fbpixel

Search icon
Search
Ένα ελληνικό νησί βρίσκεται στο top5 των πιο hot European destinations για το 2022
TRAVEL

Ένα ελληνικό νησί βρίσκεται στο top5 των πιο hot European destinations για το 2022

Κρυφοί παράδεισοι στην Ευρώπη που πρέπει να εξερευνήσετε


Η Ελλάδα θεωρείται παραδοσιακά ένας από τους must-visit προορισμούς στον κόσμο, κάθε καλοκαίρι. Τα πανέμορφα νησιά της με τα καταγάλανα, δροσερά νερά, οι χρυσαφένιες αμμουδιές, τα μοναδικά τοπία και φυσικά, οι πλούσιες γεύσεις κι οι γαστρονομικοί θησαυροί που κρύβονται στα μικρά ταβερνάκια της, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους, που μπορούν να κάνουν κάποιον να θέλει να την επισκεφθεί. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αιχμαλωτίζει την καρδιά και το μυαλό όσων ταξιδεύουν σε αυτήν κάθε καλοκαίρι. Αυτή τη φορά -ωστόσο- τα φώτα στρέφονται σ' ένα νησί της, που δεν είναι τόσο προβεβλημένο, που δεν ανήκει στα δημοφιλή που αποτελούν πόλο έλξης.

Η Αντίπαρος, φιγουράρει στη λίστα με τα πιο hot under-the-radar νησιά της Ευρώπης για το 2022 και -φυσικά- η χαρά όλων είναι πολύ μεγάλη, καθώς έφτασε η στιγμή να πάρει αυτός ο επίγειος παράδεισος αυτό που του αξίζει! Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε ποια είναι τα 5 πιο hot islands της season.

Μοναδικά μέρη και... άρωμα Ελλάδας!

Αντίπαρος, Ελλάδα

shutterstock-290729054.jpg

Βρίσκεται δίπλα στην Πάρο και θεωρείται ιδανικός προορισμός για χαλάρωση, ξεχωρίζοντας για τον Κυκλαδίτικο χαρακτήρα της. Η Αντίπαρος γοητεύει με μεγάλη ευκολία όσους καταφθάνουν σε αυτήν με τις πανέμορφες παραλίες, τα γραφικά σοκάκια και τα μοναδικά της vibes κι επιτέλους, έφτασε η ώρα να πάρει όσα της αξίζουν. Μεταξύ άλλων, φημίζεται για τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα κρυστάλλινα νερά της κι αν σκοπεύετε να βρεθείτε σε αυτήν, μία βόλτα στον οικισμό Κάστρο, που αποτελεί μια ιδιότυπη οικιστική περίπτωση, θεωρείται must, όπως κι ο γύρος του νησιού με μία εκδρομική βάρκα που αναχωρεί από το λιμάνι. Ο μικρός, αυτός, θησαυρός των Κυκλάδων, είναι το ιδανικό μέρος για τους visitors που αναζητούν ηρεμία και ξεκούραση, απολαμβάνοντας μοναδικά τοπία απίστευτης ομορφιάς, αλλά και για όσους θέλουν να κολυμπήσουν σε παραλίες απομονωμένες, μακριά από όλους κι από όλα. 

Σαλίνα, Ιταλία

shutterstock-393597994.jpg

Περίπου δύο ώρες βόρεια της Σικελίας, φιγουράρουν οι Αιολίδες νήσοι που ξεχωρίζουν για το εξωτικό τους τοπίο και θεωρούνται -δικαίως- εδώ και χρόνια, αγαπημένος προορισμός του ιταλικού jet-set. Τα επτά νησιά του Αιόλου, από όπου έχουν πάρει και το όνομά τους, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την αυθεντική ομορφιά τους και τον μοναδικό τους χαρακτήρα κι αποτελούν και σήμερα top προορισμό, για όσους ταξιδεύουν στην Ιταλία το καλοκαίρι και θέλουν να μείνουν μακριά από τις πιο basic επιλογές. Η Σαλίνα, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Αιολίδων και φημίζεται για τα καταπράσινα τοπία και τις πανέμορφες παραλίες με την άγρια ομορφιά και τα βότσαλα. Στα μικρά χωριά της, οι visitors έχουν την ευκαιρία να γευτούν το αυθεντικό, σικελικό street food, ενώ ένα από τα πράγματα που οφείλουν να κάνουν όσοι την επισκέπτονται, είναι mini trips με κάποιο σκάφος στα γειτονικά νησιά, προκειμένου να απολαύσουν το επιβλητικό θέαμα των ενεργών ηφαιστείων του Στρόμπολι στο ηλιοβασίλεμα. Μαγική εικόνα...

