fbpixel

Search icon
Search
Fall skincare: Ανακαλύψτε γιατί το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να περιποιούμαστε το δέρμα μας
MAGAZINE

Fall skincare: Ανακαλύψτε γιατί το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να περιποιούμαστε το δέρμα μας

Η Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Έλενα Ραδοπούλου μας παρουσιάζει όλους τους τρόπους


Ενυδάτωση και ανανέωση δέρματος

Η σωστή προσέγγιση στην αντιμετώπιση των ατελειών του προσώπου είναι πρωτίστως η φροντίδα της ποιότητας του δέρματος. Θέλουμε έναν ομοιόμορφο τόνο δέρματος, με σφριγηλότητα και σωστή υγρασία. Η επίτευξη αυτού του σκοπού επιτυγχάνεται με δερμοαποξέσεις με κρυστάλλους, αλλά και με ενέσιμες μεσοθεραπείες. Η μεσοθεραπεία βοηθάει στη μεταφορά των συστατικών μέσα στα κύτταρα του δέρματος, ξεπερνώντας τον δερματικό φραγμό, που ουσιαστικά μας προφυλάσσει από τους εξωτερικούς παράγοντες. Έτσι, με σωστά πρωτόκολλα μεσοθεραπειών επιτυγχάνουμε βαθιά ενυδάτωση, ομοιόμορφο τόνο στην ποιότητα του δέρματος και λάμψη.

Χαλάρωση

skin.jpg

Το πρόβλημα της χαλάρωσης αντιμετωπίζεται με ενέσιμο Fractional RF, το γνωστό αμερικανικό σύστημα Vivace, με έγκριση από τον FDA για τις ασθενείς που δεν επιθυμούν επεμβατικές θεραπείες. Πρόκειται για θεραπείες που γίνονται σε μηνιαία βάση για 3-5 φορές κι έχουν ως αποτέλεσμα την ανανέωση του περιγράμματος, τη λάμψη του δέρματος, την ελάττωση των ουλών και των πόρων. Για ασθενείς που επιθυμούν πιο δραστικές λύσεις, χρησιμοποιούνται τα νήματα ανάρτησης aptos, με διάρκεια αποτελέσματος γύρω στους 36 μήνες. Πρόκειται για νήματα που τοποθετούνται στο πρόσωπο και βελτιώνουν αισθητά το οβάλ. Είναι ό, τι πιο κοντά σε χειρουργικό λίφτινγκ. Η θεραπεία γίνεται υπό αναισθησία σε αποστειρωμένο πεδίο και διαρκεί γύρω στα 30’. Μετά τη θεραπεία, μπορεί να υπάρχουν κάποιες ανομοιομορφίες στην επιφάνεια του δέρματος, που επανέρχονται εντός κάποιων ημερών.

Τα τελευταία χρόνια έχει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή πράξη ενός δερματολογικό ιατρείου η χρήση του υαλουρονικού οξέος. Γίνεται έγχυση σε πολλά σημεία του προσώπου για υγρό lifting, δηλαδή, γέμισμα των χαμένων όγκων του προσώπου, για ένα νεανικότερο, πιο φωτεινό, πιο γεμάτο πρόσωπο. Ξεκινώντας από την περιοχή των ζυγωματικών, συνεχίζουμε στην περιοχή της κάτω γνάθου και του πηγουνιού. Αναπληρώνοντας τις οστικές περιοχές, προχωράμε μετά και στην αναπλήρωση όγκων περιστοματικά, στην ρινοπαρειακή αύλακα, αλλά και στην περιοχή των ματιών. Γεμίζοντας τους χαμένους όγκους προκαλούμε φυσικό lifting με οικονομικό τρόπο και χωρίς το downtime ενός χειρουργείου.Επίσης, εξαιρετικά αποτελέσματα σε λάμψη και κολλαγονογένεση έχει η χρήση του ND Yag Laser στην περιοχή του προσώπου, για σύσφιξη και λάμψη. Στο ιατρείο, διαθέτουμε το Laser της αμερικανικής εταιρίας Cynosure. Εδώ προτείνονται πάλι μηνιαία πρωτόκολλα. Εξαιρετικό για ανάπλαση του δέρματος και σμίκρυνση των πόρων είναι και το Fractional Co2 Laser. Αυτό προκαλεί μικρές οπές στην επιφάνεια του δέρματος, προάγοντας την κολλαγονογένεση. Συνδυάζεται ιδανικά με μεσοθεραπεία είτε αυτόλογη (Prp) είτε ετερόλογη (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, υαλουρονικό). Όλες οι θεραπείες συνδυάζονται άψογα με τις ραδιοσυχνότητες Venus Legacy, οι οποίες, επίσης, προκαλούν ανόρθωση του περιγράμματος. Με τις ραδιοσυχνότητες αυτές γίνονται θεραπείες ανά 10ήμερο για έξι φορές και μετά μηνιαίως, για συντήρηση του αποτελέσματος.

Μαύροι κύκλοι & Δυναμικές ρυτίδες

Οι μαύροι κύκλοι αντιμετωπίζονται είτε με ειδικά προϊόντα εγκεκριμένα για την περιοχή του ματιού είτε με χημικά peelings, επίσης, εγκεκριμένα για την ίδια περιοχή. Αυτές αντιμετωπίζονται με την πιο διαδεδομένη αντιγηραντική θεραπεία, το Botox. Χρησιμοποιείται στην περιοχή του μετώπου, του μεσόφρυου, των ματιών, αλλά και στην περιοχή του πηγουνιού, περιστοματικά και στον λαιμό. Η θεραπεία διαρκεί μόλις 20’, ενώ τα αποτελέσματά της περίπου έξι μήνες. Τέλος, οι μήνες του φθινοπώρου είναι ιδανικοί για να ξεκινήσει κανείς θεραπείες αποτρίχωσης με Laser Alexandrite 755nm, το πιο αποτελεσματικό εναντίον την ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Στο ιατρείο μας διαθέτουμε το τελευταίας τεχνολογίας Elite plus της αμερικανικής εταιρίας Cynosure.

radopoulou.jpg

Eυχαριστούμε τη Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο Έλενα Ραδοπούλου για τις πληροφορίες.

Info: Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., ειδικεύθηκε στη Δερματολογική και Αλλεργιολογική Κλινική του Technisches Universität München. Είναι πιστοποιημένη εφαρμοστής της θεραπείας Botox (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), των εμφυτευμάτων με υαλουρονικο οξύ (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), της μεσοθεραπείας (Deutsche Gesellschaft für Mesotherapie) και της ενέσιμης λιπόλυσης. Στο ιατρείο της παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, καθώς και της Αισθητικής Δερματολογίας.

Ιατρείο: Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, τηλ. 2310 272255