fbpixel

Search icon
Search
Fooding: Aυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2022
TASTE

Fooding: Aυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2022

Ανακαλύψτε τη λίστα με τις best of the best γαστριμαργικές προτάσεις


Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει και το τέλος του 2022 πλησιάζει. Μαζί με αυτό ολοκληρώνονται και οι λίστες με τα top of the top suggestions στον γαστρονομικό κόσμο. Κάνοντας μια μικρή αναδρομή λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε να μην σας παρουσιάσουμε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια για τη χρονιά που σιγά σιγά αφήνουμε πίσω μας από το 50Best. Κάποια από αυτά μπορεί να τα γνωρίζετε ήδη, άλλα καλό θα ήταν να ενταχθούν στη λίστα σας για του χρόνου! 

Παρακάτω ακολουθεί το top 5!

5. Pujol, Mexico City

w50br22-pujol-interior.jpg

Ο σεφ Enrique Olvera ίδρυσε το Pujol το 2000 με όραμα να συστήσει στο κοινό τα πάντα για τη μεξικανική γαστρονομία, από τις μοναδικές τεχνικές και τα υπέροχα μπαχαρικά της μέχρι την πλούσια ιστορία της χώρας. 

w50br22-pujol-dish-2.jpg

Περισσότερα από 20 χρόνια μετά, έχει επιτύχει το όνειρό του: Το Pujol βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της κατάταξης των 50 καλύτερων εστιατορίων της Λατινικής Αμερικής και του κόσμου. Ο Jesús Durón έχει αναλάβει τώρα τα ηνία ως chef de cuisine του Pujol, συνεχίζοντας αυτή την αναζήτηση για αξέχαστες γεύσεις και γαστρονομική τελειότητα.

Info: Tennyson 133, Polanco, 11570 


4. Diverxo, Μαδρίτη

w50br22-diverxo-interior.jpg

Σαν μια τρελή χώρα θαυμάτων μέσα σε ένα εστιατόριο, το Diverxo, το οποίο είναι το πνευματικό παιδί του Dabiz Muñoz, γνωστού για την τολμηρή προσέγγισή του στα πιάτα και ευρέως γνωστού ως ενός από τους πιο δημιουργικούς μάγειρες στον κόσμο.

w50br22-diverxo-dish-2.jpg

Από μικρό παιδί, ο Muñoz ήξερε ακριβώς τι ήθελε να κάνει όταν μεγαλώσει: ένα διάσημο εστιατόριο όπου ο κόσμος θα έκανε ουρά για ένα τραπέζι. Αφού εκπαιδεύτηκε σε κορυφαία εστιατόρια στο Λονδίνο και τη Μαδρίτη, άνοιξε το Diverxo το 2007 και σύντομα έγινε ο δεύτερος νεότερος άνθρωπος στον κόσμο που κέρδισε τρία αστέρια Michelin, σε ηλικία 33 ετών.

Info: NH Eurobuilding, C. del Padre Damián, 23, 28036


3. Disfrutar, Βαρκελώνη 

w50br22-disfrutar-interior.jpg

Το Disfrutar - το όνομα του οποίου μεταφράζεται ως «απολαύστε». Αποτελεί μια από τις πιο νόστιμες, ανατρεπτικές κι εκπληκτικές γαστρονομικές εμπειρίες στον κόσμο. Έκανε το ντεμπούτο του στο Νο.18 των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου το 2018, αποσπώντας το βραβείο Highest New Entry Award, και έκτοτε έχει σκαρφαλώσει στο Νο.3 - μια απόδειξη της σταθερά εντυπωσιακής φύσης της γαστριμαργικής του προσφοράς, η οποία έχει περιγραφεί ως «τρενάκι του λούνα παρκ».

w50br22-disfrutar-dish-1.jpg

Οι σεφ Oriol Castro, Mateu Casañas και Eduard Xatruch ξεκίνησαν να εργάζονται στο θρυλικό El Bulli με διαφορά ενός έτους, μεταξύ 1996 και 1998. Μετά το κλείσιμο του εστιατορίου το 2011, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ανοίξουν το Compartir στο Cadaqués στην Καταλονία της Ισπανίας, ενώ το 2014 ακολούθησε το Disfrutar - το πιο φιλόδοξο μέχρι στιγμής εγχείρημά τους.

Info: C. de Villarroel, 163, 08036


2. Central, Λίμα

w50br22-central-interior.jpg

Το κεντρικό εστιατόριο Central, η ναυαρχίδα των σεφ Virgilio Martínez και Pía León, είναι μια ωδή στο Περού σε όλες τις μορφές του. Τα πιάτα υμνούν τα μοναδικά τοπία, την ιστορία και τις παραδόσεις της πατρίδας τους, χρησιμοποιώντας άφθονα τοπικά προϊόντα.

w50br22-central-dish-2.jpg

Μετά από χρόνια εξερεύνησης, με οδηγό το Mater Iniciativa - τον τομέα που ερευνά τα περουβιανά υλικά - τα πιάτα του Central ξεχειλίζουν από απίστευτη βιοποικιλότητα. Το μενού γευσιγνωσίας περιλαμβάνει τα καλύτερα προϊόντα που έχουν να προσφέρουν η στεριά και η θάλασσα: χτένια, καλαμάρια και μύδια έρχονται φρέσκα από τον Αμαζόνιο, ενώ η Ιερή Κοιλάδα προσφέρει χοιρινό και κατσικίσιο λαιμό.

Info: Av. Pedro de Osma 301, Barranco 15063


1. Geranium, Κοπεγχάγη 

w50br22-geranium-interior.jpg

Το Geranium βρίσκεται στον 8ο όροφο με θέα στους πανέμορφους κήπους του Fælledparken και προσκαλεί τους επισκέπτες να γευτούν τη φύση, ενώ ταυτόχρονα την παρατηρούν γύρω τους. Το τοπικά εμπνευσμένο, εποχιακά εναλλασσόμενο μενού γευσιγνωσίας "Universe" διαρκεί τουλάχιστον τρεις ώρες και περιλαμβάνει περίπου 20 πιάτα που κατανέμονται ισομερώς μεταξύ ορεκτικών, αλμυρών πιάτων και γλυκών.

w50br22-geranium-dish-2.jpg

Από τότε που το Geranium έγινε το πρώτο meetless δανέζικο εστιατόριο που κέρδισε τρία αστέρια Michelin το 2016, οι συνιδιοκτήτες Rasmus Kofoed και Søren Ledet δεν επαναπαύτηκαν ποτέ στις δάφνες τους, διατηρώντας το φρέσκο και συναρπαστικό τόσο για τους τακτικούς πελάτες όσο και για τους τουρίστες. Το 2022 φτάνουν στο ζενίθ της καριέρας τους, με το Geranium να ανακηρύσσεται το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου.

Info: Per Henrik Lings Allé 4, 8 DK-2100