fbpixel

Search icon
Search
Ένα νέο Dior Spa «αποβιβάζεται» σ' ένα από τα πιο ιστορικά και πολυτελή τρένα στον κόσμο
ESCAPE

Ένα νέο Dior Spa «αποβιβάζεται» σ' ένα από τα πιο ιστορικά και πολυτελή τρένα στον κόσμο

Το Eastern & Oriental Express της Belmond προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία χαλάρωσης στους επιβάτες του


Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να χαλαρώνετε σε ένα υπερπολυτελές τρένο κατά τη διάρκεια μιας once-in-a-lifetime διαδρομή; Κι όμως, το νέο Dior Spa στο τρένο Eastern & Oriental Express της Belmond θα σας πείσει πως μια τέτοια εμπειρία αξίζει να τη ζήσετε, καθώς σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Οι παραδοσιακές ασιατικές τεχνικές συναντούν τα iconic μοτίβα του οίκου Dior, με το Eastern & Oriental Express, A Belmond Train, να εγκαινιάζει μια νέα εποχή που αλλάζει εντελώς τον το συναίσθημα του να ταξιδεύεις μέσα σε αυτό.
0x0.webp


Μετά από μια τετραετή παύση που προκλήθηκε από ένα συνδυασμό του Covid-19 και μιας επανεκκίνησης των λειτουργιών του, το Eastern & Oriental Express, A Belmond Train επέστρεψε στις ράγες τον Φεβρουάριο του 2024, κινούμενο και πάλι μεταξύ της Σιγκαπούρης και των καταπράσινων εσωτερικών περιοχών της Μαλαισίας και της Ταϊλάνδης.

udqrxcc8fuhwfhyaajtqxm-768-80jpg.webp


Διαθέτοντας 16 βαγόνια εμπνευσμένα από την art deco -οκτώ εκ των οποίων είναι βαγόνια με κρεβάτι- οι παροχές του τρένου έχουν βελτιωθεί αισθητά, προσφέροντας πλέον μια super luxury εμπειρία στους επιβάτες του. Αναφορικά με τις αλλαγές που έχουν γίνει, η πρώτη είναι η η πρόσληψη του σεφ Andre Chiang, ο οποίος έχει αναλάβει με ευχαρίστηση το νέο του ρόλο ως γαστρονομικός επιμελητής, σερβίροντας μπουγιαμπέσα laksa και γκανάς κακάο με μπαχαρικά. 

Η δεύτερη αλλαγή είναι η μετατροπή του κεντρικού σαλονιού σε Dior Spa, η οποία ακολουθεί την προσωρινή διαμονή της γαλλικής μάρκας στο Simplon-Orient-Express της Βενετίας και την πρώτη μόνιμη διαμονή της σε ένα άλλο τρένο της εταιρίας, το Royal Scotsman, το 2023.

image-resize.jfif


Η σύμπραξη αυτή είναι κάτι σαν "no-brainer", καθώς τόσο η Belmond όσο και η Dior στοιχηματίζουν ότι η ένωση των δύο κορυφαίων πολυτελών εμπορικών σημάτων θα αποτελέσει ένα πολύ φυσικό αντιστάθμισμα στην αδιαμφισβήτητα ρομαντική διαδρομή του τρένου στη σπάνια ταξιδευόμενη ενδοχώρα της χερσονήσου της Μαλαισίας. 

Το σπα βρίσκεται μεταξύ του Piano Bar και των εστιατορίων στο μπροστινό μέρος του τρένου και αποτελεί μια ασυναγώνιστη απόλαυση που αξίζει κανείς να βιώσει: η ομάδα σχεδιασμού της Belmond έντυσε το σαλόνι χαλάρωσης και τα δωμάτια θεραπείας με σκουρόχρωμο τροπικό ξύλο και πράσινα και μπεζ χαλιά ενσωματωμένα με εμβλήματα τριαντάφυλλου, μαζί με την υπογραφή του Dior με ζαχαροκάλαμο και τα σχέδια Toile de Jouy - το χαρακτηριστικό print του οίκου. 

qchefcbz8gaeqbjazqgo2n-768-80jpg.webp


Το σκηνικό, σε γήινες, καφέ και mint green αποχρώσεις, φανερώνει το Dior DNA, το οποίο παρατηρούμε σε κάθε γωνιά αυτού του τόσο ιδιαίτερου spa. Ο οίκος, που μας έχει συνηθίσει σε μοναδικές εικόνες -οι οποίες συχνά τιμούν τις παριζιάνικες ρίζες του-, καταφέρνει και πάλι να μας εντυπωσιάσει.

Για τους αναποφάσιστους επιβάτες, το μενού του σπα αποτελείται από πέντε θεραπείες, η καθεμία από τις οποίες συνδυάζει παραδοσιακές ασιατικές τεχνικές με τη σειρά περιποίησης Prestige του Dior και τα προϊόντα Professional. Αν η θεραπεία προσώπου Kobi-Dior, η οποία ενσωματώνει ιαπωνικές τεχνικές μασάζ Kobido, δε σας ικανοποιεί, τότε ίσως το D-Jungle, ένα βαθιά χαλαρωτικό τέντωμα από το κεφάλι μέχρι τα νύχια και μια περιποίηση προσώπου, μπορεί να γίνει η αγαπημένη σας.

g99jg26ayam44a6f3txzzm-768-80jpg.webp


Με πληροφορίες από Wallpaper | Φωτογραφίες: Pierre Mouton, courtesy of Dior