fbpixel

Search icon
Search
Ένα ευάερο σπίτι στην ακτή της Κορνουάλης μάς δίνει έμπνευση για την κομψή φθινοπωρινή διακόσμηση
INTERIORS

Ένα ευάερο σπίτι στην ακτή της Κορνουάλης μάς δίνει έμπνευση για την κομψή φθινοπωρινή διακόσμηση

Αρχιτεκτονικά επιμελημένο από τη Sims Hilditch


Στην ακτή της ανατολικής πλευράς της Κορνουάλης, σχεδόν στο νοτιότερο άκρο της Αγγλίας, υπάρχει ένα σπίτι που βρίσκεται πίσω από ένα μικρό δρομάκι μέσα σε μια πανδαισία άγριων, τροπικών φυτών. Το κτίριο φιλοξενεί μια τετραμελή οικογένεια, η οποία, αφού το αγόρασε το 2018, απευθύνθηκε στη Sims Hilditch για να ανακαινίσει τους εσωτερικούς του χώρους. 

cornish-cottage-interiors-by-sims-hilditch-photographer-chris-horwood9-at-033x.webp


Το στούντιο σχεδιασμού που ιδρύθηκε από την Emma Sims Hilditch το 2009 είναι εξειδικευμένο στη δημιουργία χώρων που δείχνουν τόσο άνετοι όσο και βαθιά εκλεπτυσμένοι. «Ήθελαν έναν χώρο ήρεμο και λιτό. Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν η σύνδεση των εσωτερικών χώρων με τη σαρωτική θέα και το νερό πέρα από αυτήν», λέει η Hannah Linford, η ανώτερη επικεφαλής του στούντιο της Sims Hilditch που ανέλαβε το έργο. 

Οι λευκοί τοίχοι και τα ουδέτερα υφάσματα διανθίζονται με κοχύλια κι έργα τέχνης με ναυτικό theme. Αυτά δεν είναι τα μόνα που θυμίζουν την παράκτια τοποθεσία του εξοχικού σπιτιού - η κατοικία έχει υπέροχη θέα στο Mylor Creek. 

cornish-cottage-interiors-by-sims-hilditch-photographer-chris-horwood21-at-033x.webp


Οι ιδιοκτήτες εγκατέλειψαν το Λονδίνο και αναζήτησαν κάτι κοντά στο νερό, όπου θα μπορούσαν εύκολα να απολαύσουν θαλάσσια σπορ με τους δύο νεαρούς γιους τους. Αυτό το σπίτι, χτισμένο στον βράχο, παρείχε όχι μόνο εκπληκτική θέα αλλά και άμεση πρόσβαση στο νερό από τον κήπο. Όμως η διαρρύθμισή του ήταν περίπλοκη κι έλειπε ένας κεντρικός κόμβος όπου όλη η οικογένεια θα μπορούσε να περνάει χρόνο μαζί. Υπήρχε ένα βοηθητικό δωμάτιο ακριβώς δίπλα στην τραπεζαρία και όλα τα κοινόχρηστα δωμάτια χωρίζονταν από τοίχους και διαδρόμους.

cornish-cottage-interiors-by-sims-hilditch-photographer-chris-horwood23-at-033x.webp


Η Hannah συνεργάστηκε με τους CSA Architects με έδρα το Truro για να αναδιαμορφώσουν το ισόγειο. Γκρέμισαν τους περιττούς τοίχους, αντικατέστησαν τις ξύλινες πόρτες με πόρτες Crittal και πρόσθεσαν μια μεγάλη επέκταση, η οποία στεγάζει τώρα την ανοιχτή κουζίνα, μια τραπεζαρία κι ένα καθιστικό. Οι συρόμενες γυάλινες πόρτες στους τοίχους της κουζίνας που βλέπουν προς τη θάλασσα επιτρέπουν στο φως να πλημμυρίσει το δωμάτιο, ενώ τα έντονα χρωματιστά πλακάκια δαπέδου και οι μοκέτες σε όλο το σπίτι αντικαταστάθηκαν με σανίδες από πορσελάνη και οι τοίχοι βάφτηκαν σε διάφορες αποχρώσεις του λευκού. 

cornish-cottage-interiors-by-sims-hilditch-photographer-chris-horwood14-at-033x.webp


Στον τελευταίο όροφο, τα τρία υπνοδωμάτια έγιναν δύο για να δημιουργηθεί ένα νέο παιδικό δωμάτιο. «Αν ξέρετε πώς είναι μια σκοτεινή μέρα στην Κορνουάλη, θα καταλάβετε πόσο σημαντικό ήταν να κάνουμε το σπίτι να μοιάζει χαρούμενο κι ενδιαφέρον», λέει η Hannah. Έτσι, οι ουδέτεροι τοίχοι φιλοξενούν έργα τέχνης - κάποια από αυτά ανήκουν στους ιδιοκτήτες και κάποια τα έχει βρει η Hannah. Ειδικότερα, ο πίνακας του ιδιοκτήτη που απεικονίζει μια αγροτική σκηνή πάνω από τον καναπέ του καθιστικού επιλέχθηκε για τη βουκολική απόλαυση που προσφέρει.

cornish-cottage-interiors-by-sims-hilditch-photographer-chris-horwood24-at-025x.webp


Ορισμένες κατοικίες ανοίγουν νέους δρόμους - θαυμάζονται για την καινοτομία και τις ασυνήθιστες αποφάσεις που παίρνουν οι interior designers. Άλλες μπορεί να είναι πιο απλές, αλλά εξίσου εντυπωσιακές και ξεχωριστές για την απίστευτη ομορφιά που διαθέτουν. Μπορείτε να φανταστείτε κάποιο μέρος πιο ειδυλλιακό από αυτό για να απολαύσει κανείς τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου; 

Πηγή: House & Garden | Φωτογραφίες: Christopher Horwood