fbpixel

Search icon
Search
Great Spaces: Εξερευνήστε την εντυπωσιακή κατοικία μιας γνωστής interior designer στη Νέα Υόρκη
INTERIORS

Great Spaces: Εξερευνήστε την εντυπωσιακή κατοικία μιας γνωστής interior designer στη Νέα Υόρκη

Το πανέμορφο σπίτι της Judy Dunne


Η Judy Dunne, ιδρύτρια της εταιρείας σχεδιασμού Butter and Eggs με έδρα το SoHo, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες interior designers της γενιάς της, έχοντας δημιουργήσει τα πιο σύγχρονα σκηνικά που θαυμάζουμε τα τελευταία χρόνια. Σπουδαίο παράδειγμα της δουλειάς της αποτελεί η δική της κατοικία στη Νέα Υόρκη. Ένα υπόδειγμα υψηλής αισθητικής και μοντέρνου design που έχει τον τρόπο να μας εντυπωσιάζει.

Take a tour!
judy20townhouse2807-Bcr2R.jpg


Με τις κατάλληλες γραμμές που παρατηρούνται όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του, έχει δημιουργηθεί ένα σκηνικό, το οποίο δίνει την αίσθηση πως έχει βγει απευθείας από παραμύθι, με πρωταγωνιστικά τα γήινα χρώματα, που παίρνουν μοναδική διάσταση με άλλες αποχρώσεις πιο pastel και παιχνιδιάρικες. Από εκεί κι έπειτα, δόθηκε τεράστια βάση στην παραμικρή γωνία, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της εσωτερικής διακόσμησης.

Ο μοντερνισμός και η άνεση κυριαρχούν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Καθαρές, κλασικές και άλλες πιο μινιμαλιστικές γραμμές στα έπιπλα, φωτεινοί χώροι που επιτρέπουν στον ήλιο να αναδείξει υπέροχα κάθε γωνία και art pieces από κάθε σημείο του κόσμου, τα οποία έχουν να διηγηθούν την ιστορία από τα ταξίδια της ιδιοκτήτριας. Οι μαρμάρινες επιφάνειες, στο μεταξύ, δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειες από χώρο σε χώρο.

Ως λεπτομέρεια, τα vintage στοιχεία που διατηρούνται από το παρελθόν, έχουν προσδώσει μια κλασική φινέτσα, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά στοιχεία σε ολόκληρη την κατοικία. Αυτός ήταν και ο λόγος που αυτό το διαμέρισμα «έκλεψε» την καρδιά της ιδιοκτήτριας, ενώ παράλληλα τη γέμισε με έμπνευση ώστε να εξασφαλίσει ένα ακαταμάχητο περιβάλλον.

judy20townhouse2587.jpg


Πέρα από το πανέμορφο σαλόνι, έχει δημιουργηθεί μια ευήλια και ultra modern κουζίνα, η οποία ξεχωρίζει για τη λειτουργικότητά της, όπως και τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Όλα βασίζονται στην άνεση και αυτό είναι εμφανές σε κάθε σημείο. Ένα τρανό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να δημιουργήσει light-filled γωνίες, με επίκεντρο τη σύγχρονη αισθητική και τα μινιμαλιστικά vibes.

Οι γεμάτοι έργα τέχνης διάδρομοι διαθέτουν φώτα που λειτουργούν σαν γλυπτά δείχνοντας τον δρόμο μέσα στο σπίτι, ενώ παράλληλα οι μεγάλοι πίνακες έχουν εξασφαλίσει διάσταση από γωνιά σε γωνιά. Δόθηκε βάση στα υλικά κατασκευής, ενώ βλέπουμε πως στα περισσότερα σημεία του σπιτιού κυριαρχεί το ξύλο σε μια πολύ ανοιχτόχρωμη και «γλυκιά» απόχρωση. Από εκεί κι έπειτα, τα έπιπλα που έχουν προστεθεί είναι λίγα, ακριβώς επειδή η designer ήθελε να πετύχει μια minimal όψη.

Τίποτα Τίποτα δε φαντάζει περιττό και υπερβολικό έτσι όπως αντικρίζουμε το απίθανο τελικό αποτέλεσμα. Ένα ονειρικό design που παραδίδει μαθήματα διακόσμησης και δεν περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητο.

judy20townhouse2632.jpg
Εξερευνήστε την gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: William Jess Laird, AD