fbpixel

Search icon
Search
Ένα ευάερο κι ευήλιο σπίτι στην Αγγλία που «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως και ξεχωρίζει για τις artistic πινελιές του
INTERIORS

Ένα ευάερο κι ευήλιο σπίτι στην Αγγλία που «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως και ξεχωρίζει για τις artistic πινελιές του

Με την υπογραφή των Mole Architects


Οι ομάδα αρχιτεκτόνων Mole Architects, αποτελεί μια αξιόπιστη σχεδιαστική υπογραφή σε πολλά σπίτια, καταστήματα και χώρους εστίασης σε ολόκληρη την Αγγλία, αλλά και άλλες χώρες του κόσμο και κυρίως της Ευρώπης. Η δουλειά των αξιόλογων αυτών προσωπικοτήτων, έχει καταφέρει να διακριθεί ουκ ολίγες φορές και να αποτελέσει τρανή απόδειξη της καλαισθησίας τους.

Σε μια από τις πιο πρόσφατες δουλειές του design studio, ο ιδιαίτερος σχεδιασμός ενός υπερπολυτελούς σπιτιού στην εξοχή έχει τον πρώτο λόγο και αυτό είναι το στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει. Πρόκειται μια κατοικία μιας τετραμελούς οικογένειας στην περιοχή Suffolk, ένα μικρό χωριό στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας που αποτυπώνει με την πιο μοντέρνα οπτική το village lifestyle και την υψηλή αισθητική.

Το cottage style του σπιτιού παραπέμπει σε παλιές δεκαετίες παρόλο που χτίστηκε πριν από ένα χρόνο περίπου. Το περίτεχνο σχήμα του, οι έντονες καμπύλες και τα κοψίματα, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν την κατοικία να ξεχωρίσει και να δεσπόζει κυριολεκτικά μέσα στους πάγκους, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το πολύβουο αστικό τοπίο.

exterior-marsh-hill-house-30nov17-paul-massey-b.jpg


Το ολοκαίνουριο κτίσμα που μοιάζει σαν να βγήκε από άλλη εποχή -πιο νοσταλγική και με μέσα σε ένα λιτό lifestyle και περιβάλλον- φαντάζει σαν την πιο ιδανική επιλογή για μια μεγάλη οικογένεια. Οι έντονα φωτισμένοι χώροι από τις ηλιακές ακτίνες που μπαίνουν από τα τεράστια παράθυρα, έλαβαν cozy χαρακτήρα χάρη στα πληθωρικά χρώματα που προστέθηκαν και λόγω των ιδιαίτερων διακοσμητικών στοιχείων που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη.

Η προσοχή μας πέφτει δικαιολογημένα στις full of art γωνίες του σπιτιού που «φωνάζουν» την αγάπη και το πάθος των ιδιοκτητών για την τέχνη, τα όμορφα κι αισιόδοξο χρώματα και τις μοντέρνες πινελιές μέσα σε ένα κατά τα άλλα vintage περιβάλλον. Οι pop τόνοι, μεταξύ των οποίων το φλογερό κόκκινο και το αρχοντικό μπλε που ξεχωρίζουν, δείχνουν να παίρνουν μοναδικό χαρακτήρα και να στέκονται δίπλα σε επιβλητικές αντίκες και στοιχεία του παρελθόντος, όπως ρολόγια, έπιπλα και σερβίτσια.

Όσο για τον δεύτερο όροφο της κατοικίας, οι αρχιτεκτονική ομάδα επέλεξε να κινηθεί με γνώμονα τη λειτουργικότητα και τη διευκόλυνση στην καθημερινότητα της οικογένειας. Οι ψυχροί τόνοι στα δωμάτια και οι παλέτα πολύ συγκεκριμένων χρωμάτων, δημιουργούν απόλυτη αρμονία στο τελικό αποτέλεσμα, τη στιγμή που ξεπροβάλουν μερικές ακόμα αποχρώσεις που «ζεσταίνουν» το σκηνικό, όπως το έντονο καφέ και το deep blue.

marsh-hill-04-house-30nov17-paul-massey-b.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της εκπληκτικής αυτής κατοικίας!