fbpixel

Search icon
Search
Επίπεδη κοιλιά: 13 τροφές & tips για να την πετύχετε
WELLNESS

Επίπεδη κοιλιά: 13 τροφές & tips για να την πετύχετε

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και δείτε αποτελέσματα


Μπορεί η φράση «επίπεδη κοιλιά» να ακούγεται πολύ μακρινή και ίσως ακατόρθωτη, ωστόσο είναι κάτι που με απλές συμβουλές και tips μπορούμε να αποκτήσουμε. Μπαίνοντας σιγά σιγά επίσημα στην άνοιξη, το μυαλό μας έχει αρχίσει ήδη και ταξιδεύει σε ονειρεμένες παραλίες, τις οποίες ελπίζουμε ότι δεν θα αργήσουμε να απολαύσουμε με ελευθερία. Αν κι εσείς λοιπόν, επιθυμείτε να ξεκινήσετε από τώρα την προετοιμασία σας για το φετινό καλοκαίρι, παίρνοντας χρόνο και απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της καθημερινότητας, τότε οι παρακάτω συμβουλές είναι σίγουρα για εσάς. 

Ακολουθήστε εύκολα & έξυπνα tips και γνωρίστε τις τροφές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πραγματικότητα την υγιή σιλουέτα των ονείρων σας!

Tips

shutterstock-1011564055.jpg

Πίνετε συχνά νερό: Τα οφέλη είναι προφανή, καθώς το νερό βοηθάει στην αποτοξίνωση και στην απώλεια βάρους, καταπολεμά την κόπωση και αποτρέπει τους πονοκεφάλους, ενώ παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα και προφυλάσσει από τις κράμπες. Good to know: Το ιδανικό είναι 11 ποτήρια νερό για της γυναίκες ημερησίως και 15 για τους άντρες.

Smoothies: Σταματήστε την όρεξή σας για junk food πίνοντας ένα smoothie με πρωτεΐνη, λίπος, φυτικές ίνες και πράσινα φρούτα/λαχανικά. Ισορροπήστε το σάκχαρο του οργανισμού σας, επιβραδύνοντας τον ρυθμό απορρόφησης της γλυκόζης.

Νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο: Αν θέλετε να προσέξετε τη διατροφή σας, πρέπει να γνωρίζετε για τον κανόνα των 12 ωρών. Τις πρώτες 6-8 ώρες αφού έχετε φάει βραδινό, ο οργανισμός εστιάζει στην πέψη και ειδικά οι 4 τελευταίες ώρες είναι αφιερωμένες στην καύση του λίπους. Αν εσείς ξαπλώσετε αμέσως μετά το φαγητό, ο εγκέφαλος θα θεωρήσει πως δεν απαιτείται να γίνει κάποια ενέργεια, οπότε δε θα μπει στη διαδικασία να κάψει το λίπος.

Προσέξτε το delivery food: Αντικαταστήστε το take away φαγητό μ' ένα εύκολο γεύμα, όπως το κοτόπουλο, τον σολομό ή μια μερίδα γαρίδες με ένα σπιτικό dressing. Αυτές οι βολικές, σπιτικές συνταγές είναι το κλειδί της πρόληψης και αφήνουν το στομάχι σας γεμάτο.

Άθληση: Λίγη άσκηση κάθε πρωί στο σπίτι μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα σας. Ένα cardio πρόγραμμα για παράδειγμα, μπορεί να αυξήσει τις καύσεις που θα βοηθήσουν στη διατήρηση του μυϊκού ιστού και θα διαλύσουν το λίπος.

Έλλειψη ύπνου: Οι άνθρωποι που κοιμούνται περισσότερο τυχαίνει να ζυγίζουν λιγότερο. Η έλλειψη ύπνου κάνει τις ορμόνες της πείνας να τρελαίνονται και ακόμα χειρότερα, ενισχύει τους αμυλούχους υδατάνθρακες που επιβαρύνουν την πέψη.

