fbpixel

Search icon
Search
Ένα διαμέρισμα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα εντάσσει με τον καλύτερο τρόπο τη σύγχρονη τέχνη
DESIGN

Ένα διαμέρισμα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα εντάσσει με τον καλύτερο τρόπο τη σύγχρονη τέχνη

Mε την interior υπογραφή του Ciarmoli Queda Studio


Η αγνότητα του ιταλικού μοντερνισμού είναι η έμπνευση για αυτό το παραθαλάσσιο διαμέρισμα. Μια ζεστή και ανάλαφρη ατμόσφαιρα επιτυγχάνεται με τη χρήση φυσικού χρωματικού συνδυασμού και μοντέρνα επίπλωση. Οι τόνοι του μπλε είναι μια αναφορά στη θάλασσα και φαίνονται σε μια ειδική επένδυση τοίχου στην τραπεζαρία, στο φινίρισμα της κουζίνας ή σε πολυτελή αξεσουάρ όπως μεταξωτά καρό και μαξιλάρια, που δένουν χρωματικά τους διαφορετικούς χώρους του διαμερίσματος. Επιλεγμένα έργα τέχνης αναδεικνύουν τη γραμμικότητα των εσωτερικών χώρων. Πρόκειται για μια ήρεμη, κατοικημένη γειτονιά κοντά στη θάλασσα της Αθήνας επέλεξε η σχεδιάστρια κοσμημάτων Sahar Zaghloul για να στήσει την ελληνική της απόδραση.

Με καταγωγή από το Κάιρο, η Sahar αναζητούσε ένα διαμέρισμα με τις ανέσεις ενός στην πόλη, που συνδυάζει άνεση, αίσθηση χαλάρωσης, ελαφρότητα και συγχρονικότητα. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος στους εσωτερικούς χώρους, επιστρατεύτηκε το στούντιο Ciarmoli Queda με έδρα το Μιλάνο. Οι εταίροι της -Simone Ciarmoli και Miguel Queda- έχοντας προσεγγίσει προηγούμενα έργα εσωτερικού χώρου στη χώρα ήταν πρόθυμοι να ξεκινήσουν αυτό το νέο έργο.

2-lCazS.jpg

Μετρώντας 197 τ.μ. -156 χωρίς βεράντα- το διαμέρισμα έχει ανακαινιστεί πλήρως για να καλύψει τις ανάγκες του πελάτη. Ένας φυσικός χρωματικός συνδυασμός ton sur ton αναφέρεται στις αποχρώσεις της άμμου. Ένας πίνακας του Nadeen El Rashidy με έντονη την παρουσία των εμπνευσμένων μπλε πινελιών αυτού του χρώματος σε κάθε δωμάτιο και κυρίως στην κουζίνα, όπου ένα ζωηρό κοβάλτιο γίνεται κύριος πρωταγωνιστής.

Τα τελειώματα είναι φυσική βελανιδιά για το παρκέ και φινίρισμα βαφής Oikos -ίδιου χρώματος για τοίχους και οροφές. Τα μπάνια είναι επενδυμένα με μεγάλες πλάκες Florim ή Bisazza σε ανοιχτούς τόνους του γκρι μαζί με γυαλί και ξύλο τέφρας με φινίρισμα από κάρβουνο για τις μονάδες πάγκου της λεκάνης.

3-FBxTl.jpg

Έχει γίνει μια ακριβής επιλογή επίπλων προκειμένου να επιτευχθεί μια διαχρονική αίσθηση ομορφιάς και ποιότητας. Τα ιταλικά έπιπλα συνυπάρχουν αρμονικά με μερικά vintage αντικείμενα ή μερικά κομμάτια που παράγονται τοπικά. Μια σειρά από άνετα υφάσματα από Ιταλούς κατασκευαστές εξισορροπούνται από πολυτελή υφασμάτινα αξεσουάρ από την ετικέτα Ciarmoli Queda Essentials. Όντας το δίδυμο των interior designers πολύ περίεργοι και πάντα σε αναζήτηση καινοτομίας, πρόσθεσαν μια σειρά από φυσικά υφάσματα που ερευνήθηκαν τοπικά. Μια συλλογή από πίνακες, σχέδια και σύγχρονα μαρμάρινα γλυπτά που αντιπροσωπεύουν τη γυναικεία φιγούρα παρέχουν μια διακοσμητική δήλωση στη γραμμικότητα της σκηνής και υπενθυμίζουν στη χαρισματική γυναίκα ότι είναι η ιδιοκτήτρια.

1-cSSom.jpg

Tα δωμάτια και ιδιαίτερα οι προσωπικοί χώροι της κατοικίας διέπονται από μια ήσυχη μπλε απόχρωση που προκαλεί χαλάρωση και αναδεικνύει καθαρότητα και λάμψη. Παράλληλα, συνδυάζει μοναδικά τη σύγχρονη τέχνη με το μοντέρνο design και τη λειτουργικότητα. Η διακόσμηση μπορεί να χαρακτηριστεί μίνιμαλ, ενώ οι statement λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Το ξύλο δένει μοναδικά με τα υπόλοιπα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του σπιτιού, ενώ οι γκρι και ανοικτόχρωμοι συνολικά χρωματισμοί κυριαρχούν. 

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

Φωτογραφίες: Frederic Ducout Photography

Πηγή: The Greek Foundation