fbpixel

Search icon
Search
Ένα διαμέρισμα στη Βομβάη απέκτησε νέα ζωή και αποτελεί πλέον υπόδειγμα μοντερνισμού
INTERIORS

Ένα διαμέρισμα στη Βομβάη απέκτησε νέα ζωή και αποτελεί πλέον υπόδειγμα μοντερνισμού

Το Le Harlequin είναι σχεδιασμένο από το στούντιο Design Hex


Το Le Harlequin στη γειτονιά Lower Parel της Βομβάης βρίσκεται 55 επίπεδα πάνω από τους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Είναι το πιο πρόσφατο οικιστικό έργο της Design Hex και ακολουθεί τον συνεχή πειραματισμό του τοπικού στούντιο, όπου εντοπίζονται έντονες χρωματικές πινελιές και ρευστά περιγράμματα. Η σχεδιαστική φιλοσοφία αυτής της αρχιτεκτονικής ομάδας και ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει κάθε project που αναλαμβάνει, έπεισαν τους ιδιοκτήτες του Le Harlequin να καλέσουν το Design Hex να εργαστεί στο διαμέρισμά τους, δίνοντάς του νέα ζωή.

utudgrn528udtztpmxzxaq-768-80jpg.webp


Η αρχική διάταξη των επτά υπνοδωματίων συμπυκνώθηκε σε πέντε. Κι έτσι, εξασφαλίστηκε περισσότερο χώρος για τις ανάγκες των ιδιοκτητών, αλλά και για τα δύο μικρά παιδιά τους. Πλέον, τα δωμάτια χαρακτηρίζονται από μια αφθονία σε φως και τετραγωνικά μέτρα, διευκολύνοντας την καθημερινότητα της οικογένειας.

Το σχέδιο του Design Hex ήταν να δημιουργήσει έναν πολυτελή, αλλά κομψά διακριτικό χώρο που αγκυροβολήθηκε από μια γκρίζα παλέτα χρωμάτωων πάνω από την οποία θα επιστρώνονταν τα έντονα χρώματα και οι υφές, που αποτελούν σήμα κατατεθέν του αρχιτεκτονικούς γραφείου. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από σχεδόν θεατρικά σκηνικά που έχουν φόντο το ιλιγγιώδες πανόραμα του αστραφτερού ορίζοντα της Βομβάης, της θάλασσας και, από ένα από τα υπνοδωμάτια, της γέφυρας Bandra-Worli Sea Link. Plus, τα μεγάλα παράθυρα ενισχύουν τη θέα και δίνουν τη δυνατότητα στις ακτίνες του ήλιου να εισχωρήσουν.

udxazk7z68ztwm4ypcstgq-768-80jpg.webp


«Μια σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίσαμε», λέει η Shimona Bhansali, ιδρυτής και επικεφαλής σχεδιαστής της Design Hex, «ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι μεγάλοι διάδρομοι εμποδίζουν το φυσικό φως». Έτσι, λοιπόν, χρησιμοποιήσαμε ελαφριά υλικά προκειμένου να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της ευρυχωρίας και του απεριόριστου φωτός. Το vibe απογειώνεται με τα πλακάκια Bisazza, τους γκρι, ρουστίκ μεταλλικούς τόνους, τα τούβλα τερακότα που καλύπτουν τα κύρια δωμάτια, καθώς και χαλιά κατά παραγγελία, αλλά και τις ασύμμετρες πόρτες.

m6hzqveqtlbccqfx9gg7hq-768-80jpg.webp


Η προσαρμογή της ξεχωριστής σχεδιαστικής προτίμησης κάθε μέλους της οικογένειας για τον προσωπικό τους χώρο ήταν μια άλλη πρόκληση. Και η δυσκολία κορυφώθηκε όταν η το team έπρεπε να βρει τον τρόπο σύνδεσης όλων των διαφορετικών μεταξύ τους δωματίων, εξασφαλίζοντας ένα απόλυτα αρμονικό τελικό αποτέλεσμα. Για να το πετύχει αυτό, η Bhansali αναφέρει ότι αυτή και η ομάδα της «επέλεξαν διακριτικούς καμβάδες και ουδέτερες αποχρώσεις σε ολόκληρο το διαμέρισμα», χωρίς βέβαια να αμελούν την αγάπη τους για τα έντονα χρώμα που προστέθηκαν μετά για να ολοκληρωθεί το έργο.

h73fggdvqbhvf5hrylvndq-768-80jpg.webp


Challenge στην αναδιαμόρφωση του διαμερίσματα αποτέλεσε και το makeover της κουζίνας, που τώρα είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχουμε θαυμάσει τελευταία. Οι τόνοι ανήκουν στην παλέτα του πράσινου, ενώ τη διαφορά κάνουν οι μοντέρνες ινδικές πινελιές και τα ξύλινα παντζούρια από ξύλο καρυδιάς. Από τα παράθυρα μπορεί κανείς να διακρίνει τη θέα στη Βομβάη, καθώς λίγο πιο κάτω βρίσκεται η θάλασσα.

nghvtvhjadsqtdiyyrgzdq-768-80jpg.webp

Για την Bhansali, το Le Harlequin συνεχίζει το όραμα του στούντιο για «τολμηρό σχεδιασμό», αλλά με τρόπο που ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες μιας σύγχρονης οικογένειας.

Με πληροφορίες από Wallpaper | Φωτογραφίες: Suryan/Dang