Αν και τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με εικόνες χιονισμένων βουνών και την ιδιαίτερη θαλπωρή του αναμμένου τζακιού, η αγάπη μου για τη θάλασσα δεν με εγκαταλείπει ποτέ. Η γαλήνη και η ηρεμία της με «ταξιδεύει» και για κάθε στιγμή μου την αναζητώ. Φέτος λοιπόν, είχα την ευκαιρία να βιώσω από κοντά μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας στην υπέροχη Ακτή Ντοβίλ, σε έναν προορισμό που σε κάνει να ανυπομονείς και να προγραμματίζεις(!) την επόμενη επίσκεψή σου.
Με αφορμή λοιπόν τα εορταστικά τραπέζια των ημερών, το fine dining εστιατόριο δίπλα στο κύμα, σε μια προνομιακή τοποθεσία με θέα σχεδόν όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης, μάς προσκαλεί να γιορτάσουμε παρέα την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Και αν πολλοί σκέφτεστε πώς θα καταφέρετε να «ζεσταθείτε» στην ατμόσφαιρα ενός εστιατορίου που παραδοσιακά τιμά το ψάρι, τότε το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι αυτό είναι και το στοίχημα που έχουν καταφέρει στην Ντοβίλ. Με άλλα λόγια, η δημιουργία δύο μενού - αντίστοιχα για τις δύο μέρες των γιορτών - που σέβονται την ταυτότητα της περιοχής αλλά εξυμνούν τις χριστουγεννιάτικες γεύσεις και τους αγαπημένους μας διαχρονικούς συνδυασμούς.
Στην Ακτή Ντοβίλ, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Προσεγμένα στοιχεία δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον που με εξέπληξε ευχάριστα, γνωρίζοντας τον «χειμερινό της χαρακτήρα.» Ανανεωμένη, κάθε γωνιά της πλέον αποπνέει εκλεκτικό αέρα. Αναμμένα κεριά προσδίδουν μια νότα πολυτέλειας, κομψά μπεζ τραπεζομάντηλα έχουν ντύσει τα τραπέζια, ενώ οι νέες, ψηλές ροτόντες που έχουν προστεθεί στον χώρο προσφέρουν άνεση για χαλαρές στιγμές με κρασί κάθε μέρα. Ακόμη ένα εντυπωσιακό παράδειγμα που δεν ξεχνώ - πέρα από την άψογη και άμεση εξυπηρέτηση του καλοδιαβασμένου προσωπικού - είναι η προσαρμογή του χώρου για κάθε ανάγκη του σύγχρονου πελάτη. Εάν λοιπόν, αναζητάτε τον προορισμό εκείνον όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή το κρασί σας, να γευτείτε ένα συνοδευτικό και να αφεθείτε στη μελωδία της μουσικής από τα decks του DJ, τον βρήκατε. Στην Ακτή Ντοβίλ, ιδιαίτερα τώρα στις γιορτές θα περάσετε αξέχαστες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα - ακόμα και αν αυτό που θέλετε είναι ένα γεμάτο αρώματα ποτό σε ένα περιποιημένο περιβάλλον.
Για μια Αξέχαστη Παραμονή Χριστουγέννων
Το Χριστουγεννιάτικο μενού, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε στις 24 Δεκεμβρίου από τις 21:30 και μετά, συγκεντρώνει ιδιαίτερες γεύσεις που «ξυπνούν» μνήμες σε μια value for money ολοκληρωμένη πρόταση. Ξεκινώντας με ένα welcome drink, στη συνέχεια θα απολαύσετε μια βελουτέ από σελινόριζα με καπνιστό χέλι, καθώς το ταρτάρ καραβίδας με πιπέρι τιμούρ και εσπεριδοειδή θα δημιουργήσει μικρές «εκρήξεις» στον ουρανίσκο σας, ενώ το ταξίδι στις θεσπέσιες γεύσεις της θάλασσας συνεχίζεται με την επιλογή από το μπαρμπούνι με σάλτσα καραβίδας και παστινάκι αλλά και του φιλέτου σιναγρίδας με καρότο, πράσινο μήλο και beurre blanc μανταρίνι. Φυσικά, από το christmasy μενού δεν λείπει και η πρόταση της γαλοπούλας κονφί με ριζότο από τη γέμιση. Το festive dinner κλείνει το λαχταριστό μελομακάρονο με κρέμα κάστανο, πορτοκάλι και crumble κουραμπιέ.
Το μενού των Χριστουγέννων συμπληρώνει προαιρετικό wine pairing με τις μοναδικές ετικέτες του κτήματος Μπουτάρη οινοποιητική, τις οποίες έχει επιλέξει προσεχτικά για εμάς ο wine expert Γιώργος Καραπαπάζογλου. Παράλληλα, τη βραδιά θα «ντύσουν» μοναδικές μελωδίες από ζωντανή μουσική με σύγχρονες ελληνικές επιλογές ρεπερτορίου. Μην χάσετε τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που ετοιμάζει η ομάδα, ώστε να κάνει την παραλία της Θεσσαλονίκης να λάμψει!
Για ένα Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν που θα θυμάστε για χρόνια
Η Πρωτοχρονιά φέτος θα έχει μαγική επίγευση στην Ακτή Ντοβίλ. Η έμπειρη ομάδα του σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση έχει δημιουργήσει ένα εξίσου ενδιαφέρον μενού για μια διαφορετική αλλαγή χρόνου με φόντο το μπλε της θάλασσας. Ίδια ώρα προσέλευσης, αλλά αυτήν τη φορά μεγαλύτερη προσμονή για μια βραδιά όπου το κέφι, η μουσική και οι εξαίσιες γεύσεις θα μας απογειώσουν.
Με μια υπέροχη βελουτέ κάστανο με φουντούκι κι εσπρέσσο - που θυμίζει μια παραλλαγή espresso martini - ξεκινάει το καλωσόρισμα στο καρέ υψηλών γαστρονομικών προτάσεων. Στη συνέχεια, απολαμβάνουμε στρείδι σεβίτσε με χαβιάρι βασιλικής ρέγγας, χτένια με κουνουπίδι και τρούφα κι ένα εκπληκτικό 5 αστέρων surf and turf πιάτο από μοσχαρίσιο φιλέτο με αστακό. Το πρωτοχρονιάτικο δείπνο κλείνει με μια γλυκιά κρέμα λευκής σοκολάτας με σάλτσα λωτού και sorbet ρόδι. Φυσικά, υπάρχει επίσης η δυνατότητα να συνοδεύσετε τα πιάτα σας με ένα εξαιρετικό wine pairing από εκλεκτές ετικέτες κρασιών του κτήματος Βουρβουκέλη. Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, ζωντανή μουσική που θα σας ανεβάσει και αξέχαστες γεύσεις θα δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της πόλης, δίπλα στη θάλασσα, για να γίνει η φετινή Πρωτοχρονιά η καλύτερη της ζωής σας.
Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να περάσει τις φετινές γιορτινές ημέρες σε ένα οικείο και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο περιβάλλον, που η εμπειρία γίνεται απόλαυση, οι πελάτες είναι καλεσμένοι και η ευχαρίστησή τους μετατρέπεται σε προτεραιότητα!
Φωτογραφίες: Χριστίνα Δημητριάδου
Ακτή Ντοβίλ, Θεμιστοκλή Σοφούλη 86
Τηλέφωνο: 2310 407 000
Instagram: @aktintovil
Facebook: Ακτή Ντοβίλ