fbpixel

Search icon
Search
Πώς να διακοσμήσετε το εορταστικό τραπέζι σύμφωνα με το ζώδιό σας
INTERIORS

Πώς να διακοσμήσετε το εορταστικό τραπέζι σύμφωνα με το ζώδιό σας

Ιδέες που θα εντυπωσιάσουν εσάς και τους καλεσμένους σας


Οι ημέρες των γιορτών γίνονται η πιο ιδανική αφορμή για να υποδεχθούμε τους αγαπημένους μας στο σπίτι μας, διοργανώνοντας ένα lunch ή ένα dinner που θα τους ξετρελάνει! Πέρα από τα πιάτα και τα ποτά που θα πάρουν θέση στο τραπέζι μας, είναι σημαντικό να δώσουμε βάση στην παραμικρή λεπτομέρεια και στον στολισμό αυτού, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα απόλυτα γιορτινό σκηνικό και να απολαύσουμε ένα ξεχωριστό γεύμα.

Ενόψει της Πρωτοχρονιάς, σας δείχνουμε παρακάτω ποιο είναι το εορταστικό art de la table style που σας ταιριάζει ανάλογα με το ζώδιό σας!

Κριός: Ένα ρομαντικό τραπέζι γεμάτο κεριά

new-tablescaping-hero.jpg

Είστε άνθρωποι που πορεύεστε με ρομαντισμό σχεδόν σε κάθε φάση της ζωής σας, ιδίως στις πιο special στιγμές σας. Γεμίστε το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι με τα κεριά της επιλογής σας, «παίξτε» με τα χρώματα και κάντε layering με βάση το ύψος τους. Το αποτέλεσμα θα είναι άκρως ατμοσφαιρικό!

Ταύρος: Minimal αλλά μ' ένα glam twist

1637693111-hyj01aac2l-c190-e14-ghc.jpg
Image source: Dior Maison

Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την απλότητα και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται ακόμη και μέσα από τον εορταστικό στολισμό του σπιτιού σας. Ωστόσο, είναι γιορτές γι' αυτό είναι ωραίο να προσθέσετε λίγη παραπάνω λάμψη στο τραπέζι σας, ώστε να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας. Το χρυσό είναι το χρώμα-κλειδί!

Δίδυμος: Αφήστε το λευκό να πρωταγωνιστήσει

img-9516.jpg

Είστε περισσότερο της τάξης και της αρμονίας, γι' αυτό και συνήθως αποφεύγετε τις υπερβολές και τα έντονα στοιχεία εντυπωσιασμού. Για το εορταστικό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, αφήστε το λευκό να πρωταγωνιστήσει και -πιστέψτε μας- το σκηνικό θα δείχνει απίστευτα παραμυθένιο και τόσο festive.

Καρκίνος: «Ζεστές», παραδοσιακές γιορτές

img-9517.jpg

Προτιμάτε τα κλασικά πράγματα της ζωής, παρά το γεγονός πως συχνά διαφεύγετε σε πιο extreme λύσεις κι επιλογές που δε συνηθίζετε. Φέτος, πείτε «ναι» στο παραδοσιακό κόκκινο καρό τραπεζομάντηλο που είναι ο τέλειος «καμβάς» για τα γιορτινά τραπέζια, συνδυάζοντάς το με λευκές και χρυσές λεπτομέρειες.

Λέων: Δημιουργήστε ένα σκηνικό που θα κάνει τη διαφορά

img-9521-1.jpg

Είστε εκκεντρικοί και απόλυτα δημιουργικοί! Αυτό σημαίνει πως σας είναι εύκολο να φτιάξετε μια κατασκευή που θα κάνει τη διαφορά στο γιορτινό τραπέζι, όπως ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, γεμάτο ιδιαίτερα στοιχεία, λάμψη και πολλή φαντασία. Χρησιμοποιήστε τα στολίδια της επιλογής σας και ξεκινήστε!

