fbpixel

Search icon
Search
Fall season: 10 superfoods που χρειάζεται να εντάξετε στη διατροφή σας
WELLNESS

Fall season: 10 superfoods που χρειάζεται να εντάξετε στη διατροφή σας

Για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας


Tο φθινόπωρο αποτελεί την πλέον κατάλληλη εποχή που αναδεικνύει καρπούς πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό μας, παρέχοντάς μας την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε για τις δύσκολες μέρες στη δουλειά, αλλά κυρίως για να μένουμε μακριά από ιώσεις. Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει, η μέρα μικραίνει και όλα στην ατμόσφαιρα δείχνουν ότι η fall season είναι εδώ, γι' αυτό φροντίστε τους εαυτούς σας με αυτά τα θαύματα της φύσης, που αποκαλούνται superfoods, τα οποία σε συνδυασμό και με άλλες συνήθειες είναι βέβαιο πως θωρακίζουν τον οργανισμό μας. 

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι ρυθμοί αυτή την εποχή είναι σίγουρα διαφορετικοί από το καλοκαίρι, επομένως εμείς συγκεντρώσαμε τις τροφές που αξίζει να εντάξετε στο διατροφικό σας πλάνο asap! 

Μπρόκολο

shutterstock-266141747.jpg

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, με ιδιαίτερη ευεργετική επίδραση στον οργανισμό, το οποίο θα το βρείτε on a bugdet και μπορείτε να το συνδυάζετε άψογα με αρκετές γευστικές επιλογές, και για ένα quick lunch, αλλά και για βραδινό. 

Top συνδυασμός: φιλέτο κοτόπουλο με ρύζι και βρασμένο μπρόκολο με λεμόνι.

Καρύδια

shutterstock-1949289064.jpg

Η σουπερ-τροφή που καταναλώνουν τα άτομα που ζουν περισσότερα χρόνια, καθώς περιέχουν πολλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά, ιδίως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη υγεία. Εντάξτε τα στη ζωή σας τουλάχιστον 3 φορές την βδομάδα.

Top συνδυασμός: γιαούρτι με μέλι και καρύδια.

Κουνουπίδι

shutterstock-1160836645.jpg

Είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες, υψηλό σε φυτικές ίνες και πλούσιο σε Ω3. Ενώ αποτελεί και τέλειο σνακ, καθώς εάν το κόψετε σε μικρά κομμάτια, και το τοποθετήσετε στο φούρνο, μαζί με άλλα λαχανικά ή και μόνο του θα μετατραπεί σε μία super healthy επιλογή για όλες τις ώρες. 

Top συνδυασμός: Ζυμαρικά με βραστά λαχανικά, με πρωταγωνιστή το κουνουπίδι.

Μήλα

shutterstock-1115705399.jpg

Δεν είναι τυχαίο το παλιό ρητό «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», καθώς είναι μια άριστη πηγή βιταμινών, πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που διατηρούν τον οργανισμό σε εξαιρετικά επίπεδα. Συνδυάστε το με φυστικοβούτυρο και ξηρούς καρπούς για μέγιστη απόλαυση. 

Top συνδυασμός: Σαν συνοδευτικό σνακ, στο δρόμο, στη δουλειά, στο σπίτι.

Γλυκοπατάτα

shutterstock-176916920.jpg

Γλυκοπατάτα: H τάση των τελευταίων χρόνων που ήρθε για να μείνει και συνιστάται από όλους τους διατροφολόγους και μάλιστα όχι αδίκως. Αποτελεί πηγή βιταμίνης Α, σιδήρου και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Top συνδυασμός: Συνδυάζεται με όλες τις πρωτεΐνες, αλλά σας προτείνουμε και τον ψητό σολομό με γλυκοπατάτα.

Ρόδι

shutterstock-1417971251.jpg

Το ενεργητικό φρούτο που βοηθάει στην κίνηση του εντέρου, αλλά θεωρείται και κατασταλτικό για την αντιμετώπιση μικροβίων, ενώ παράλληλα μειώνει την κακή χοληστερόλη και χαρακτηρίζεται ως αντικαρκινικό.

Top συνδυασμός: Μπορείτε να το συμπεριλάβετε στις σαλάτες σας, να φτιάξετε μαρμελάδα ρόδι ή ακόμα καλύτερα να το τρώτε μόνο του σε ένα μπολ.

Κολοκύθα

shutterstock-1174793686.jpg

Βοηθάει στην όραση, προστατεύει την καρδιά, προσφέρει λάμψη στο δέρμα σας, θεωρείται αντιφλεγμονώδης, ακόμα να την καταναλώσετε;

Top συνδυασμός: Βελουτέ σούπα κολοκύθας.

Cranberries

shutterstock-489262009.jpg


Το απόλυτο superfood, γεμάτο με βιταμίνη C, το οποίο καταπολεμά τις ουρολοιμώξεις, περιλαμβάνει απίστευτα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, προστατεύει την καρδιά.

Top συνδυασμός: ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με cranberry. 

Σκόρδο

shutterstock-1312901660.jpg

Παρόλο που βρίσκεται στην αγορά όλες τις εποχές του χρόνου, το σκόρδο ανήκει στην καρδιά του φθινοπώρου. Περιέχει αλλισίνη, μια ουσία που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και με αυτόν τον τρόπο τον προστατεύει από κρυολογήματα, ρίχνει την πίεση, μειώνει τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας και θεωρείται «φίλος» των οστών.

Top συνδυασμός: αξιοποιήσετε το σαν έξτρα συστατικό μικρής ποσότητας στα φαγητά σας, ή σε κάποιο dressing της σαλάτας σας, απλά για να χαρίσει γεύση.

Πορτοκάλι

shutterstock-436978714.jpg
 

Αναμφισβήτητα αποτελεί τον «εχθρό» στην κόπωση, καθώς η μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, συνεισφέρει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αλλά περιέχει και α και β καροτίνη, τα οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α.

Top συνδυασμός: ο καλύτερος τρόπος κατανάλωσης και είσπραξης των βιταμινών είναι ο ημερήσιος φυσικός χυμός πορτοκάλι.