fbpixel

Search icon
Search
Ένα κομψό διαμέρισμα στο Central Park που μεταφέρει το «πράσινο» της φύσης στο εσωτερικό του
INTERIORS

Ένα κομψό διαμέρισμα στο Central Park που μεταφέρει το «πράσινο» της φύσης στο εσωτερικό του

Αποδράστε σε κάθε γωνιά του & αντλήστε έμπνευση


Υπάρχουν πολλά προνόμια για να ζήσει κανείς στο Central Park -η μαγευτική θέα είναι ένα από αυτά. Όταν η ιδιοκτήτρια του πρόσφατα ανακαινισμένου διαμερίσματος του Μανχάταν στράφηκε στη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Tina Ramchandani, οι δύο γυναίκες βρήκαν αμέσως μια κοινή γραμμή πλεύσης. «Ήμουν πραγματικά τυχερή», εξηγεί η Tina. «Ήταν εξαιρετικά ξεκάθαρος για τη συνολική αισθητική της. Η κύρια πηγή έμπνευσής της για αυτό το όραμα ήταν το γειτονικό πάρκο και η επιθυμία να φέρει το πράσινο στο εσωτερικό. Η πελάτης ήθελε έναν χώρο που να αντανακλά τον τρόπο που νιώθει κανείς όταν βρίσκεται έξω στη φύση -χαλαρός κι ευτυχισμένος. Αυτή η ιδέα όχι μόνο αντιπροσωπεύεται από τα φυτά που υπάρχουν στον χώρο, αλλά έγινε επίσης η κινητήρια δύναμη που κρύβεται πίσω από την παλέτα των χρωμάτων που επιλέχθηκαν, με αναδυόμενες πράσινες λεπτομέρειες που καταλαμβάνουν μεγάλος μέρος σε όλο το σπίτι.

jacobsnavely-190920-tr-013.jpg

Ο τρόπος ζωής έπαιξε επίσης βασικό ρόλο στις σχεδιαστικές συνομιλίες των δύο γυναικών. Αν και το διαμέρισμα είναι η μόνιμη κατοικία μιας νέας γυναίκας στην πόλη, οι γονείς της έρχονται συχνά μαζί της. Ήθελε λοιπόν ο χώρος να αισθάνεται φιλόξενος και προσβάσιμος τόσο από την παρέα της -για φιλικά dinners και hangouts ταινιών- όσο και από τους καλεσμένους της οικογένειάς της, εάν οι γονείς της επιθυμούν να διασκεδάσουν ενώ βρίσκονται στην πόλη. «Αντί να ακολουθούμε εντελώς μοντέρνα πρότυπα για τον σχεδιασμό, επιλέξαμε μερικές μόνο σύγχρονες στιγμές -όπως οι αποχρώσεις- και διατηρήσαμε τα υπόλοιπα κομμάτια διαχρονικά», εξηγεί η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων.

jacobsnavely-190920-tr-015.jpg
jacobsnavely-190920-tr-032.jpg

Βλέποντας τα φυσικά ξύλινα δάπεδα στο διαμέρισμα, η Τίνα ήταν ενθουσιασμένη. «Μας δόθηκε μια υπέροχη παλέτα για να δουλέψουμε λόγω αυτών των καταπληκτικών πατωμάτων». Και το αίτημα του πελάτη συνδυάζεται τέλεια με τον τόνο του ξύλου. Για να υπάρξει μια συνολική αίσθηση ζεστασιάς, η διακοσμήτρια στράφηκε στις λεπτομέρειες από χρυσό και ορείχαλκο, όπως φαίνεται στις καρέκλες της τραπεζαρίας, στον εξοπλισμό της κουζίνας και στα αξεσουάρ του καθιστικού. «Για μένα, ο χρυσός και ο ορείχαλκος είναι τα θερμότερα, πιο ελκυστικά μέταλλα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς στο interior design του σπιτιού του», λέει η Tina. Οι μεταλλικές πινελιές δίνουν επίσης μια τρέχουσα κομψότητα σε μερικά από τα πιο κλασικά κομμάτια.

jacobsnavely-190920-tr-026-new.jpg


Ένας πραγματικός συνδυασμός υψηλού και χαμηλού επιπέδου -όσον αφορά τα έπιπλα, τα αξεσουάρ και την τέχνη- διατηρεί επίσης την ατμόσφαιρα της αίσθησης απόλυτα φρέσκια και μοντέρνα. Αν και ο καναπές του καθιστικού δημιουργήθηκε κατά παραγγελία, πολλά άλλα κομμάτια αγοράστηκαν έτοιμα από καταστήματα όπως το CB2 και το Anthropologie. Το κομμάτι terrazzo-mirror που εντοπίζεται πάνω από τη γωνιά φαγητού κατασκευάστηκε από το νέο στούντιο σχεδιασμού Trueing, το οποίο η Tina ανακάλυψε στο 1stDibs. «Δεν πρόκειται για ένα μεγάλο κομμάτι, αλλά επειδή είναι τόσο μοναδικό, έχει μεγάλο αντίκτυπο στη διακόσμηση», λέει. Δίπλα του είναι ένα χρυσό μοτίβο υφασμάτων που και «οι δύο παίζουν μεταξύ τους για να κάνουν ολόκληρο τον τοίχο να δείχνει πιο ξεχωριστός» εξηγεί. 

jacobsnavely-190920-tr-025.jpg
jacobsnavely-190920-tr-034.jpg

Η λειτουργικότητα και η ευκολία κίνησης είναι πρώτη στη λίστα με τις προτεραιότητες σχεδιασμού της Tina. Ακολούθησε προσεγμένες και καινοτόμες προσεγγίσεις στις ανάγκες του πελάτη για τον συνολικό χώρο -διασφαλίζοντας ότι το τραπέζι για το φαγητό μπορεί να φιλοξενήσει πολλούς επισκέπτες και δημιουργώντας ένα ειδικό σημείο για τα κλειδιά και την αλληλογραφία να κοντά στην είσοδο. Επίσης, εξασφαλίστηκε ότι θα υπάρχει ένα επιπλέον κρεβάτι μακριά από το γραφείο σε περίπτωση που κάποιος πρέπει να ξεκουραστεί. Μερικές φορές ένα δωμάτιο δε χρειάζεται κάποιο «δράμα» στο interior design για να είναι και όμορφο -το φυσικό φως, τα πλούσια χρώματα και οι προσωπικές λεπτομέρειες δημιουργούν ένα άκρως ευτυχισμένο σπίτι.

Πηγή: Architectural Digest