fbpixel

Search icon
Search
Αυτό το σπίτι στη Φλόριντα είναι αφιερωμένο στο φως, στην τέχνη και στη δύναμη της φύσης
INTERIORS

Αυτό το σπίτι στη Φλόριντα είναι αφιερωμένο στο φως, στην τέχνη και στη δύναμη της φύσης

Βρίσκεται Boca Raton και είναι σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Choeff Levy Fischman και Deborah Wecselman


Αυτή η νέα κατοικία στη Φλόριντα, στο Boca Raton συγκεκριμένα, αποτελεί την επιτομή του τροπικού μοντέρνου στιλ της περιοχής - κομψό, λαμπερό και γεμάτο φως. Είναι επίσης διακοσμημένο με έργα τέχνης και γλυπτά κι επιπλωμένο με σύγχρονα κομμάτια. Σχεδιασμένο από το γραφείο Choeff Levy Fischman με έδρα το Μαϊάμι, με εσωτερικούς χώρους από την Deborah Wecselman, το σπίτι στο Boca Raton σχεδιάστηκε για έναν πελάτη με πάθος για έργα σύγχρονης τέχνης με σημαντική υπογραφή και ισχυρές εσωτερικές δηλώσεις. 

5teytrv6oacgkokdencdzk-768-80jpg.webp


Το μονώροφο σπίτι είναι διαμορφωμένο σε τρία επίπεδα που περιβάλλουν μια κεντρική πισίνα, με artworks διαφορετικής κλίμακας διάσπαρτα σε προσεκτικά προκαθορισμένες θέσεις που επιτρέπουν τον θαυμασμό τους από το εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού. Στην καρδιά του σπιτιού υπάρχει ένας φεγγίτης μήκους 130 μέτρων που διατρέχει τα δύο τρίτα της κάτοψης, φέρνοντας φως στο κεντρικό σημείο του σπιτιού και δίνοντάς του μια αίσθηση που το κάνει να μοιάζει με γκαλερί.

irnu35qwiw9bm6dz3thngx-768-80jpg.webp


Η πρόσοψη της εισόδου, η οποία γειτνιάζει με ένα γκαράζ για τη συλλογή κλασικών και σύγχρονων σπορ αυτοκινήτων των ιδιοκτητών, έχει μια ελαφρώς διαφορετική αντιμετώπιση, με δωμάτια και εσωτερικούς χώρους που μας εντυπωσιάζουν. Κάτω από αυτές τις κατασκευές βρίσκεται μια ρηχή πισίνα. Στο εσωτερικό, το κατάλυμα περιλαμβάνει μια κουζίνα του Γερμανού Eggersmann, η οποία πλαισιώνεται από έναν τοίχο εγκατάστασης από έγχρωμο γυαλί κατά παραγγελία του Studio Germans Ermičs με έδρα το Άμστερνταμ. 

n6fapmalc3etgu8j87rrmw-768-80jpg.webp


Ενώ υπάρχουν επίσημα living rooms και γωνίες αφιερωμένες σε συγκεκριμένα γλυπτά, πίνακες και άλλα αντικείμενα, το οικογενειακό δωμάτιο είναι ένας σκόπιμα παιχνιδιάρικος χώρος, όπως και τα υπνοδωμάτια που προορίζονται για τα εγγόνια του ιδιοκτήτη. Αυτά περιλαμβάνουν ένα δωμάτιο με τοίχους που μοιάζουν να είναι κατασκευασμένοι από Lego, με ένα υπερυψωμένο κρεβάτι, καθώς και ταπετσαρία εμπνευσμένη από τον αείμνηστο Keith Haring (φίλο του ιδιοκτήτη).

Το κύριο σαλόνι έχει θέα προς τη λίμνη και το γήπεδο του γκολφ, ενώ εκεί βρίσκεται κι ένας πολυέλαιος του Apparatus. Ο χώρος εμπλουτίζεται από τους καναπέδες Wittmann, φτιαγμένοι από κέδρο. Μια καρέκλα Holly Hunt σε βαθύ μοβ χρώμα προσθέτει μια πινελιά χρώματος. Ανάμεσα στα έργα τέχνης, εντύπωση προκαλεί το γλυπτό του ναυαγοσώστη δίπλα στην πισίνα κι έχει την υπογραφή της Ισπανίδας καλλιτέχνιδας Aurora Cañero.

awqu5cpsqxv3wwf6bbs5xb-768-80jpg.webp


«Αυτό το σπίτι αποτελεί παράδειγμα διαβίωσης σε στιλ θέρετρου με τεράστια ανοίγματα που κάνουν τους indoor χώρους να γίνονται "ένα" με τους outdoor», λέει ο Ralph Choeff, διευθυντής της Choeff Levy Fischman. «Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού ζήτησαν συγκεκριμένα απλώς μια artistic μονοκατοικία κι εμείς δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον που συνδυάζει άνεση και εκλεπτυσμένο στιλ. Όπως πάντα, η ίδια η τοποθεσία κατέχει εξέχουσα θέση στη σχεδιαστική έμπνευση».

Η συνεργασία με την ειδική σε θέματα εσωτερικών χώρων Deborah Wecselman έφερε πολύτιμα αποτελέσματα στο έργο - η Wecselman είχε εργαστεί σε δύο προηγούμενες κατοικίες για τον ιδιοκτήτη. «Ήθελαν ένα σπίτι όπου όλες οι γενιές θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν και να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις», εξηγεί η σχεδιάστρια. Με το πλούσιο εσωτερικό κι εξωτερικό τοπίο που διαμορφώνεται από την τέχνη και τα γλυπτά και τα σχολαστικά διαμορφωμένα έπιπλα και αξεσουάρ, το σπίτι στο Boca Raton θυμίζει μια σύγχρονη ιδιωτική γκαλερί».

47fonrvnci55jkzj3drqad-768-80jpg.webp
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες!

Πηγή: Wallpaper, Jonathan Bell | Φωτογραφίες: Douglas Friedman