Παρθένος: Εντάξτε φυσικά στοιχεία

img-9520.jpg

Είστε οι πλέον experts για να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας και αυτό γιατί δίνετε πάντα βάση στην παραμικρή λεπτομέρεια. Αγαπάτε τα στοιχεία της φύσης -όπως κλαδιά από πεύκο ή έλατο και κουκουνάρια-, γι' αυτό και αξίζει να τα εντάξετε στο τραπέζι σας, αφού πρώτα δημιουργήσετε μια minimal βάση σε natural αποχρώσεις.

Ζυγός: Ένα mix από σκούρες και ανοιχτές αποχρώσεις

0-1-8d3826746a2f407cbd5587117be49adb.jpg

Σας αρέσουν οι αντιθέσεις και αυτό είναι κάτι που εκφράζεται μέσα από το πώς διακοσμείτε τους προσωπικούς σας χώρους. Τι θα λέγατε φέτος να πείτε «ναι» σ' ένα black & white art de la table; Ένα μοντέρνο σκηνικό που σίγουρα θα διαφέρει απ' ό,τι έχετε δει έως σήμερα τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας.

Σκορπιός: Προσθέστε φρούτα που είναι συνώνυμα των γιορτών

img-9519.jpg

Κάθε εποχή του χρόνου επιλέγετε να προσθέτετε στο σπίτι σας φρούτα εποχής, δίνοντας έτσι μια νότα χρώματος. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο πρωτοχρονιάτικο art de la table, εντάσσοντας μεταξύ άλλων ρόδια ή μήλα σε διάφορα σημεία πάνω στο τραπέζι. Απογειώστε το theme, βάζοντας μερικά κάστανα ή καρύδια.

Τοξότης: Πείτε «ναι» στις playful πινελιές

img-9525.jpg

Η προσωπικότητά σας είναι έντονη, διασκεδάζετε με απλά, καθημερινά πράγματα και σας αρέσει να περιποιείστε τους ανθρώπους της ζωής σας. Το δικό σας τραπέζι το φανταζόμαστε γεμάτο χρώματα και playful χαρακτήρα, που σίγουρα θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας, ιδίως τα μικρότερα μέλη της παρέας. Colorful κεριά, discoballs, γιρλάντες και παιχνίδια είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν.

Αιγόκερως: Ένα setting με baroque αναφορές

img-9524.jpg

Η προσοχή σας πολλές φορές επικεντρώνεται σε vintage αντικείμενα και η αισθητική σας συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο. Επιλέξτε ένα baroque-inspired σκηνικό για το τραπέζι σας, που θα περιλαμβάνει βελούδινα στολίδια, περίτεχνα σερβίτσια, σκούρες αποχρώσεις, κεριά, ακόμη και χρωματιστά φτερά.

Υδροχόος: Μ' έμπνευση από τον πάγο

img-9522.jpeg

Όσο κι αν προτιμάτε το καλοκαίρι, αυτήν τη στιγμή θα θέλατε να βρίσκεστε σε κάποιο χειμερινό θέρετρο γεμάτο χιόνι. Φέρτε αυτήν την εικόνα στο μυαλό σας και δημιουργήστε ένα ονειρικό σκηνικό μ' έμπνευση από τον πάγο. Το μπλε και το λευκό πρέπει να κυριαρχήσουν στο τραπέζι σας, ώστε να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα, ενώ τις καρέκλες μπορείτε να ντύσετε με λευκή fake γούνα για να το απογειώσετε.

Ιχθύς: Glitter παντού

goldandwhitechristmastabledecorations.jpg

Η μέρα της Πρωτοχρονιάς είναι η πιο λαμπερή ολόκληρου του χρόνου! Σκορπίστε την αισιοδοξία που σας χαρακτηρίζει μέσα από τον στολισμό του τραπεζιού σας, επιλέγοντας glittery μπάλες και στολίδια, ξεχωριστά σουπλά και σερβίτσια, κεριά και βάζα γεμάτα όμορφα άνθη. Bonus, λίγη χρυσόσκονη στο τραπεζομάντηλο θα απογειώσει αυτήν την ιδέα.

Happy New Year!

Κεντρική φωτογραφία: Dior Maison