg

Απόδειξη ότι δεν είναι υποχρεωτικό να διανύεις χιλιόμετρα για να βρεθείς σε ένα φιλόξενο και φυσικό, πράσινο περιβάλλον, η εξαίσια κατοικία απέχει μόνο μία ώρα από το Παρίσι, καθώς βρίσκεται στο γοητευτικό χωριό Villiers-sous-Grez. Στα νότια του δάσους του Fontainebleau, η περιοχή ήταν για δεκαετίες το Eλντοράντο διάφορων σπουδαίων σχεδιαστών και καλλιτεχνών (συμπεριλαμβανομένων των Claude & François-Xavier Lalanne και Niki St Phalle). Όλα αυτά γιατί; Αφού συνδύαζε την άφθονη φύση που τους εξίταρε και προήγαγε τη δημιουργικότητά τους με τον απίθανο χώρο για τα εργαστήριά τους, που συνδύαζε το urban και nature σκηνικό -εξαιτίας της μικρής απόστασης του από το Παρίσι.

à la maison

duf-180721-monvert-041full.jpg

Ανάμεσα στους τοίχους μιας παλιάς αγροικίας, θα έλεγε κανείς ότι ολόκληρο σπίτι περιστρέφεται γύρω από μια μεγάλη εσωτερική αυλή. Κάτω από μια γυάλινη οροφή, μπαίνει κανείς μέσα από την τραπεζαρία, η οποία ανοίγει στην κουζίνα κι εντυπωσιάζει με το τζάκι και το άνετο σαλόνι γεμάτο βιβλία, πολύχρωμους πίνακες, ακόμη και δίσκους.

Με τρία δίκλινα υπνοδωμάτια (δύο στον επάνω όροφο, ένα στο ισόγειο) και έναν όμορφο κοιτώνα για παιδιά, κάθε στοιχείο των δωματίων έχει επιλεγεί προσεκτικά με σκοπό να καλύπτει τις απαιτήσεις των επισκεπτών. Μοναδικά αξεσουάρ και προσεγμένες λεπτομέρειες συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό, που όποιος ζει μέσα του αντιλαμβάνεται στο έπακρο τι σημαίνει γαλλική αγροτική ζωή. 

Λουσμένη στο φως, η διακόσμηση περιλαμβάνει επίσης μια εσωτερική βεράντα, όπου μπορείτε να απολαύσετε μεσημεριανό σας γεύμα αλλά και δείπνο μέσα στη βλάστηση, αν και εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, ενώ σημαντική θέση κατέχει ένα παράρτημα του σπιτιού, που μοιάζει με χειμερινό κήπο και δίνει ξεχωριστή πρόσβαση σε έναν καταπράσινο κήπο, όπου φυτρώνουν φρούτα και λαχανικά.

duf-061620-vilierssurgretz-069full.jpg

Στα πλεονεκτήματά του εντάσσεται και το γεγονός ότι η ιδιοκτήτρια γνωρίζει την περιοχή όσο κανένας άλλος και αποκαλύπτει στους επισκέπτες της τα καλύτερα σημεία της για φαγητό, shopping για αντίκες, βόλτες στις όχθες του Loing, strolling στις αγορές, επίσκεψη στα σπίτια του Jean Cocteau ή της Stéphane Mallarmé… Όλα όσα θα σας άρεσε να κάνετε ένα Σαββατοκύριακο έξω από το Παρίσι.

Για αιτήματα κρατήσεων: duf@sophieduf.fr

Photo: FLORIAN KLEINEFENN

Πηγή: Vogue France