fbpixel

Search icon
Search
 Ένα νεοϋορκέζικο αρχοντικό μετατράπηκε σε ένα παραμυθένιο σπίτι
INTERIORS

Ένα νεοϋορκέζικο αρχοντικό μετατράπηκε σε ένα παραμυθένιο σπίτι

Οι Baao Architects έδωσαν νέα πνοή σε μια κατοικία του Brooklyn


Αυτό το αρχοντικό από τούβλα είχε ένα σκοτεινό επίπεδο που δεν εκμεταλλευόταν τις τρεις όψεις του. Το πάτωμα του σαλονιού ήταν επίσης βαμμένο σε σκούρες αποχρώσεις και δεν είχε ανανεωθεί για περισσότερα από 50 χρόνια. Η όμορφη σκάλα, οι πόρτες και το τζάκι ήταν οι μόνες λεπτομέρειες που άξιζε να σωθούν. Και κάπως έτσι, λοιπόν, μια μεγάλη ανακαίνιση στους χώρους ήταν αναπόφευκτη.

Οι ιδιοκτήτες του έχουν σχέση με τα υδραυλικά είδη της Watermark Designs που εδρεύουν στο Brooklyn της Νέας Υόρκης και η κουζίνα και τα μπάνια σχεδιάστηκαν τόσο άψογα που θα μπορούσαν να είναι εκθέματα των ανακαινισμένων χώρων της εταιρίας. Ο κήπος ήταν το πρώτο πράγμα που κέντρισε το ενδιαφέρον των αρχιτεκτόνων και γι’ αυτό τον διαμόρφωσαν εκ νέου, δίνοντάς του ζωή, έτσι όπως του άρμοζε. 

Ένας νέος προθάλαμος για την είσοδο σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική ομάδα, με επένδυση από πορσελάνινα πλακάκια ώστε να οδηγείται κανείς στους χώρους καθιστικού κατευθυνόμενος προς την κουζίνα και στο κέντρο της κατοικίας.

watermark-house-by-baao-architects-05-ijo6j.jpg


Στην κουζίνα, ο πάγκος είναι «ντυμένος» με πλακάκια από πορσελάνη, μια επιφάνεια που εκτείνεται και στο πάτωμα όπου το λευκό προσαρμόζεται με το δρύινο πάτωμα και τα βαμμένα ντουλάπια. Ένα πράσινο πλακάκι στο πίσω μέρος της δίνει την αίσθηση ενός αναδυόμενου χρώματος. Ένα γραφείο είναι προσβάσιμο στα αριστερά της κουζίνας, δίπλα στην τραπεζαρία στο μπροστινό μέρος. Το εντυπωσιακό σαλόνι στο πίσω μέρος ανοίγει στον κήπο μέσα από τοξωτά παράθυρα και μια μπαλκονόπορτα στην πλαϊνή αυλή. Μια custom made κατασκευή πλαισιώνει την τηλεόραση και κρύβει αποθηκευτικούς χώρους, δείχνοντάς μας πώς μπορεί αυτό να γίνει πραγματικότητα με κομψό τρόπο, συνδυάζοντας την πρακτικότητα με τις σύγχρονες γραμμές στον σχεδιασμό. Ένας βοηθητικός χώρος μπάνιου με ασπρόμαυρα πλακάκια διαθέτει αντικέ ορειχάλκινο νεροχύτη, ο οποίος είναι από τα πιο ιδιαίτερα στοιχεία που έχουμε θαυμάσει τελευταία.

Στον επάνω όροφο, το πρώην δωμάτιο του καθιστικού έχει μετατραπεί σε σουίτα. Ένα καθιστικό στο μπροστινό μέρος του ορόφου είναι προσβάσιμο από τις αντίστοιχες πόρτες του σαλονιού, ενώ το master bedroom έχει θέα στην πίσω αυλή. Ένα μπάνιο με επένδυση από πορσελάνινα πλακάκια με ντουζιέρα και ανεξάρτητη μπανιέρα διαθέτει έναν ιδιαίτερο νιπτήρα. Πρόκειται για έναν χώρο απόλυτα λειτουργικό για τις ανάγκες της οικογένειας, που παράλληλα ξεχωρίζει για το εκλεπτυσμένο design του.

watermark-house-by-baao-architects-04-vtDT4.jpg


Ο τελευταίος όροφος είναι διαμορφωμένος για τους δύο γιους και την κόρη του ζευγαριού. Τα αγόρια έχουν κοινό μπάνιο με πρόσβαση από κάθε δωμάτιό τους, ενώ το μπάνιο της κόρης τους έχει θολωτή οροφή. Σε κάθε υπνοδωμάτιο κυριαρχούν τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα minimal χρώματα, σε συνδυασμό με ταπετσαρίες που κάνουν τη διαφορά και δημιουργούν μια πιο funky νότα στο τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Francis Dzikowski/OTTO