fbpixel

Search icon
Search
Εμπνευστείτε από μια sophisticated κατοικία του 19ου αιώνα στο New Jersey
INTERIORS

Εμπνευστείτε από μια sophisticated κατοικία του 19ου αιώνα στο New Jersey

Με την αρχιτεκτονική υπογραφή της Joan Enger


Η Joan Enger σημειώνει τη δική της επιτυχημένη πορεία στον χώρο της αρχιτεκτονικής, με τα έργα της να προσεγγίζουν τον μοντερνισμό με τον πιο διαχρονικό τρόπο. Αγαπά τις classy γραμμές και τις αρέσει να κινείται σε γνώρισμα σχεδιαστικά μονοπάτια. Τι σημαίνει αυτό; Όλα τα σπίτια που φέρουν την υπογραφή της διακρίνονται για την πολυτέλεια την οποία αποπνέουν μ' έναν τρόπο διακριτικό και σύγχρονο. Ακούγοντας τις ανάγκες των πελατών της, καταφέρνει να φανεί αντάξια των προσδοκιών τους.

Πρόσφατη δουλειά της αποτελεί μια υπέροχη κατοικία στο New Jersey, η οποία βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας νεαρής οικογένειας που πρόσφατα μετακόμισε εκεί. Ένα townhouse που ο καθένας θα ζήλευε, δεδομένου ότι συνδυάζει φανταστικά το μοντέρνο design με τις κλασικές προσθήκες, διατηρώντας ωστόσο ένα σχεδιαστικό στιλ που λειτουργεί πρακτικά στην καθημερινότητα των ιδιοκτητών.

Take a tour!
230608-tlenz-jpd3676.jpg


Τα χρώματα είναι ουδέτερα και πολύ συγκεκριμένα: βλέπουμε πως το λευκό έρχεται να κάνει υπέροχη αντίθεση με το κλασικό καφέ και να δώσει φως στο bold μαύρο. Μεταξύ άλλων, λίγες πινελιές από πράσινο μπλε αποτελούν μια σχεδόν απαραίτητη προσθήκη για περισσότερη «ζωή», χαρίζοντας ενδιαφέρουσα διάσταση. Το μπεζ στους τοίχους έχει λειτουργήσει σαν καμβάς ώστε να αναδειχθεί η υπόλοιπη χρωματική παλέτα.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα απόλυτα λειτουργικό σπίτι που να κυριαρχούν οι μοντέρνες αλλά και κλασικές αναφορές. Βασικός μας στόχος ήταν να υπάρχει έντονα ο φυσικός φωτισμός στα υπνοδωμάτια και να διαμορφώσουμε έτσι τους χώρους, ώστε να παραπέμπουν σε μια κλασική κατοικία του 19ου αιώνα. Νομίζω ότι τα καταφέραμε!», είπε γεμάτη ενθουσιασμό για το αποτέλεσμα η interior designer.

Τα ξεχωριστά έργα τέχνης είναι η προσθήκη που δε θα μπορούσε να μην απουσιάζει από αυτήν την κατοικία. Τα colorful artworks που δεσπόζουν στους τοίχους, τα αντικείμενα που προέρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου, αλλά και οι μεταλλικές λεπτομέρειες για extra λάμψη και δόσεις πολυτέλειας, κάνουν το πιο τελικό αποτέλεσμα εξαιρετικά ενδιαφέρον.

230608-tlenz-jpd3464.jpg


Στο living room, οι επιφάνειες από ξύλο σε μια ανοιχτόχρωμη εκδοχή έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ συνδυάζονται ονειρεμένα με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία. Η παρουσία του ξύλου σ' έναν χώρο, άλλωστε, μπορεί να τον μετατρέψει σ' ένα απόλυτα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, ιδανικό για τους ψυχρούς μήνες του χρόνου - και όχι μόνο. Και αυτό είναι που λατρέψαμε: Το σπίτι αυτό δεν έχει εποχή - προσαρμόζεται φανταστικά σε κάθε καιρό και σε κάθε εποχή του χρόνου.

Μαζί με το ξύλο, παρατηρούμε πως και το μάρμαρο βρίσκεται σε πολλά από τα σημεία του σπιτιού σε μικρές επιφάνειες, ενώ μεγαλύτερες εντοπίζονται στο εντυπωσιακό μπάνιο, που χαρακτηρίζεται για τις απίστευτα luxury λεπτομέρειές του. Φυσικά και τα λουλούδια και τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν πάρει τη θέση που τους αρμόζει, χαρίζονται νότες φρεσκάδας κι αισιοδοξίας στα περισσότερα από τα δωμάτια.

Πέρα από το σαλόνι, έχει δημιουργηθεί μια ευήλια και ultra modern κουζίνα, η οποία ξεχωρίζει για τη λειτουργικότητά της, όπως και τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Όλα βασίζονται στην άνεση και αυτό είναι εμφανές σε κάθε σημείο. Το ζευγάρι και τα παιδιά του, πλέον, μπορούν να απολαύσουν στο έπακρο τις στιγμές του εντός σπιτιού και να κάνει τα όνειρά τους για μέλλον.

230608-tlenz-jpd3553.jpg
Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Tim Lenz, AD