fbpixel

Search icon
Search
Ένα family house στο Illinois της Αμερικής συνδυάζει μοναδικά το κλασικό με το μοντέρνο design
INTERIORS

Ένα family house στο Illinois της Αμερικής συνδυάζει μοναδικά το κλασικό με το μοντέρνο design

Σχεδιασμένο από την Kate Marker


Η interior designer Kate Marker γνωρίζει πώς να αποτυπώνει την υψηλή αισθητική που τη διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια της πορείας της σε κάθε αρχιτεκτονικό δημιούργημα που αναλαμβάνει να διαμορφώσει. Έχει τον τρόπο να βρίσκει τις ισορροπίες ανάμεσα στο κλασικό design και τη μοντέρνα αισθητική, δημιουργώντας σκηνικά βγαλμένα που λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε την εκ νέου διαμόρφωση ενός διαμερίσματος στο Illinois της Αμερικής. Ένα σπίτι που χτίστηκε τη δεκαετία του '60 και, πλέον, διακρίνεται για τον απίστευτα σύγχρονο χαρακτήρα, τις πολυτελείς γραμμές που το χαρακτηρίζουν, αλλά και τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο αποτυπώνει την αίγλη του παρελθόντος, αλλά και τον οικογενειακό του χαρακτήρα. Οι ιδιοκτήτες εμπιστεύτηκαν σχεδόν «τυφλά» το γούστο των Heather Hebert και Chase Ewald, μιας και βρέθηκαν στα ίδια σχεδιαστικά «σύμπαντα», νιώθοντας απόλυτη σιγουριά για το τελικό αποτέλεσμα και για το πόσο πολύ θα τους ικανοποιούσε.

Go inside!
kmi-2-4-21-31-653be7a84b992.jpg


Με γνώμονα να δημιουργήσει ένα πραγματικά οικείο σπίτι για την οικογένεια στην οποία ανήκει, έδωσε βάση στα υλικά κατασκευής, κάνοντας τις ξύλινες και μαρμάρινες επιφάνειες να κυριαρχούν και να εξασφαλίζουν ένα timeless αποτέλεσμα σε όλα τα δωμάτια. Πλέον, ο μοντερνισμός που επικρατεί σε κάθε χώρο έχει τον τρόπο να εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του interior design. 

Το σπίτι δεν έχει καμία σχέση με την αρχική του μορφή, ωστόσο δεν είναι λίγα τα vintage στοιχεία που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον συνολικό σχεδιασμό. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και το mix μεταξύ κλασικού και μοντέρνου φαίνεται να έχει πετύχει πολύ. 

kmi-2-4-21-24-653be5fe3bee2.jpg


Εμβαθύνοντας, ένα mix από natural στοιχεία, με κομμάτια σύγχρονα που φανερώνουν το μέλλον στη διακόσμηση, αποτέλεσαν την αρχική ιδέα της interior designer, την οποία έκανε πράξη και το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο και άκρως λειτουργικό. Οι επιφάνειες από μάρμαρο, στο μεταξύ, δένουν τόσο όμορφα με το ξύλο που είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στο σύνολο του σπιτιού. Μάλιστα, στο όλο φυσικό theme που επικρατεί, υπάρχουν οι απαραίτητες luxurious πινελιές, αναβαθμίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το decor και χαρίζοντας έναν ανεπιτήδευτα εντυπωσιακό και πολυτελή χαρακτήρα.

Βλέπουμε πως τα πολλά τετραγωνικά δίνουν την ευκαιρία στο φυσικό φως να ξεπροβάλει από κάθε γωνία, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο την ατμοσφαιρική αύρα να λαμβάνει ρεαλιστική διάσταση. Οι ηλιακές ακτίνες, επίσης, που εισέρχονται στην κατοικία αντανακλώνται τόσο μαγευτικά στα μαρμάρινα κομμάτια και τις φωτεινές λεπτομέρειες, δημιουργώντας ένα σκηνικό που ο οποιοσδήποτε να επιθυμούσε να απολάμβανε καθημερινά. 

22-oRerE.jpg


Με αφοσίωση στα απλά υλικά που έρχονται απευθείας από τη φύση, η interior designer οραματίστηκε ένα οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο θα εξέπεμπε χαρά και θα έδινε το έναυσμα στα μέλη της οικογένειας να σχεδιάζουν από κοινού το μέλλον τους. Άλλωστε, αυτό ήταν που ζήτησαν εξ αρχής και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες -ένα σπίτι γεμάτο αισιοδοξία, που θα θεωρείται timeless και μοντέρνο όσα χρόνια κι αν περάσουν.

kmi-2-4-21-27-653be626041e1.jpg

Φωτογραφίες: Margaret Rajic, House Beautiful