fbpixel

Search icon
Search
Εμπνευστείτε  από μια εξοχική κατοικία με θέα την άγρια ομορφιά του South Downs
INTERIORS

Εμπνευστείτε από μια εξοχική κατοικία με θέα την άγρια ομορφιά του South Downs

Η designer Henri Fitzwilliam-Lay εστίασε σε μικρές και εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες κάθε χώρου


Κάθε κατοικία μεταφέρει θρύλους και ιστορίες μιας νοσταλγικής εποχής. Κάθε χώρος της αντανακλά την αίγλη του παρελθόντος της με τον πιο ατμοσφαιρικό τρόπο. Στο σημερινό μας ταξίδι θα γνωρίσουμε μια εκλεπτυσμένη εξοχική κατοικία, η οποία χτίστηκε το 1936 και διακρίνεται για τη μαγευτική θέα της προς την άγρια ομορφιά του South Downs. Μόνο δύο οικογένειες είχαν ζήσει στο συγκεκριμένο σπίτι πριν οι σημερινοί ιδιοκτήτες το αγοράσουν το 2018. Στενός τους συνεργάτης για την τεράστια ανακαίνιση και αποκατάστασή του ήταν η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Henri Fitzwilliam-Lay. 

Τhe necessary balance

massey-hg-mtharry-114-production-digital.webp

Το μεγάλο στοίχημα στη διαδικασία αναδιαμόρφωσης της κατοικίας ήταν η επίτευξη της επιθυμητής ισορροπίας. Το ζητούμενο για το εσωτερικό ήταν να δημιουργηθεί ένα σπίτι φιλικό προς την οικογένεια, χωρίς να είναι πολύ αποπνικτικό ή έντονα επιβλητικό. Στην πραγματικότητα, κάθε τους χώρος μοιάζει σαν να έχει κληρονομηθεί από έναν πολύ κομψό συγγενή, ο οποίος είχε στην κατοχή του μια eclectic συλλογή επίπλων, στην οποία έχουν, πλέον, προστεθεί σύγχρονα pieces.Όπου κι αν κοιτάξουμε, αντανακλάται ο σεβασμός προς την ιστορία του σπιτιού, με τη θέα προς την άγρια ομορφιά των λόφων να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο όλα αυτά τα χρόνια. 

massey-hg-mtharry-037-production-digital-1.webp

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συγκεκριμένης αισθητικής φιλοσοφίας αποτελεί ο χώρος της κουζίνας, στον οποίο η designer προχώρησε σε έρευνα για τα πλακάκια, τα οποία θα έμοιαζαν με το δάπεδο του διαδρόμου στο παλιό αρχοντικό σπίτι. Fresh προσθήκες ήρθαν να ενισχύσουν την ατμόσφαιρα της τωρινής εικόνας του συγκεκριμένου δωματίου, όπως είναι οι ιδιαίτερες αποχρώσεις του πράσινου στα ντουλάπια, αποτελώντας μια όμορφη συνέχεια του καταπράσινου κήπου, ο οποίος ξεπροβάλλει από τις τζαμαρίες. 

Like a fairytale

massey-hg-mtharry2-082-production-digital.webp

Προχωρώντας στον χώρο της βιβλιοθήκης, ένα ονειρικό σκηνικό, βγαλμένο από παραμύθι υποδέχεται κάθε φορά τους ιδιοκτήτες, αλλά και τους προσκεκλημένους τους. Μια τεράστια περίτεχνη ταπετσαρία αγκαλιάζει κάθε τοίχο, χαρίζοντάς τους χρώματα, κίνηση και ζωντάνια. Το δωμάτιο αυτό θυμίζει έναν επίγειο παράδεισο, γεμάτο από φρέσκα λουλούδια και γλυκές μυρωδιές της άνοιξης. Ξύλινο δάπεδο, αντίκες έπιπλα και ένα eclectic χαλί παίζουν τον δικό τους ρόλο στη ζεστή ατμόσφαιρα που πρωταγωνιστεί. Οι κεντρικές κατασκευές των ραφιών και των ντουλαπιών βάφτηκαν σε soft λευκές αποχρώσεις, με στόχο να δοθεί εστίαση στην ευρεία γκάμα των βιβλίων. 

Σε αυτήν την κατοικία όλα τα στοιχεία έχουν δημιουργήσει μια γοητευτική συνωμοσία. Ένα ραντεβού γνωριμίας με το μεγαλοπρεπές παρελθόν της. Όμως τίποτε δεν θα γινόταν πραγματικότητα χωρίς τη συμβολή της Henri, η οποία αγάπησε κάθε ιδιαίτερη λεπτομέρεια του παλιού αρχοντικού και του χάρισε την ατμόσφαιρα, η οποία θα αναδείκνυε με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο την αισθητική του. 

Aνακαλύψτες περισσότερες φωτογραφίες της ξεχωριστής κατοικίας στη gallery!

Source: House & Garden 

Photo credits: Paul Massey