fbpixel

Search icon
Search
Εντάξτε τους κανόνες του Feng Shui στο σπίτι και την καθημερινότητά σας
INTERIORS

Εντάξτε τους κανόνες του Feng Shui στο σπίτι και την καθημερινότητά σας

Αλλάξτε συνήθειες, βελτιώστε τη ζωή σας


Το Feng Shui στην πραγματικότητα είναι μια αρχαία κινεζική φιλοσοφία, που έχει ρίζες τουλάχιστον 5.000 ετών. Feng Shui σημαίνει «άνεμος και νερό» και επιδιώκει να προωθήσει την ευημερία, την καλή υγεία και να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα ζωής τους δημιουργώντας ισορροπία στον τρόπο που ζουν, ευθυγραμμίζοντας τις ενέργειές τους με το περιβάλλον τους. Αυτό πραγματοποιείται μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένων αρχών σχεδιασμού, που επιτρέπουν την αδιάκοπη ροή της ενέργειάς σας στο σπίτι σας.

Το περιβάλλον που επικρατεί στον προσωπικό σας χώρο μπορεί να αντικατοπτρίσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που αντιδράτε σε εξωτερικές εμπειρίες. Για παράδειγμα ένας «γεμάτος» και ακατάστατος χώρος, στον οποίο βρίσκεστε πολλές ώρες μέσα στην ημέρα, είναι αρκετά πιθανό να σας δημιουργεί σύγχυση και να αυξήσει τα επίπεδα στρες. Αντίθετα, ένας τακτοποιημένος χώρος με λίγα αντικείμενα μπορεί να συμβάλλει στην καταστολή του άγχους σας, προσφέροντας ηρεμία, ευεξία και καλύτερη συγκέντρωση. Ένα περιβάλλον διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στον τρόπο που αισθανόμαστε και αποδίδουμε.

wooden-coffee-table.jpg

Τα 5 στοιχεία του Feng Shui

Βάσει του Feng Shui, ο κόσμος χωρίζεται σε 5 στοιχεία:

Ξύλο: Αντιπροσωπεύει τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη και αφορά τον τομέα της οικογένειας και του πλούτου. Συνδέεται με το πράσινο και την ανανέωση.

Φωτιά: Συμβολίζει την ηγεσία και την τόλμη και αφορά τον τομέα της φήμης. Συνδέεται με κόκκινα, τριγωνικά σχήματα και φως. Επιλέξτε να τοποθετήσετε κάποιο φωτιστικό ή animal print.

Γη: Εκφράζει τη δύναμη και την σταθερότητα και αφορά τους τομείς της γνώσης, της υγείας και των συνεργασιών. Είναι συνδεδεμένο είτε με το κίτρινο είτε με το καφέ και το τετράγωνο σχήμα.

Μέταλλο: Εκπροσωπεί την εστίαση και την τάξη και αφορά άμεσα τον τομέα των ανθρώπων που μας βοηθούν και έχουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας, αλλά αφορά και τα παιδιά. Συνδέεται με το λευκό και στρογγυλό σχήμα. Μία πρόταση είναι η προσθήκη στρογγυλού λευκού τραπεζιού ή χαλιού.

Νερό: Συμβολίζει την ηρεμία και την έμπνευση και σχετίζεται με τον τομέα της επαγγελματικής επιτυχίας. Ένα φορητό μικρό συντριβάνι θα ανανεώσει το χώρο σας και ο ήχος του νερού θα εξομαλύνει την καθημερινή σας ένταση.

Ενσωματώνοντας τα στοιχεία σωστά στο χώρο σας, είναι πιθανό ότι τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά τους θα ευδοκιμήσουν στη ζωή σας. Για να συμβάλλουν τα στοιχεία στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σας, χρήζει ανάγκης να ορίσετε πού θέλετε να εστιάσετε την ενέργειά σας. Έπειτα ενισχύστε την ενέργεια του σπιτιού σας, με την προσθήκη των προτεινόμενων χρωμάτων ή σχημάτων.

