fbpixel

Search icon
Search
Ένα αθηναϊκό εστιατόριο μεταξύ των 20 κορυφαίων στον κόσμο
#GREEKSDOITBETTER

Ένα αθηναϊκό εστιατόριο μεταξύ των 20 κορυφαίων στον κόσμο

Το μοναδικό Soil της Αθήνας συστήνει νέες εμπειρίες και εξελίσσεται γαστρονομικά


Πιστό στη γαστρονομική του φιλοσοφία αλλά και το όραμα για βιωσιμότητα, το Soil με την υπογραφή του σεφ Τάσου Μαντή, συνεχίζει να εξελίσσεται και να προσφέρει στους επισκέπτες του μία σειρά από νέες γευστικές εμπειρίες. Η νέα πρόταση του Chef's Table, το Alepochori Experience και η ανακαινισμένη αστική αυλή του εστιατορίου έχουν ήδη ανοίξει τις πόρτες τους και καλούν τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν. Η αφοσίωση της ομάδας του Soil και οι νέες εμπειρίες που συνεχώς δημιουργεί έχουν συμβάλει στις διεθνείς διακρίσεις που συνεχίζει να λαμβάνει το εστιατόριο.

Το Soil μεταξύ των 20 κορυφαίων εστιατορίων στον κόσμο 

soil-04.jpg

Η κατάταξη του Soil ανάμεσα στα είκοσι κορυφαία παγκοσμίως εστιατόρια στα δεύτερα ετήσια “Global Tastemakers Awards” του αμερικανικού περιοδικού Food & Wine, και μάλιστα ως το μόνο ελληνικό, επισφραγίζει περαιτέρω τη δέσμευσή του να προσφέρει μία γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, όπως άλλωστε επιβεβαιώνει η διατήρηση της διάκρισής του με 1 MICHELIN και 1 MICHELIN Green Star από τον διεθνή οδηγό. H εκλεκτή λίστα του Food & Wine, η οποία προέκυψε έπειτα από την κριτική 180 ειδικών της γαστρονομίας και των ταξιδιών, περιλαμβάνει εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια MICHELIN και καινοτόμα μενού γευσιγνωσίας έως μικρότερα, οικογενειακά εστιατόρια, που εμβαθύνουν στη γευστική κληρονομιά της περιοχής στην οποία βρίσκονται και δίνουν έμφαση στη “farm to table” προσέγγιση.

Εμβαθύνοντας στη σύλληψη των πιάτων μέσα από το Chefs Table

soil-01.jpg
Τάσος Μαντής
soil-02.jpg

Tο Soil συνεχίζει με συνέπεια το ταξίδι του στους δρόμους της υψηλής, αλλά συνάμα γήινης, γαστρονομίας συστήνοντας στους επισκέπτες του το ανανεωμένο Chef’s Table. Σε μία ανακαινισμένη και exclusive αίθουσα, το Chef’s Table τους προσκαλεί σε ένα διάλογο με τον σεφ Τάσο Μαντή και πρωταγωνιστή τη φιλοσοφία του εστιατορίου. Κατά τη διάρκεια της εμπειρίας, οι επισκέπτες θα δουν πιάτα να δημιουργούνται μπροστά τα μάτια τους από τον σεφ και την ομάδα του και θα δοκιμάσουν νέες προτάσεις του Soil, πριν αυτές ενταχθούν στο μενού του εστιατορίου, προσφέροντας μια μοναδική ματιά πίσω από τις κουρτίνες της κουζίνας του.

Μια αυλή από βότανα στην καρδιά της Αθήνας

soil-09.jpg
soil-11.jpg

Φέτος το καλοκαίρι, το Soil ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους επισκέπτες του στην ανανεωμένη αυλή του νεοκλασικού του στο Παγκράτι. Με tailor made έπιπλα, κατασκευασμένα από φυσικά υλικά και μασίφ ξύλο, που τηρούν το ήθος και τη δέσμευση στην αειφορία, η αυλή του Soil θα αποτελέσει έναν προορισμό γεύσης, συντροφιά με τα βότανα που καλλιεργεί εκεί η ομάδα του εστιατορίου στο Αλεποχώρι, αλλά και το μικρό βοτανολόγιο που δημιουργήθηκε και προσφέρεται ως δώρο στους επισκέπτες για να γνωρίσουν ουσιαστικά τη γήινη φιλοσοφία του.

Info: Soil Restaurant, Φερεκύδου 5, Αθήνα 116 35, soilrestaurant.gr