Η Κυριακή αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να βρεθούμε με τους αγαπημένους μας και να περάσουμε χρόνο από κοινού. Το φαγητό είναι πάντα μια τέλεια ιδέα για να μαζευτούμε οικογενειακά, απολαμβάνοντας ξεχωριστές γεύσεις και αξιοποιώντας με τον πιο... νόστιμο τρόπο αυτές τις στιγμές. Γι' άλλη μια φορά, η Θεσσαλονίκη είναι μονόδρομος, με τα εστιατόριά της να βρίσκονται εδώ με σκοπό να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα in spots της πόλης, όπου μπορείτε να βιώσετε την απόλυτη fine dining experience οικογενειακώς!
Clochard
Ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της πόλης, το Clochard, σας περιμένει για να γίνεται «κομμάτι» της γαστρονομικής του κουλτούρας. Σε ένα απίστευτα «ζεστό», φιλόξενο και μοντέρνο περιβάλλον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάτω από το ξενοδοχείο Excelsior, μπορείτε να γευτείτε πιάτα που θα λατρέψει κάθε λάτρεις της gourmet κουζίνας, που ωστόσο διατηρεί πινελιές από την παράδοση και τις κλασικές μεσογειακές γεύσεις. Θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε τους λαχανοντολμάδες αβγολέμονο και το χειροποίητο παγωτό αρμενοβίλ, ή εναλλακτικά το Chateaubriand με πατάτες chips και sauce bearnaise.
Info: Κομνηνών 10, Μητροπόλεως 23, τηλ.: 231 023 9805, @clochard_restaurant
Duck Private Cheffing
Το Duck Private Cheffing είναι ένα γαστρο-project με τη δική του ιδιοσυγκρασία, που η Θεσσαλονίκη ερωτεύτηκε! Πίσω από την κουζίνα του, η chef και ιδιοκτήτρια Ιωάννα Θεοδωρακάκη, μια γυναίκα ανήσυχη, για την οποία η γεύση δεν έχει σύνορα. Για την ίδια, καλό φαγητό είναι αυτό που έχει τον τρόπο να «ζεσταίνει» την ψυχή μας, που θα το θυμόμαστε για καιρό και που θα μας κάνει να γυρίσουμε στο ίδιο μέρος για να το γευτούμε ξανά και ξανά. Αυτό ακριβώς θα συμβεί εάν βρεθείτε εκεί! Τα top πιάτα που εμείς θα επιλέγαμε είναι η παστιτσάδα αστακού, το κατσικάκι και τα μοσχαρίσια γλυκάδια.
Info: Χάλκης 3, Πυλαία-Χορτιάτης, τηλ.: 231 551 9333, @duckprivatecheffing
Νέα Διαγώνιος
Ακόμα να δοκιμάσετε τα πιο διάσημα σουτζουκάκια της Θεσσαλονίκης; Στη Νέα Διαγώνιο, που από το 2009 βρίσκεται στην Καλαμαριά, οι γεύσεις ικανοποιούν ακόμα και τους πιο «δύσκολους» πελάτες. Ο chef και ιδιοκτήτης Ιωάννης Χαντακής, πάντα θα προσθέτει στο τραπέζι μια γενναία μερίδα με τα αγαπημένα, αφράτα σουτζουκάκια με μπούκοβο και ρύζι στο πλάι, που ξετρελαίνουν Βρετανούς και Αμερικάνους κι έκαναν το National Geographic Traveler USA να προτείνει το 2013 το εστιατόριο ως "Best Choice". Bonus, δώστε μια γευστική ευκαιρία στον χειροποίητο γύρος και στις ιδιαίτερες σαλάτες που προσφέρονται, πάντα με προσήλωση στα ποιοτικά και ολόφρεσκα υλικά.
Info: Θεμιστοκλή Σοφούλη 64, Καλαμαριά, τηλ: 231 002 9085, @neadiagonios
Οψοποιών Μαγγανείαι
Η αυθεντική Rotisserie της Θεσσαλονίκης επαναπροσδιορίζει τις αξίες της γαστρονομίας, με την Ντίνα Βογιατζόγλου, ιδιοκτήτρια και chef του Οψοποιών Μαγγανείαι να κάνει ολοκάθαρο στον κόσμο το γεγονός πως έχει πάθος με την πρώτη ύλη και ξέρει τι θα πει φιλοξενία. Η ίδια δημιουργεί παίζοντας με «αντιθέσεις», χωρίς, όμως, να χάνει την ουσία, προσφέροντας πιάτα που έχουν τον τρόπο να ξετρελαίνουν τους πάντες. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν από τον κόσμο τα χειροποίητα νιόκι με κρέμα τρούφας. Εάν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ταρτάρ μόσχου με flakes παλαμίδας.
Info: Κομοτηνής 6, τηλ.: 231 088 9699, @opsopoion.maganie
Το Μανιτάρι Reastaurant
Σε μια περίοδο γαστρονομικής αυτογνωσίας, θέλουμε εστιατόρια που καταθέτουν ψυχή και «επιμένουν» ελληνικά, θέτοντας στο επίκεντρο την ποιότητα, την αυθεντική πρώτη ύλη, την εξέλιξη, τη ζεστή φιλοξενία. Το Μανιτάρι του Γιάννη Ζιάγκα, με onsultant chef τον Δημήτρη Παμπόρη, σίγουρα είναι ένα από αυτά! Όμορφος χώρος, οικογενειακό περιβάλλον και φανταστικά πιάτα, όπως το ριζότο λαχανοντολμά με βουβαλίσιο κιμά -ένα πιάτο με σύγχρονη ματιά, που ωστόσο είναι βγαλμένο από τη γαστρονομική κουλτούρα της Μακεδονίας. Bonus, δοκιμάστε οπωσδήποτε τα χοιρινά μάγουλα braise με μαύρη τρούφα, σιτάρι σελινόριζας και ψητό πράσο!
Info: 2ος όροφος (Sofouli Center, Θεμιστοκλή Σοφούλη 57), Καλαμαριά, τηλ.: 231 041 5289, @manitari_rst
Χάλαρο
Το Χάλαρο αποτελεί μια ακόμα top γαστρονομική επιλογή! Είναι το απόλυτο στέκι της Σοφούλη, με αυθεντικές ελληνικές προτάσεις και νέες twisted γεύσεις, οι οποίες θα απογειώσουν τις αισθήσεις σας. Εκεί συστήνεται ένα ολοκληρωμένο και γαστρονομικά καθιερωμένο μενού, με ιστορία 29 χρόνων, που ασπάζεται τη δημιουργική κουζίνα, έχει την ανασύνθεση στο DNA του, ενώ ακολουθεί την εποχικότητα κι έχει εμμονή με την πρώτη ύλη. Τα εξαιρετικά πιάτα με βάση το κοτόπουλο, είναι αυτά για τα οποία άλλωστε το Χάλαρο αγαπήθηκε, ενώ εξίσου κορυφαία επιλογή είναι και το εξαιρετικό ριζότο με φρέσκα πράσινα σπαράγγια και προσούτο Πάρμας.
Info: Θεμιστοκλή Σοφούλη 71 & Θεμιστοκλή Σοφούλη 75, Καλαμαριά, τηλ. 2310 423 284, 2310 423 207 & 2310 423 269, @xalaro_restaurant