fbpixel

Search icon
Search
Εμπνευστείτε από τη γοητευτική κατοικία της ηθοποιού Karen Gillan στην Καλιφόρνια
INTERIORS

Εμπνευστείτε από τη γοητευτική κατοικία της ηθοποιού Karen Gillan στην Καλιφόρνια

Κάθε της χώρος απέκτησε μια σκωτσέζικη αισθητική υπογραφή χάρη σε μια ισχυρή δημιουργική συμμαχία


Είναι δυνατόν δύο διαφορετικές πολιτισμικές ταυτότητες να καταφέρουν να ενωθούν με τον πιο elegant τρόπο; Κι όμως, το εγχείρημα αυτό μπορεί να πετύχει, χάρη στη μαγική συνταγή της ανθρώπινης φαντασίας. Αυτό το ξεχωριστό πάντρεμα θα συναντήσουμε στο σημερινό μας ταξίδι στη μακρινή Καλιφόρνια και σε μια κατοικία - ωδή στην αρχοντική παράδοση της Σκωτίας. Αυτές οι δύο - εκ δια μέτρου αντίθετες μεταξύ τους - κουλτούρες έχουν συνδεθεί σε ισορροπία και αρμονία για τη δημιουργία αυτού του κομψού σπιτιού, το οποίο ανήκει στη διακεκριμένη ηθοποιό, Karen Gillan. Η πρωταγωνίστρια της Βρετανικής σειράς επιστημονικής φαντασίας Dr. Who μαζί με τον σύζυγό της, τον γνωστό κωμικό, Nick Kocher, συνεργάστηκαν με το Pierce & Ward, ένα στούντιο AD100, το οποίο φημίζεται για την κατασκευή χώρων με αίσθηση παλαιού κόσμου και μια δόση αίγλης.

Με λίγες οδηγίες, εκτός από το να "κάνουν το σπίτι να φαίνεται cool", όπως θυμούνται, οι συνεργάτες σχεδιαστές, Louisa Pierce και Emily Ward, έπρεπε να στηριχτούν στη διαίσθησή τους. Κεντρικός άξονά τους ήταν τα αισθητικά στοιχεία της γενέτειρα της Gillan, τα απίστευτα γραφικά σκωτσέζικα Highlands, καθώς και από το ίδιο το ακίνητο, ένα παραδοσιακό εξοχικό σπίτι που χτίστηκε στις αρχές του 1900.

Let's take a closer look!
03162020-jchung-ad0106.webp


The sophisticated approach

03162020-jchung-ad0489.webp


Αφού ολοκλήρωσαν τις κατασκευαστικές διαδικασίες και επενδύσεις των χώρων, οι designers προχώρησαν στην εκλεπτυσμένη εσωτερική τους διακόσμηση, η οποία διακρίνεται από λουλουδάτες ταπετσαρίες, καμπυλωτούς ορειχάλκινους πολυελαίους και ξεχωριστές αντίκες. Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον, το οποίο θα παρέπεμπε σε μια παλιά και φιλόξενη pub της Σκωτίας. Έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην κύρια παλέτα, γι' αυτό και αξιοποίησαν μια σειρά από εξεζητημένες επιλογές, οι οποίες κυμαίνονταν από πράσινο, "σκονισμένο" ροζ και σκούρο κίτρινο, ενώ συνδύασαν φθαρμένα από τον χρόνο αντικείμενα με custom-made έπιπλα. Οι χρωματικές αυτές πινελιές, ειδικά σε συνδυασμό με pieces, όπως το ρουστίκ όρθιο πιάνο κατάφεραν να προσθέσουν το ιδανικό οπτικό ενδιαφέρον.

Scottish charm

03162020-jchung-ad0549.webp


"Είναι ακριβώς αυτό που ήθελα", παραδέχεται η Gillan για το πρόσφατα διακοσμημένο σπίτι της και την παραδοσιακή διώροφη διαρρύθμισή του με θέα την υπέροχη καταπράσινη αυλή της. "Δεν θα μπορούσα ποτέ να ζήσω σε έναν μοντέρνο χώρο, γιατί θα σκότωνε την ενέργειά μου". "Όλοι νομίζουν ότι βρίσκομαι στη Σκωτία όταν βλέπουν το φόντο". Μια μέρα, λέει, θα ήθελε πολύ να αποκτήσει ένα ακίνητο στο Highlandsπου τόσο της λείπει, αλλά το μέρος που βρίσκεται στην Καλιφόρνια είναι όσο πιο οικείο και ανακουφιστικό γίνεται, ένας τόπος για να καταφεύγει από το φορτωμένο πρόγραμμα και από τα βλέμματα των αυξανόμενων θαυμαστών της, οι οποίοι σίγουρα θα αρχίσουν να την αναγνωρίζουν κατά τη διάρκεια των πρωινών διαδρομών της για καφέ.

Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery!

Source: Architectural Digest

Photo credits: Justin Chung