fbpixel

Search icon
Search
Μια ultra minimal κατοικία στη Μαδρίτη εξυμνεί τα χρώματα της άνοιξης
INTERIORS

Μια ultra minimal κατοικία στη Μαδρίτη εξυμνεί τα χρώματα της άνοιξης

Με την αρχιτεκτονική υπογραφή των Jimenez & Linares


Το αρχιτεκτονικό γραφείο Jimenez & Linares με έδρα την Ισπανία, απαρτίζεται από interior designers που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι πάει να πει υψηλή αισθητική, την οποία και αποτυπώνουν με έναν ξεχωριστό τρόπο -τόσο φυσικό και παράλληλα εντυπωσιακό. Ποντάρουν στη δύναμη της λιτότητας και στα natural-based υλικά κατασκευής, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα σε κάθε κατοικία που αναλαμβάνουν να διαμορφώσουν κατά καιρούς.

Πριν από ένα μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκαν στη Μαδρίτη, εκεί όπου έδωσαν την υπογραφή τους στο makeover μιας κατοικίας του '90, δίνοντάς της και πάλι ζωή. Το σπίτι βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας νεαρής οικογένειας, που πριν από μερικούς μήνες προχώρησε στην αγορά του κτίσματος, προκειμένου να χαρίσει στα μέλη της την απόλυτη εμπειρία living, που να βασίζεται πάνω από όλα στη λειτουργικότητα. 

Εξερευνήστε το ονειρικό εσωτερικό του!
2l-mdr-ok.jpg


Αποτελείται από τρεις ορόφους, καθώς κι ένα υπόγειο, με έξι υπνοδωμάτια συνολικά, μια ευρύχωρη κουζίνα, τέσσερα μπάνια και αρκετά living spaces για στιγμές χαλάρωσης. Ένα σύγχρονα φτιαγμένο σπίτι που είναι χτισμένο στο αστικό σκηνικό, αλλά τόσο σωστά σχεδιασμένο και διαμορφωμένο, με αποτέλεσμα να χαρίζει στην οικογένεια μια καθημερινότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση, με τη γοητεία και την ηρεμία που αυτή προσφέρει.

Εμβαθύνοντας στην αρχιτεκτονική της κατοικίας, αυτό που παρατηρούμε είναι το πόσο απίστευτα συνδυάζονται οι θερμές αποχρώσεις με πιο ψυχρούς τόνους, όπως είναι το λευκό και το γκρι που πρωταγωνιστούν. Παρόλα αυτά, το μπεζ και άλλα παρεμφερή, earthy χρώματα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και δημιουργούν ένα ultra cozy περιβάλλον, μοντέρνο και άκρως family-friendly.

Οι natural τόνοι και οι «καθαρές» γραμμές στα έπιπλα κυριαρχούν και ταιριάζουν απόλυτα με το σκηνικό, τη στιγμή που η πρακτικότητα έχει αποτυπωθεί με πιθανό τρόπο, από γωνιά σε γωνιά. Σε όλα τα δωμάτια επικρατεί αρμονία, ενώ δεν υπάρχει καμία υπερβολή ως προς τη διακόσμηση, τίποτα το περιττό. Ποτέ ξανά ο μινιμαλισμός δεν έχει αποτυπωθεί με τόσο σύγχρονο τρόπο, με αποτέλεσμα να μη χορταίνουμε να παρατηρούμε ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια του σπιτιού.

1l-mdr-ok-1.jpg


Στα πρωταγωνιστικά υλικά δεν είναι άλλα πέρα από το ξύλο σε μια πολύ ουδέτερη και ανοιχτόχρωμη απόχρωση, τη στιγμή που συμπληρώνεται από το μπαμπού, δημιουργώντας έτσι το απόλυτο combo που ταιριάζει συγκλονιστικά με το ύφος της κατοικίας. Παράλληλα, μερικά κεραμικά αντικείμενα ενισχύουν το τελικό αποτέλεσμα και δίνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα «χροιά» στο σύνολο.

Στο μεταξύ, μαζί με όλα τα παραπάνω στοιχεία, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός πως έχουν τοποθετεί σε πολλά από τα σημεία μέσα στο σπίτι φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία λειτουργούν φανταστικά στον συνολικό διάκοσμο, χαρίζουν διάσταση κι extra ζωντάνια από γωνιά σε γωνία. Είναι πραγματικά μοναδικός ο τρόπος που συνδυάζονται οι θερμές αποχρώσεις του σπιτιού με το πράσινο των φυτών.

Όλες οι αρχικές προσδοκίες των ιδιοκτητών, έγιναν πραγματικότητα, μιας και οι αρχιτέκτονες έδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια της διαμόρφωσης του σπιτιού τρομερή προσήλωση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Σαν βάση τους, επέλεξαν το λευκό χρώμα, το οποίο λειτούργησε σαν τον τέλειο καμβά, πάνω στον οποίο δημιούργησαν ένα φανταστικό σκηνικό.

3l-mdr-ok.jpg
Tour the rest ανατρέχοντας στην gallery!

Φωτογραφίες: ArchDaily, David Zarzoso