fbpixel

Search icon
Search
Fit & Toned: Πώς να χάσετε το λίπος της κοιλιάς σε μόλις μία εβδομάδα
WELLNESS

Fit & Toned: Πώς να χάσετε το λίπος της κοιλιάς σε μόλις μία εβδομάδα

Τα πιο χρήσιμα tips που αξίζει να εφαρμόσετε όσο πιο άμεσα γίνεται


Γραμμωμένο σώμα και καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί. Αυτοί είναι οι δυο στόχοι πολλών γυναικών που πασχίζουν να τους επιτύχουν το συντομότερο δυνατόν. Ωστόσο, το σπλαχνικό λίπος, όπως ονομάζεται επιστημονικά, αποτελεί τον κορυφαίο εχθρό, τον οποίο προσπαθούν να «νικήσουν» με κάθε δυνατό τρόπο. Αν συγκαταλέγεστε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία και επιθυμείτε να δείτε άμεσα αποτελέσματα, τότε δεν έχετε παρά να δώσετε βάση στις παρακάτω γραμμές, στις οποίες θα ανακαλύψετε όλα τα απαραίτητα μυστικά που πρέπει να εφαρμόσετε για να παρατηρήσετε αξιοσημείωτες διαφορές τόσο στη ζυγαριά, όσο και στο σώμα σας.

Τι είναι το σπλαχνικό λίπος;

Το σπλαχνικό λίπος βρίσκεται βαθιά εντός της κοιλιακής χώρας, περιβάλλοντας και προστατεύοντας τα όργανα του σώματος μας. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως επικίνδυνο, καθώς παράγει βλαβερές ορμόνες, όπως είναι για παράδειγμα η κορτιζόλη, οι οποίες διεγείρουν την όρεξη μας, εντείνοντας τις λιγούρες μας για γλυκές και αλμυρές λιχουδιές.

Αξίζει να γνωρίζετε πως στη συσσώρευση του σπλαχνικού λίπος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και το φύλο του ατόμου, αφού έχει παρατηρηθεί πως οι άνδρες έχουν υψηλότερη προδιάθεση, συγκριτικά με τις γυναίκες, καθώς στις δεύτερες τα οιστρογόνα (τύπος ορμονών) λειτουργούν προστατευτικά ενάντια σε αυτό.

epipedi-koilia-tips-trofima.jpg

Πώς επιδρά το σπλαχνικό λίπος στην υγεία μας;

Υπάρχουν συγκεκριμένα ποσοστά σπλαχνικού λίπους που πρέπει να υπάρχουν στο σώμα μας. Αναλυτικότερα, για τους άνδρες το φυσιολογικό είναι κάτω από 94 εκατοστά, ενώ για τις γυναίκες κάτω από 80. Μια αυξημένη περίμετρος μέσης μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, υπέρτασης, καρκίνο στο παχύ έντερο, αλλά και στο στήθος, όπως και ανάπτυξη της νόσου Alzheimer’s. Αξίζει να επισημανθεί, βέβαια πως ανάλογα με την περίπτωση, έχουν παρατηρηθεί και περιστατικά θνησιμότητας.

Πώς μπορούμε να μειώσουμε το λίπος στην κοιλιακή περιοχή;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το βασικότερο, στο οποίο χρειάζεται να δώσετε έμφαση είναι να γυμνάζεστε, όσο σας το επιτρέπει το πρόγραμμα σας, προτιμώντας ασκήσεις μέτριας έντασης και χρησιμοποιώντας είτε βάρη, είτε λάστιχα αντίστασης. Κατ΄αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος κατά 30% σε διάστημα τριών, περίπου, μηνών.

Παράλληλα, εκτός από την εκγύμναση καταλυτικό ρόλο διαδραματίζει και η ισορροπημένη διατροφή. Αναλυτικότερα, προσπαθήστε να περιορίσετε την κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων και απλών σακχάρων, εστιάζοντας στα φρούτα, τα λαχανικά, αλλά και τα τρόφιμα ολικής άλεσης που θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.

stress-fagito.jpeg


Ακόμα, όπως ήδη γνωρίζετε τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, όπως οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο και ο λιναρόσπορος, οφείλουν να βάλουν δεσπόζουσα θέση στο διατροφικό σας πρόγραμμα, αντικαθιστώντας τα trans λιπαρά που βρίσκονται στις περισσότερες ανθυγιεινές τροφές.

Ταυτόχρονα, εσείς γνωρίζατε πως το στρες και το καθημερινό άγχος σχετίζονται με την προσπάθεια απώλειας του σπλαχνικού λίπους; Ειδικότερα, όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, το στρες αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα, ορμόνης που ευθύνεται για την αύξηση του κοιλιακού λίπους. Για να μειώσετε, λοιπόν, το άγχος που σας διακατέχει προσπαθήστε να στραφείτε σε αποτελεσματικές λύσεις, όπως είναι για παράδειγμα ο διαλογισμός, η γιόγκα, διάφορες τεχνικές αναπνοής, αλλά και ο χρόνος με τους αγαπημένους σας ανθρώπους σε ευχάριστες δραστηριότητες.

n6yeq58wqlwpkzg57adc-k0ihbuhpw5bh9qcb.jpg


Συνεπώς, το σπλαχνικό λίπος μπορεί να μειωθεί δραστικά με πολύ απλούς τρόπους, τους οποίους μπορείτε να εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα από σήμερα κιόλας! Υιοθετήστε νέες, υγιεινές συνήθειες, οργανώστε το διατροφολόγιο σας και εντάξτε στη ζωή σας την άσκηση, οποιασδήποτε μορφής, χωρίς να προβείτε σε υπερβολές. Κατ΄αυτόν τον τρόπο και θα μπορέσετε να πετύχετε τον στόχο σας και θα βελτιώσετε σε αξιοσημείωτο βαθμό την ψυχολογία σας. 

Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε!