fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Φοράτε matte κραγιόν; Με αυτά τα απλά βήματα θα το αφαιρέσετε

Για κάθε προϊόν υπάρχει -πάντα- και η κατάλληλη λύση


Φοράτε matte κραγιόν; Με αυτά τα απλά βήματα θα το αφαιρέσετε

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών το ματ κραγιόν είναι must. Αυτή η υπέροχη σύνθεση που κάνει το πρόσωπο να φαίνεται bold ενώ παράλληλα είναι διαθέσιμη σε όλα τα χρώματα είναι ακριβώς αυτό που λατρεύουμε. Όχι μόνο διαρκεί όλη την ημέρα, αλλά δεν μουτζουρώνεται και κατά τη διάρκεια του δείπνου. Έτσι, χρειάζεται να τρέχετε στο μπάνιο για να ελέγξετε αν το κραγιόν είναι ακόμη στη θέση του. Το απόλυτο μειονέκτημα του; Φυσικά, το γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο στην αφαίρεση.

Η έντονες χρωστικές που διαθέτει αφήνουν υπολείμματα στα χείλη και έτσι αναζητήσαμε τις καλύτερες συμβουλές για να το «διαχειριστείτε!»
bcbg-holiday-jenny-bernheim-91-national-lipstick-day-favorite-shades-homepage-1280x720.jpg

Χρησιμοποιήστε ένα λάδι καθαρισμού

Το λάδι δεν είναι απλά εξαιρετικό για την ενυδάτωση, αλλά κάνει θαύματα και ως ντεμακιγιάζ. Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, οι makeup artists που ισχυρίζονται ότι αυτό είναι το μυστικό τους «όπλο» για την αφαίρεση ενός σκληρού ματ κραγιόν. Τρίψτε το προϊόν σε όλα τα χείλη με ένα βαμβάκι και στη συνέχεια περάστε την περιοχή με νερό για να αφαιρέσετε ότι έμεινε.

Δοκιμάστε μια «γόμα» μακιγιάζ

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα πράγματα απλά χρησιμοποιώντας νερό και ένα πανί ειδικό για ντεμακιγιάζ μπορείτε να αφαιρέσετε το ματ κραγιόν σας. Υπάρχουν πολλά επαναχρησιμοποιούμενα επιθέματα που θα σας λύσουν τα χέρια. Το ύφασμα τους αποτελείται από μικροσκοπικές ίνες που μοιάζουν με τρίχες. Η κοντή πλευρά των ινών σβήνει το μακιγιάζ, ενώ η μακριά πλευρά των ινών απολεπίζει το δέρμα.

Best choices

 Insist

Insist

Pure Color Desire Rouge Excess Matte Lipstick, Estee Lauder, Attica

BUY ME
 Retro Red

Retro Red

Color Riche Magnetic Stones Matte Lipstick, L'Oreal Paris, Attica

BUY ME
 Bachelorette

Bachelorette

Power Bullet Matte Lipstick, Huda Beauty, Sephora

BUY ME

Αν έχετε αμφιβολίες χρησιμοποιήστε βαζελίνη

Αυτό το κόλπο είναι αλάνθαστο και πολύ εύκολο. Μάλιστα, πέρα από την τέλεια αφαίρεση, αυτό το βασικό συστατικό θα βοηθήσει στην αναπλήρωση της ενυδάτωσης στα ξεραμένα χείλη. Φυσικά, είναι σημαντικό να μην τρίβετε έντονα ή πολύ επιθετικά τα χείλη σας όσο προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το ματ κραγιόν, καθώς αυτό μπορεί να αποβεί ξηρό και ερεθιστικό για το ευαίσθητο δέρμα των χειλιών. Αφού αφαιρεθεί το κραγιόν, εφαρμόστε βαζελίνη στα χείλη για να κλειδώσετε την υγρασία και να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό φράγμα. Η διαδικασία είναι απλή: απλώστε τη βαζελίνη στα χείλη σας και αφήστε τη να καθίσει για λίγα δευτερόλεπτα, στη συνέχεια σκουπίστε τη βαζελίνη με μια ζεστή, υγρή πετσέτα και συνεχίστε να επαναλαμβάνετε μέχρι να αφαιρεθεί όλο το κραγιόν.

Τίποτα δεν θα πάει λάθος με ένα μαντηλάκι για τα χείλη

Τα μαντηλάκια για τα χείλη κατασκευάστηκαν για επίμονα ματ κραγιόν και έχουν τη δύναμη να αφαιρούν ακόμα και το πιο έντονο χρώμα. Για να αφαιρέσετε το ματ κραγιόν σας, απλά πάρτε ένα και τρίψτε την περιοχή μέχρι να φύγει όλο το περίσσιο χρώμα. Ένα τέτοιο το μαντηλάκι όχι μόνο αφαιρεί εύκολα το υπάρχον χρώμα σας, αλλά είναι συνήθως είναι και εμποτισμένο με jojoba και άλλα έλαια που ενυδατώνουν αμέσως τα χείλη σας αφήνοντας τα πιο plump από ποτέ.

makeup-red-lipstick-face.jpg

Για το ευαίσθητο δέρμα, το Micellar Water είναι το κλειδί

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα και χρειάζεται να αφαιρέσετε το ματ κρανιόν σας τότε το Micellar Water μπορεί να κάνει θαύματα. Αποτελούμενο από μικκύλια και με τις καθαριστικές ιδιότητες της, η ελαφριά φόρμουλα βοηθά στην προστασία του φυσικού προστατευτικού φιλμ της επιδερμίδας, ενώ αφαιρεί απαλά τα ίχνη του μακιγιάζ.

Our Favorite 

 Festival

Festival

Rouge D'Armani Matte Lipstick Venezia Collection, Armani, Hondos Center

BUY ME
 Pillow talk

Pillow talk

Matte Revolution, Charlotte Tilbury, Sephora

BUY ME
 Strong

Strong

Kind Words, Rare Beauty, Sephora

BUY ME