fbpixel

Search icon
Search
Ένα εντυπωσιακό loft στου Ψυρρή με εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη, πειραματίζεται με τα χρώματα και τα υλικά
INTERIORS

Ένα εντυπωσιακό loft στου Ψυρρή με εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη, πειραματίζεται με τα χρώματα και τα υλικά

Με τη σχεδιαστική υπογραφή του αρχιτέκτονα Σωτήρη Χαΐνη


Ο χώρος που μεταμορφώθηκε σε ένα απίθανο boheme, μοντέρνο διαμέρισμα βρίσκεται στον 5ο όροφο ενός βιομηχανικού κτιρίου, στην καρδιά της Αθήνας, στον χώρο ενός πρώην ραφείου στρατιωτικών στολών στου Ψυρρή, με θέα την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά και τον Λυκαβηττό. 

Εκτείνεται σε 160 τ.μ. χωρίς κολόνες που έγινε ο ιδανικός καμβάς για τον designer που επέλεξε να διατηρήσει τη συνέχεια του χώρου και να αξιοποιήσει την απίθανη θέα μέσα από τα υπάρχοντα ανοίγματα αλλά και από νέα που δημιουργήθηκαν για τον ίδιο σκοπό. Ο αρχιτέκτονας Σωτήρης Χαΐνης διαμόρφωσε έναν ενιαίο χώρο για το σαλόνι, την τραπεζαρία, την κουζίνα και το γραφείο και αντικατέστησε τα προυπάρχοντα παράθυρα με μια εξάφυλλη γυάλινη τζαμαρία που επιτρέπει την άμεση οπτική επαφή με τη συγκλονιστική θέα της Ακρόπολης.  Με αυτό τον τρόπο προέκυψε ένας ημιυπαίθριος χώρος, μια σκεπαστή βεράντα που επίσης απολαμβάνει με ιδανικό τρόπο τη θέα.

eda77d190875476aa66c26fe291e4fb8.jpg


Το loft ανακαινίστηκε για δεύτερη φορά το 2019. Το καθιστικό αναπτύσσεται γύρω από το τζάκι που επενδύθηκε με πράσινα κεραμικά πλακάκια. Ετερόκλητα στοιχεία συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο δημιουργώντας ένα νέο bohème στυλ. Σημείο αναφοράς, το μεγάλο coffee table από ξύλο αφρικανικής καρυδιάς, που σχεδίασε ο ιδιοκτήτης. Ο μπλε καναπές της Minotti από το Moda Bagno Concept Store συνδυάζεται ιδανικά με τις σκανδιναβικές καρέκλες της δεκαετίας του ‘60 και έπιπλα που ανήκαν στην οικογένεια του ιδιοκτήτη. 

Το σκηνικό συμπληρώνεται από χαλιά αγορασμένα από το Μαρόκο και την Κωνσταντινούπολη, με διάφορα αντικείμενα από τα ταξίδια, αλλά και μικροαντικείμενα και μικροέπιπλα. Έργα cheapart των Μανέτα, Χαβιαρά και Ψυχούλη αλλά και Ισπανών καλλιτεχνών χαρίζουν τη δική τους intellectual πινελιά. Μια απίθανη συλλογή αρχιτεκτονικών βιβλίων και συνταγών για γλυκά, που είναι και το πάθος του ιδιοκτήτη, φιλοξενείται στη βιβλιοθήκη που κατασκευάστηκε από μεταλλικές λάμες πακτωμένες στον τοίχο. Τα τροπικά φυτά κατακλύζουν το loft για να του θυμίζουν τις αγαπημένες του εξωτικές χώρες.

Μπροστά ακριβώς από το καθιστικό, σχεδιάστηκε η κουζίνα και η τραπεζαρία που είναι ανοιχτή στον χώρο, αλλά σε υψηλότερο επίπεδο. Το διαφορετικό ύψος εξυπηρετεί την υδραυλική εγκατάσταση της κουζίνας και ταυτόχρονα μεγαλώνει οπτικά τον χώρο. Οι ηλεκτρικές συσκευές κρύβονται πίσω από ντουλάπια με επένδυση λευκής λάκας και μοναδική επιφάνεια εργασίας είναι η νησίδα στο κέντρο, που καλύπτεται με ένα φύλλο inox και λειτουργεί από τρεις πλευρές. Το τραπέζι είναι του οίκου Linteloo και συνδυάζεται με τις "Plastic Chairs" των Eames. Ο αρχιτέκτονας με στόχο να εντάξει το χρώμα και την τέχνη στο χώρο της τραπεζαρίας και μεταμόρφωσε τον γκρι τοίχο πίσω από το τραπέζι με μια σύνθεση που έδωσε άλλη αίσθηση στο χώρο. Έτσι, οι τοίχοι του σπιτιού αντιμετωπίστηκαν σαν ένα backdrop που αλλάζει και μεταμορφώνει τον χώρο ανάλογα με τη διάθεση.

3a84d3f1b52d4ca99d6ae02abe7c84f2.jpg


Πίσω από την κουζίνα, ένα περιστρεφόμενο διαχωριστικό –το μοναδικό στο σπίτι– απομονώνει το βεστιάριο και το υπνοδωμάτιο με την υπέροχη θέα στο Βράχο της Ακρόπολης. Το λουτρό που είναι en-suite στην κρεβατοκάμαρα έχει «ντυθεί» με λεπτές λωρίδες από Pietra Serena. Πρόκειται για ένα σπίτι που εξελίσσεται ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις στο interior και τις εμπειρίες του ιδιοκτήτη του.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του διαμερίσματος!

Photo credits: George Messaritakis