fbpixel

Search icon
Search
Έτσι θα απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας & θα μπείτε στο απόλυτο mentality αισιοδοξίας
WELLNESS

Έτσι θα απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας & θα μπείτε στο απόλυτο mentality αισιοδοξίας

Αλλάξτε συνήθειες βελτιώνοντας το lifestyle σας


Σας έχουν αγχώσει όλες αυτές οι καταστάσεις που βιώνουμε και νιώθετε πως βρίσκεστε σε μια συνεχή απειλή ακόμα και μέσα στο σπίτι σας; Don't panic, διότι είναι λογικό να σκέφτεστε έτσι και να πορεύεστε με λιγότερη αισιοδοξία αυτές τις ημέρες που οι εξελίξεις στην επικαιρότητα αλλάζουν διαρκώς τα δεδομένα της καθημερινότητάς μας. Αυτό όμως, δε σημαίνει πως πρέπει να απογοητεύεστε κάνοντας την ψυχολογία σας να γίνεται «ένα με το πάτωμα».

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε ολοκληρωτικά τον τρόπο σκέψης σας και να ενταχθείτε σε ένα πιο αισιόδοξο lifestyle, έτσι ώστε να βγείτε νικητές από όλο αυτό που περνάμε. Ανακαλύψτε τους τρόπους για να διώξετε μια και καλή την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας και δείτε τη ζωή σας να διαμορφώνεται προς το καλύτερο!

Αφήστε το φυσικό φως να εισχωρήσει στους χώρους σας

winter-blues.jpg

Τι καλύτερο και πιο αναζωογονητικό από το να ξυπνάτε το πρωί από το φυσικό φως που μπαίνει δειλά στο υπνοδωμάτιό σας! Τώρα που δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έχετε με το μέρος τη βιταμίνη D, εξαιτίας της καραντίνας αλλά και των χειμερινών ημερών που κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους, αφήστε τις ηλιακές ακτίνες να μπουν σε κάθε σημείο του σπιτιού σας, χωρίς να τις εμποδίζετε με χοντρές κουρτίνες και παντζούρια. Δείτε το «καταφύγιο» και την ψυχολογία σας να παίρνουν άλλη μορφή, γεμάτη ζωή και όρεξη για όσα καλά έρχονται.

Ξεχάστε για πάντα την ακαταστασία

1-3TjAW.jpg

Προφανώς και όταν το σπίτι σας είναι ακατάστατο δεν μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά, με αποτέλεσμα να πανικοβάλλεστε εξαιρετικά εύκολα. Πείτε για πάντα «αντίο» στα περιττά πράγματα που υπάρχουν στους χώρους και στερούν την τάξη και την αρμονία, που τόσο πολύ χρειάζεστε σε αυτήν την περίεργη φάση. Όταν όλα τα δωμάτια της κατοικίας σας θα «λάμπουν» από καθαριότητα και όλα τα πράγματα θα είναι στη θέση τους, ήδη θα κάνετε εν μέρει σύμμαχό σας τη θετική σκέψη. Αλλά ακόμα έχετε δρόμο μπροστά σας...

Υιοθετήστε τις τακτικές του Feng Shui

5146405.jpg

Feng Shui σημαίνει «άνεμος και νερό» κι επιδιώκει να προωθήσει την ευημερία, την καλή υγεία και να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα ζωής τους δημιουργώντας ισορροπία στην καθημερινότητά τους. Αυτό πραγματοποιείται μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένων αρχών σχεδιασμού, που επιτρέπουν την αδιάκοπη ροή της ενέργειάς σας στο σπίτι σας. Για παράδειγμα, μπορείτε υιοθετήσετε την τακτική του Yin & Yang: το Yin συμβολίζει τη γυναικεία ενέργεια που σχετίζεται το βράδυ, την ψυχρότητα και την ησυχία. Το Yang συμβολίζει την αρσενική ενέργεια και δηλώνει τον ήλιο, την κοινωνικότητα και τη θερμότητα. Εάν πειραματιστείτε με αυτές τις ενέργειες, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε την αίσθηση του χώρου σας.

Εμπιστευτείτε τη δύναμη του αερισμού & της αρωματοθεραπείας

396a8a7d28f327a316e0b4f1d08164ca.jpg

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το να ανανεώνεται ο αέρας του σπιτιού μας όσο πιο συχνά είναι εφικτό. Γι' αυτό, λοιπόν, φροντίστε να ανοίγετε ακόμα κι επί καθημερινή βάση τα παράθυρά σας έτσι ώστε να γίνεται η απαραίτητη ανακύκλωση του αέρα, νιώθοντας στη στιγμή vibes αναζωογόνησης και καθαριότητας. Πραγματοποιήστε το τουλάχιστον για είκοσι λεπτά. Ακόμα, μια άκρως αποτελεσματική ιδέα είναι η αρωματοθεραπεία που έχει γίνει trend τα τελευταία χρόνια. «Ταξιδέψτε» σε στιγμές και μέρη που σας κάνουν να μαγεύεστε, με τη βοήθεια κεριών, aromatic liquids που ψεκάζονται στον χώρο, ελαίων για να ρίξετε στο νερό όταν παίρνετε το μπάνιο σας, αλλά κι εύχρηστα sticks που λειτουργούν και σαν ένα μοντέρνο στοιχείο διακόσμησης.

Τοποθετήστε φυτά που επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία

hosueplants-catjpg860x0-q70-crop-scale.jpg

Αποδεδειγμένα, τα φυτά είναι ικανά να αλλάξουν τελείως τόσο τη διακόσμηση του σπιτιού σας όσο και την ενέργεια που επικρατεί μέσα σε αυτό. Αναζητήστε τα indoor plants που μπορείτε να τοποθετήσετε σε κάθε κενή γωνία της κατοικίας σας και θα εκπλαγείτε με το πόσο έντονα θα νιώσετε πως οι χώροι σας κατακλύζονται από καθαρότερη αύρα. Ίσως σε αυτό να οφείλεται και το έντονο πράσινο χρώμα τους, το οποίο σφύζει από ζωντάνια γι' αυτό και είναι η τέλεια λύση για να διακοσμήσετε έξυπνα και όμορφα τα σημεία που θεωρείτε μονότονα. Bonus, η ελάχιστη περιποίηση που χρειάζονται -κυρίως πότισμα μια φορά στο τόσο- θα σας βοηθήσει να απασχοληθείτε με κάτι ενδιαφέρον και δημιουργικό, μιας και η κηπουρική είναι ό,τι πρέπει για την αναζωπύρωση της αισιοδοξίας.