fbpixel

Search icon
Search
Dior - Peter Lindbergh: Μια άνευ προηγουμένου έκθεση που γιορτάζει τη συνεργασία του οίκου με τον θρυλικό φωτογράφο
FASHION NEWS

Dior - Peter Lindbergh: Μια άνευ προηγουμένου έκθεση που γιορτάζει τη συνεργασία του οίκου με τον θρυλικό φωτογράφο

Θα λάβει χώρα το φθινόπωρο στη La Galerie Dior


Αυτό το φθινόπωρο, η La Galerie Dior στο 30 Montaigne αποτίνει φόρο τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους φωτογράφους του κόσμου, τον Peter Lindbergh (1944-2019), με μια έκθεση που περιλαμβάνει πάνω από εκατό φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μεταξύ 1988 και 2018. Αυτό το καλλιτεχνικό ταξίδι «υφαίνει» έναν συναρπαστικό διάλογο με τις σιλουέτες Dior, προσφέροντας μια μοναδική ματιά στην έκφραση της αρχιτεκτονικής, της ουσίας και της γοητείας τους, ενώ για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό εκτυπώσεις από την εξαιρετική φωτογράφιση που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης τον Οκτώβριο του 2018. 

392668.jpg
Saskia de Brauw, New York, 2018


«Ενώ η Υψηλή Ραπτική είναι στενά συνδεδεμένη με την ιδέα της τελειότητας και της μαεστρίας κάθε λεπτομέρειας, ήθελα να μεταφέρω 70 χρόνια δημιουργιών Dior σε ένα απροσδόκητο μέρος», είχε πει τότε ο Peter Lindbergh. Στη φασαρία της «πόλης που δεν κοιμάται ποτέ», ο φωτογράφος έστησε πάνω από ογδόντα μοντέλα των Christian Dior, Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons και Maria Grazia Chiuri. Κάθε ένδυμα επιβεβαιώνεται «στην κίνηση της ζωής», μεταφράζοντας το σύγχρονο πνεύμα του στιλ Dior. αυτή η εξαιρετική αναδρομική έκθεση υπογραμμίζει τη βαθιά συγγένεια μεταξύ του οίκου Dior και του Peter Lindbergh, τα αντίστοιχα έργα των οποίων είναι αφιερωμένα στην αποκάλυψη της μοναδικής ομορφιάς των γυναικών.

392669.jpg
Irina Shayk, New York, 2018


Ο φωτογράφος, ο οποίος πέθανε το 2019, φωτογράφισε μια σειρά από καμπάνιες της Lady Dior με τη Marion Cotillard, συμπεριλαμβανομένης μιας αξιομνημόνευτης εικόνας της Γαλλίδας ηθοποιού στην κορυφή του Πύργου του Eiffel. Ο Lindbergh φωτογράφισε επίσης το 2016 μια καμπάνια για το άρωμα J'adore Eau Lumière με πρωταγωνίστρια τη Charlize Theron.

Για το τελευταίο του πρότζεκτ με τον Dior τον Οκτώβριο του 2018, επιστράτευσε τις Alek Wek, Karen Elson, Saskia de Brauw, Carolyn Murphy, Amber Valletta και Sasha Pivovarova για να φορέσουν τις vintage δημιουργίες του Dior με φόντο το πολύβουο σκηνικό της Νέας Υόρκης, οι οποίες αποτυπώθηκαν ως επί το πλείστον ασπρόμαυρες.

392670.jpg
Felice Noordhof, New York, 2018


Οι εικόνες δείχνουν τη Wek να αναμειγνύεται με το πλήθος των πεζών της Νέας Υόρκης με ρούχα που περιλαμβάνουν ένα κρεμ σακάκι Bar του 1947 ή ένα ασημένιο σακάκι με δαντέλα και ασημένια φούστα του 1997 από τον John Galliano. Η Irina Shayk φοράει ένα μαύρο φόρεμα χωρίς ώμους που σχεδίασε ο Gianfranco Ferré το 1991.

Ο Lindbergh φωτογράφισε επίσης τις εκπληκτικές δημιουργίες το Dior -από Ηaute Couture μέχρι ready-to-wear, γυναικεία και ανδρικά ρούχα- για μεγάλα περιοδικά, όπως τα U.S. Vogue, Vogue Paris, Vogue Italia, Vanity Fair και Harper's Bazaar. Τέλος, να αναφέρουμε πως το 2019 ο εκδοτικός οίκος Taschen είχε κυκλοφορήσει ένα coffee table book με τίτλο "Dior - Peter Lindbergh", αναδεικνύοντας για πρώτη φορά τη σχέση του οίκου με τον θρυλικό φωτογράφο.

392672.jpg
Felice Noordhof, Sara Grace Wallerstedt & Lily Nova, New York, 2018


I
nfo: H έκθεση που παρουσιάζεται από τις 17 Οκτωβρίου 2024 έως τις 4 Μαΐου 2025 στη La Galerie Dior.

Κεντρική φωτογραφία: Alek Wek, New York, 2018