Αποχαιρετίστε το ψωμί: Αγαπημένη συνήθεια τα τρόφιμα που έχουν υψηλούς δείκτες από υδατάνθρακες. Δυστυχώς, το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να προκαλέσουν αύξηση βάρους. Οι επιπτώσεις τους στο σώμα είναι ίδιες με αυτές των ποτών που περιέχουν ζάχαρη. Ελαττώστε τα όσο μπορείτε και σε καμιά περίπτωση μην τα καταναλώνετε σε καθημερινή βάση.

Παρακάτω, ανακαλύψτε τις τροφές που θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τα περιττά υγρά από τον οργανισμό σας και θα σας χαρίσουν επίπεδη κοιλιά! 

Αβοκάντο

shutterstock-279523388.jpg

Το αγαπημένο superfood των Instagrammers και των celebrities παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στις διατροφικές συνήθειες και των Ελλήνων. Περιέχοντας μονάχα 2 γραμμάρια φυτικών ινών και 4 γραμμάρια υγιούς μονοακόρεστου λίπους, το συγκεκριμένο φρούτο -που συνήθως ολοκληρώνει υπέροχα ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό- βοηθάει στην απώλεια βάρους. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τείνουν να τρώνε περισσότερο αβοκάντο έχουν μικρότερη περιφέρεια μέσης.

Σπαράγγια

shutterstock-1714700329.jpg

Ένα πράσινο λαχανικό που «μιλάει» στην καρδιά καταξιωμένων chefs -ιδιαίτερα των Γάλλων. Εκτός, λοιπόν, από τις αφροδισιακές τους ιδιότητες τα σπαράγγια μπορούν να χαρίσουν επίπεδη κοιλιά, αφού έχουν και αντιοξειδωτική δράση. Πρόκειται για μια καλή πηγή διαλυτών και αδιάλυτων ινών, η οποία συμβάλλει στην αργή χώνεψη από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται έτσι ο κορεσμός ανάμεσα από τα γεύματά σας και να ενεργοποιείται πιο άμεσα ο μεταβολισμός σας.

Μπανάνες

shutterstock-341156411.jpg

Κι όμως! Πολλοί το θεωρούν ως το φρούτο με τις περισσότερες θερμίδες, ωστόσο η μπανάνα είναι πλούσια σε άμυλο, γεγονός που σας κρατάει χορτάτους για μεγάλα διαστήματα κι έτσι αποφεύγετε την άσκοπη κατανάλωση πρόσθετων θερμίδων. Όταν αναζητάτε ένα νόστιμο και υγιεινό snack, επιλέξτε την, αφού θα καταφέρει να απομακρύνει τα υγρά που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό σας, ρυθμίζοντας τα επίπεδα νατρίου σε αυτόν.

Παπάγια

shutterstock-624154523.jpg

Ακόμη ένα θαυματουργό και άκρως γευστικό φρούτο. Αυτός ο τροπικός καρπός είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, E, ενώ παράλληλα περιέχει μια ουσία που ονομάζεται παπαΐνη -η οποία βοηθάει τον οργανισμό σας και συγκεκριμένα το γαστρεντερικό σας σύστημα να αφομοιώσει τις τροφές, χωρίς αυτές να αποθηκεύονται ως λίπος.

Γιαούρτι

shutterstock-557593426.jpg

Πλούσιο σε πρωτεΐνες -17 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα- συμβάλλει στην ισορροπία της μικροχλωρίδας του οργανισμού και καταφέρνει να διατηρεί μια υγιεινή αίσθηση πληρότητας, ενώ παράλληλα, τα προβιοτικά που περιέχει βοηθούν στην αποφυγή του φουσκώματος. Tip: Ταιριάζει τέλεια με όλων των ειδών τα φρούτα και μέλι!

Αγγούρια

shutterstock-277219841.jpg

Ένα από τα πιο δροσιστικά λαχανικά, το οποίο χάρη στην 96% περιεκτικότητά του σε νερό βοηθάει στην επίτευξη μιας επίπεδης κοιλιάς, χωρίς σημάδια περιττού φουσκώματος. Μάλιστα, η κατανάλωσή του είναι πανεύκολη, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες, smoothies αλλά και μόνο του, αφού είναι απλά απολαυστικό! Τι λέτε, λοιπόν, να ετοιμάσετε μια ελληνική σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, παξιμάδι και φέτα, που συνδυάζει τη γεύση με την υγιεινή επιλογή;