Île d’Aix, Γαλλία

w950-q65-1.jpeg

Το Île d’Aix είναι το έκτο μεγαλύτερο νησί της Γαλλίας και παρά το γεγονός ότι δεν έχει συγκεντρώσει επάνω του τα βλέμματα -όσο κι αν το αξίζει- ήρθε η ώρα φέτος, να βρεθεί στο επίκεντρο! Το πανέμορφο, αυτό, νησί θεωρείται πόλος έλξης για το parisian jet-set. Πρόκειται για ένα super ινσταγκραμικό μέρος, με τοπία που κόβουν την ανάσα κι έναν γοητευτικό χαρακτήρα, που σαγηνεύει τους επισκέπτες. Στα bonus του, είναι το γεγονός ότι δε χρειάζεται να διαθέτει κανείς αμάξι για να το εξερευνήσει, καθώς προσφέρεται για περπάτημα κι ατελείωτες βόλτες. Αν αυτό που ζητάτε από τις διακοπές σας είναι χαλάρωση κι αναζωογόνηση μακριά από όλους κι από όλα, γνωρίζοντας νέες κουλτούρες, που θα σας βοηθήσουν να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, τότε σίγουρα, το συγκεκριμένο μέρος της Γαλλίας πρέπει να έχει θέση στην bucket list σας.

Λόσινι, Κροατία

shutterstock-1141222712.jpg

Σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία στην Αδριατική θάλασσα, συναντά κανείς ένα νησί πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα. Το picture-perfect, Λόσινι, με τα αμέτρητα χρώματα και τις σαγηνευτικές μυρωδιές, κερδίζει τους guests από το πρώτο λεπτό της παραμονής τους σ' αυτό, για πολλούς διαφορετικούς λόγους! Τα γαλαζοπράσινα νερά, τα ανθισμένα πευκοδάση, τα πολύχρωμα σπίτια στο λιμάνι και τα κινηματογραφικά ηλιοβασιλέματα συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς και το νησί, προσελκύει επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τις μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού αέρα του. Παράλληλα, η γραφική αρχιτεκτονική, η πλούσια ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου, είναι εξίσου σημαντικά στοιχεία, που τον καθιστούν must-visit, με το Λόσινι να κερδίζει όλο και περισσότερους fans, που σπεύδουν σε αυτό, προκειμένου να το θαυμάσουν από κοντά.

Νησιά Σίλι, Μεγάλη Βρετανία

shutterstock-693658162.jpg

Στο νοτιοδυτικό άκρο της ακτής της Κορνουάλης, φιγουράρει το παρθένο, χαμηλό αρχιπέλαγος που περιλαμβάνει πέντε κατοικημένα νησιά. Το νησί Σεντ Μέρις, με τα επιβλητικά κάστρα και τους όρμους, είναι τόσο όμορφο που θυμίζει carte postale! Είναι το μεγαλύτερο από τα Νησιά Σίλι του Ηνωμένου Βασιλείου και κάθε χρόνο, συγκεντρώνει όλο και περισσότερους visitors από διάφορα σημεία της Ευρώπης κι όχι μόνο. Οι αρχαίες πέτρινες κατασκευές, οι ισπανικοί ανεμόμυλοι, οι πολυτελείς κήποι και οι υγρότοποι που κόβουν την ανάσα, αποτελούν must-visit για τους επισκέπτες που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους σε μία γραφική τοποθεσία στην Κορνουάλη, που ξεχωρίζει για την σπουδαία ιστορία, αλλά και τη μοντέρνα γοητεία της.