fbpixel

Search icon
Search
Ένα ανακαινισμένο αρχοντικό στη Λισαβόνα που θα σας εκπλήξει με το πανέμορφο design του
INTERIORS

Ένα ανακαινισμένο αρχοντικό στη Λισαβόνα που θα σας εκπλήξει με το πανέμορφο design του

Το εντυπωσιακό σπίτι των John Cahill και Hugo Madureira


Tο αρχοντικό του John Cahill και του Hugo Madureira είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό λατρέψαμε τελευταία. Στα τέλη του 2021, το ζευγάρι των ιδιοκτητών με μόνιμη κατοικία το Λονδίνο, αποφάσισε να αγοράσει ένα δεύτερο σπίτι στο εξωτερικό. Ως φοιτητές στη Λισαβόνα, θυμόταν την πόλη με αγάπη από προηγούμενες επισκέψεις τους και τελικά κατέληξαν να αγοράσουν ένα ακίνητο στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Από τα τρία σπίτια που είδαν, αυτό στο οποίο συμφώνησαν και οι δύο ήταν ένα μεγαλοπρεπές αρχοντικό χτισμένα στις αρχές του 20ού αιώνα, σε μια ανερχόμενη γειτονιά που ονομάζεται Arroios. Αγόρασαν το σπίτι από τον γιο του αρχικού ιδιοκτήτη, αρχιτέκτονα, με έργα πρώτης φάσης της ανακαίνισης να περιλαμβάνονται στην τιμή της αγοράς. Επέλεξαν μια νέα ομάδα για τη δεύτερη φάση, η οποία περιελάμβανε τον κήπο, το ισόγειο και τον ημιώροφο, που μαζί εξασφάλισαν την ανακαίνιση ολόκληρου του σπιτιού. 

Let's take a tour!
dgla1817-cahill-lisbon-1200x800-INrTy.jpg


Το 1901, όταν χτίστηκε, εύπορες οικογένειες διατηρούσαν συχνά ένα σπίτι στην πόλη για κοινωνικούς κι επαγγελματικούς σκοπούς. Ο ημιώροφος και το στούντιο, τα οποία έχουν και τα δύο δικές τους πόρτες, χρησιμοποιήθηκαν ως αρχιτεκτονικό και δικηγορικό γραφείο από τους αρχικούς ιδιοκτήτες. Ως κτίριο, είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό της εποχής του.

Αυτό που είναι λιγότερο συνηθισμένο είναι ότι δεν έχει χωριστεί όπως τόσα πολλά κτίρια στη Λισαβόνα. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε, αν κάποιος επιθυμεί, να το χωρίσει και να δημιουργήσει τρία ή και τέσσερα διαμερίσματα, με ξεχωριστή πρόσβαση το καθένα στον κήπο. Σε όλη την ανακαίνιση έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθεί όσο γίνεται, ο αρχικός χαρακτήρας του σπιτιού. 

dgla2185-cahill-lisbon-1200x801-6AXOO.jpg


Τα δωμάτια στον κύριο πρώτο όροφο, με πρόσβαση από την κύρια πόρτα του δρόμου, είναι αυτά που κάποτε ήταν οι επίσημοι χώροι υποδοχής και τώρα έχουν μετατραπεί σε χώρους διαβίωσης. Κατά τον επανασχεδιασμό αυτών των δωματίων, διατηρήθηκαν οι τοιχογραφίες και τα όμορφα έπιπλα. Στην πραγματικότητα, αγοράστηκαν ακόμη και μερικά από τα κομμάτια που κάποτε επίπλωσαν αυτά τα δωμάτια και χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με σύγχρονα items από designers.

Η τέχνη έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη διακόσμηση αυτού του σπιτιού μια και στη Λισαβόνα, η δεξιοτεχνία είναι αξιοσημείωτη - όλα γίνονται με το χέρι. Ο κήπος σχεδιάστηκε με μοντέρνο τρόπο, έχοντας σαν πρότυπο ένα ξενοδοχείο που χτίστηκε περίπου την ίδια εποχή με αυτό το σπίτι στην Avenida da Liberdade της Λισαβόνας. Δεν ήταν ασυνήθιστο, ακόμη και τότε, να υπάρχουν κήποι που ήταν αρκετά διαφορετικοί από την πιο παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους, ώστε να αντικατοπτρίζουν τις γνώσεις των ιδιοκτητών τους για τα διεθνή στιλ στο design. Είχαν έναν πιο μινιμαλιστικό στιλ και διέθεταν μερικά από τα πιο σπάνια άνθη και φυτά.

dgla1957-cahill-lisbon-1200x1500-5Qg2a.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!