fbpixel

Search icon
Search
Ένας νέος χώρος γραφείων στη Θεσσαλονίκη με Νεοϋορκέζικη αισθητική
DESIGN

Ένας νέος χώρος γραφείων στη Θεσσαλονίκη με Νεοϋορκέζικη αισθητική

Με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Taka + partners


Τα γραφεία ενός αρχιτεκτονικού γραφείου στεγάζονται σε ένα βιομηχανικό κτίριο και σχεδιάστηκαν ως η νέα έδρα του studio, ένα ορμητήριο για δημιουργικά έργα και ιδέες. Τα γραφεία χωροθετούνται σε μια πράσινη και ήρεμη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ανακλούν το όραμα της ομάδας γύρω από την έννοια του well-being. Ο νέος χώρος ενσωματώνει την εικόνα για το μέλλον και τις αξίες της ανθρώπινης διάδρασης, της εργονομίας και της αίσθησης του οικείου.

takapartners-office-26.jpg

Εντός της δομής του μεταλλικού κτιρίου, σχεδιάστηκε μια σύγχρονη έδρα με χώρους εργασίας, κοινωνικοποίησης, συνεύρεσης, παιχνιδιού και δημιουργίας. Ο χώρος οργανώνεται σε ανοικτή κάτοψη και προωθεί τη φιλοσοφία του γραφείου, η οποία στηρίζεται στην έννοια της συνεργασίας. Σε μια επιφάνεια 400 m2 περιλαμβάνονται γραφεία, χώροι συναντήσεων workshop και brainstorming, χώροι εξοπλισμού, υγροί χώροι και χώροι αποθήκευσης.

Η ανοιχτή κουζίνα αποτελεί σημείο συνεύρεσης και λειτουργεί ως πυρήνας του γραφείου, καθιστώντας την τον πιο δημοφιλή χώρο. Εξατομικευμένα πετάσματα και διαχωριστικά σχεδιάστηκαν με τη συνδρομή του τμήματος ακουστικής του γραφείου ως λύσεις ηχομόνωσης. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του χώρου προωθούν το όραμα και τις ανάγκες του studio δημιουργώντας ένα φιλικό, δημιουργικό και οικείο περιβάλλον και υλοποιήθηκαν με τη συνδρομή άριστων προμηθευτών και συνεργείων.

2-FUNg8.jpg

Who is who

Οι TAKA+PARTNERS είναι ένα πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο, το οποίο αποτελείται από αρχιτέκτονες, interior designers, πολεοδόμους, project managers και χρηματοοικονομικούς συμβούλους, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα. Το γραφείο ιδρύθηκε το 2006 από την Ασπασία Τάκα MSc Α.Π.Θ. | Ε.Μ.Π. αρχιτέκτων μηχανικό. Το 2013 ιδρύθηκε το παράρτημα του γραφείου στο Ντουμπάϊ. Στόχος μας είναι η παράδοση μοναδικού και καινοτόμου σχεδιασμού σε έργα διαφόρων κατηγοριών και κλιμάκων από την αρχική ιδέα έως και τις turn-key λύσεις. Το portfolio μας περιλαμβάνει έργα στις εξής κατηγορίες: ξενοδοχεία, κατοικίες, εμπόριο & αναψυχή, επαγγελματικούς χώρους, εκθεσιακούς χώρους & χώρους πολιτισμού, υπαίθριους χώρους και οπτικοακουστικούς χώρους. Προσφέρουμε ολοκληρωμένες αρχιτεκτονικές μελέτες, μελέτες εσωτερικών χώρων, σχεδιασμό επίπλων και ειδικών αντικειμένων. Οι TAKA+PARTNERS έχουν λάβει το International Property Award 2015-2016 στην κατηγορία “European Hotel Interior”, το International Property Award 2017-2018 στην κατηγορία “European Hotel Interior”, το βραβείο German Design Award 2019 στην κατηγορία “Interior Hotel Architecture”, το BIGSEE Award 2019 στην κατηγορία “Interior Design”, το A’ Design Award 2020 στην κατηγορία “Hospitality, Recreation, Travel and Tourism Design” και το βραβείο German Design Award 2020-2021 στην κατηγορία “Interior Architecture”.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

Info: www.takaandpartners.com

    Φωτογραφίες: Kim Powell Photography