fbpixel

Search icon
Search
Ένα εκπληκτικό loft στο SoHo που συνδυάζει την άνεση με τη δημιουργικότητα
INTERIORS

Ένα εκπληκτικό loft στο SoHo που συνδυάζει την άνεση με τη δημιουργικότητα

Αποδράστε στο πανέμορφο σπίτι της επιχειρηματία Jen Rubio


Το σπίτι είναι απείρως πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο για τη Jen Rubio, συνιδρύτρια κι επικεφαλής του luggage brand, Away. Η ειρωνεία όλων είναι ότι μέχρι πρόσφατα βρισκόταν πολύ σπάνια σε αυτό. Αλλά όταν είναι στο loft της, απολαμβάνει την άνεση του ειδικά σχεδιασμένου χώρου της. «Το να έρχομαι σπίτι, σε ένα μέρος που είναι πραγματικά οικείο και φιλικό και μου δίνει την αίσθηση αυτή, είναι τόσο σημαντικό για μένα» λέει η Rubio, της οποίας το συνηθισμένο πρόγραμμα απαιτεί συχνές πτήσεις μεταξύ πολλών χωρών (πολλές φορές για να επισκεφτεί τον αρραβωνιαστικό της Stewart Butterfield, CEO και συνιδρυτή του Slack) για τη δουλειά της και την προώθηση του brand της. 

ad-rubio-living-port-v4-22.jpg
Η Jen Rubio

Για να προσαρμόσει το διαμέρισμα, το οποίο είναι χτισμένο στη μέση της γειτονιάς SoHo του Μανχάταν, η Rubio ζήτησε από τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Tali Roth της Νέας Υόρκης να τη βοηθήσει. «Ήταν εκπληκτικό το να συνεργάζομαι μαζί της» λέει η Rubio. «Μου δίδαξε τόσα πολλά για το τι χρειάζεται ένα δωμάτιο. Το συναίσθημα ήταν αμοιβαίο, όπως εξηγεί η Roth: «Μου αρέσει το στιλ σου και μπορεί να μοιάζει αστείο αλλά θέλω να είμαι σε θέση να διασκεδάζω όσο διακοσμείς». Το πρώτο βήμα ήταν να δημιουργηθεί η σωστή κατανομή χώρου. «Είναι το πιο σημαντικό βήμα» σημειώνει η Roth. «Το υπαγορεύουν τα είδη των κομματιών που θα δουλέψουν αρμονικά στον χώρο και μόλις η Jen επέλεξε το κατώτατο όριο που της άρεσε καλύτερα, το επόμενο ήταν να χειριστεί αυτά τα σχήματα και να βρει την τέλεια ισορροπία των κομματιών με μια ποικιλία υφών» αναφέρει η Roth.

ad-rubio-living-port-v1-22.jpg
ad-rubio-bedroom-v1-17.jpg

Κατά την είσοδο στο διαμέρισμα, ο επισκέπτης αντικρίζει μια γκαλερί γυμνών σχεδίων που ανατέθηκε από τη Rubio στην ανερχόμενη καλλιτέχνιδα του Βανκούβερ, Tori Swanson. Καθώς κάποιος προχωράει πιο μακριά στο σπίτι, εμφανίζεται μια εκλεκτική σειρά έργων τέχνης, το Jet Baby της Ed Ruscha, ένας στρογγυλός πίνακας ζωγραφικής από τον Peter Gronquist, ένα γλυπτό από την Annie Morris, καθώς και μια οθόνη του David Hockney. Σε κοντινή απόσταση, διαφαίνεται η «γλυπτική» επίπλωση, ένα φωτιστικό από Lindsey Adelman, τα ράφια από ζαχαροκάλαμο από Libelle Pietro Russo που εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι -και αποκαλύπτουν τη βαθιά αγάπη της Rubio για την αγορά κομματιών που μιλάνε προσωπικά μαζί της και όχι απευθείας μεταξύ τους. «Ήθελα το σπίτι μου να αισθάνεται δυναμικό και να είναι ένα ζωντανό σημείο» εξηγεί. Όταν έκανε κάποιες αγορές τέχνης, η Rubio στράφηκε στη σύμβουλο τέχνης Liddy Berman. Η Roth αναφέρει μάλιστα: «Η τέχνη της Jen είναι απίστευτη. Σχεδιάσαμε σίγουρα έχοντας αυτό στο μυαλό μας, από την άποψη της κλίμακας και της ατμόσφαιρας, αλλά μου αρέσει να βλέπω την τέχνη ως τη δική της οντότητα και όχι κάτι που είναι κολλημένο σε έναν χώρο ή τελείως άκαμπτο και αμετάβλητο».

ad-rubio-dining-v1-16.jpg
ad-rubio-den-15.jpg

Αυτές τις μέρες, η «ιέρεια των αποσκευών» μπορεί συχνά να είναι αγκαλιασμένη με το σκυλί της. Απασχολημένη σε έναν από τους δύο κυκλικούς καναπέδες της RH. Το ολοένα κι εξελισσόμενο μυαλό της βρίσκει την αλήθεια στην αντίληψη ότι η απουσία, στην πραγματικότητα, κάνει την καρδιά να μεγαλώνει. «Το σπίτι μου είναι σαν μια συλλογή από τα πράγματα που μου αρέσουν» λέει η Rubio, «και μου αρέσει να επιστρέφω στο σπίτι».

Πηγή: Architectural Digest