Yin & Yang

Για να εξασφαλίσετε την ευεξία σας είναι σημαντικό να μπορέσετε να ισορροπήσετε και τις ενέργειες στον χώρο σας. Αυτό θα το πετύχετε με την εξισορρόπηση των ενεργειών yin και yang που αποτελούν και αυτά μέρος του Feng Shui.

Το Yin συμβολίζει τη γυναικεία ενέργεια που σχετίζεται το βράδυ, την ψυχρότητα και την ησυχία. Το Yang συμβολίζει την αρσενική ενέργεια και δηλώνει τον ήλιο, την κοινωνικότητα και τη θερμότητα. Αν πειραματιστείτε με αυτές τις ενέργειες, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε την αίσθηση του χώρου σας.

contemporary-decor1-1-1024x649.jpg

Εφαρμόζοντας τις αρχές του Feng Shui στην καθημερινή μας ζωή

Σίγουρα είναι δύσκολο να ενσωματώνουμε νέες συνήθειες στις ήδη υπάρχουσες, οι οποίες αποτελούν την καθημερινότητά μας. Ωστόσο, όταν αυτές οι συνήθειες πρόκειται να αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε μεγαλύτερη σιγουριά, ηρεμία και αυτοπεποίθηση, αξίζει να κάνουμε μια προσπάθεια ώστε να τις κατανοήσουμε και να τις εφαρμόσουμε. 

1. Διώξτε κάθε ίχνος ακαταστασίας

Ένας ακατάστατος χώρος, είναι σίγουρο ότι μας μεταδίδει αίσθημα άγχους και νευρικότητας. Επιπλέον, είναι αρκετά εύκολο «η φασαρία» που προκαλείται, να μας αποπροσανατολίσει και να μας καθυστερεί από την επίτευξη οποιασδήποτε ενέργειάς μας. Η ακαταστασία δεν αφορά μόνο την αισθητική οπτική, καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι επιζήμια και για το μυαλό. Επομένως, δεν έχετε παρά να οργανώσετε τους χώρους τους σπιτιού σας. Η οργάνωση θα φέρει οργάνωση και στην ίδια σας τη ζωή, συμβάλλοντας στη γρηγορότερη επίτευξη των στόχων σας.

2. Συμπεριφερθείτε σαν να ζουν κι άλλα άτομα στο σπίτι

Αυτό το βήμα αφορά τα άτομα που μένουν μόνα τους. Σε περίπτωση που έχετε χωρίσει βεβαιωθείτε ότι έχετε κόψει το «ενεργειακό νήμα» που σας συνδέει με την τελευταία σας σχέση, προκειμένου ανανεώσετε την ενέργεια στο χώρο σας και να αλλάξει η διάθεσή σας. Αν από την άλλη μεριά είστε σε αναζήτησή μιας νέας σχέσης προσπαθήστε να ενεργείτε σαν να έχετε ήδη σύντροφο. Για παράδειγμα αν έχετε μία πετσέτα στο μπάνιο σας, προσθέστε και μία δεύτερη. Η αρχή του Feng Shui αναφέρει ότι λειτουργώντας με αυτό το σκεπτικό, η θετική ενέργεια που θα πλημμυρίσει εσάς και το χώρο σας, θα σας βοηθήσει να ανοίξετε γρήγορα, νέο κεφάλαιο στη ζωή σας.

3. Προσθέστε φυτά

Η προσθήκη φυτών ενισχύει την παραγωγικότητα και τη ροή των χρημάτων. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε κοντά στο χώρο εργασίας σας 1 με 2 φυτά, που συνδέονται άμεσα με το στοιχείο του ξύλου το οποίο κατ’ επέκταση έχει σχέση με την ανάπτυξη, την αύξηση ευκαιριών και πλούτου, και τη δικτύωσή σας.