fbpixel

Search icon
Search
Ένα παριζιάνικο διαμέρισμα αναδεικνύει με τον πιο σύγχρονο τρόπο την κομψή αρχιτεκτονική
INTERIORS

Ένα παριζιάνικο διαμέρισμα αναδεικνύει με τον πιο σύγχρονο τρόπο την κομψή αρχιτεκτονική

Σχεδιασμένο από τον Γάλλο designer Jacques Grange


Εδώ και πολλές δεκαετίες, ο Jacques Grange ξεχωρίζει στον κόσμο της αρχιτεκτονικής -όχι μόνο στο Παρίσι όπου είναι η έδρα του, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι λόγοι που τον διακρίνουν είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει κάθε σύγχρονη κατοικία, καθώς και η σχεδιαστική του ταυτότητα που τον κάνει να διαφέρει.

Όσο για το όσα συγκροτούν το δημιουργικό του σύμπαν, αυτά δεν είναι άλλα πέρα από την υψηλή, άψογη αισθητική και το τέλειο combo παλιού και μοντέρνου. Λατρεύει να συνδυάζει διάφορα στιλ μεταξύ του και να δημιουργεί περιβάλλον «ζεστά», απόλυτα προσαρμοσμένα στο σήμερα και τις τάσεις που πρεσβεύει η εποχή, με μια δόση από το παρελθόν που κάνει τη διαφορά.

Πρόσφατα έδωσε την υπογραφή του σε ένα εκπληκτικό διαμέρισμα στην Πόλη του Φωτός. Ένα σπίτι που ανήκει σε μια νεαρή οικογένεια και παραδίδει μαθήματα εκλεπτυσμένου design μέσα από το αξιοζήλευτο εσωτερικό του. Λιτό και κομψό, θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για ένα από τα πιο chic σκηνικά που έχουμε θαυμάσει τελευταία.

g19-4416.jpg


Τα vintage γύψινα που διατηρούνται από το παρελθόν, έχουν προσδώσει την κλασική made in Paris φινέτσα, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά στοιχεία σε ολόκληρη την κατοικία. Αυτός ήταν και ο λόγος που αυτό το διαμέρισμα «έκλεψε» την καρδιά των ιδιοκτητών, ενώ παράλληλα γέμισε με έμπνευση τον αρχιτέκτονα ώστε να εξασφαλίσει ένα ακαταμάχητο περιβάλλον.

Όπου κι αν στρέψουμε την προσοχή μας, οι artistic πινελιές έχουν αποτυπωθεί με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο έχουν «δέσει» τα διάφορα decor styles μεταξύ τους, δημιουργώντας μια τελικά εικόνα που συνδυάζει τις αναφορές από το παρελθόν με τη λειτουργικότητα του τώρα και ό,τι πιο hot κυριαρχεί αυτήν την περίοδο στη διακόσμηση.

«Καμβά» αποτέλεσε το ουδέτερα και all time classic λευκό, ενώ από εκεί κι έπειτα έχει δοθεί η αίσθηση της ζεστασιάς εξαιτίας ορισμένων θερμών αποχρώσεων, όπως είναι το μπεζ και το καφέ σε διάφορους τόνους. Στο μεταξύ, κανείς μας δεν μπορεί να παραλείψει το γεγονός πως έχει προστεθεί «ζωντάνια» στο τελικό αποτέλεσμα χάρη σε μερικά πιο bold & fun colors, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν το σκούρο κόκκινο και το πορτοκαλί.

g19-4407.jpg


Bonus, βλέπουμε πως οι μεταλλικές λεπτομέρειες έχουν χαρίσει ένα vibe πολυτέλειας σε πολλές από τις γωνίες της κατοικίας. Το χρυσό με το ασημένιο ταιριάζουν απίθανα μεταξύ τους, δίχως να δημιουργούν φλυαρία, αλλά αντιθέτως, κυριαρχεί η αρμονία. Διακοσμητικά αντικείμενα από το παρελθόν αλλά και το παρόν, όπως μεγάλοι καθρέφτες και coffee tables, απογειώνουν τα metallics και κάνουν το σπίτι πιο μοντέρνο κι expensive looking.

Παράλληλα, τα χαλιά και τα «βαριά» υφάσματα στους καναπέδες και τα κρεβάτια κάνουν τους χώρους πολύ πιο ζεστούς και φιλόξενους, ιδανικούς για τους κρύους μήνες του χειμώνα και όχι μόνο. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, τα έργα τέχνης -minimal και πιο maximal- που βρίσκονται στους τοίχους και σε πολλές επιφάνειες των δωματίων, κάνουν το όλο σκηνικό σοφιστικέ και απίστευτα ιδιαίτερο.

Μάρμαρο και ξύλο γίνονται «ένα», ενώ τα πολλά, μεγάλα παράθυρα κάνουν κάθε χώρο να «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως. Όταν ο ήλιος πέφτει, ο τεχνητός, θερμός φωτισμός δημιουργεί ακόμα πιο cozy ατμόσφαιρα κι εντυπωσιάζει τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του interior design.

g19-4585.jpg
Εξερευνήστε την gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: AD