fbpixel

Search icon
Search
Μια κυκλική κατοικία στην Αντίπαρο σχεδιασμένη γύρω από μια λεμονιά, ξεπερνάει κάθε φαντασία
INTERIORS

Μια κυκλική κατοικία στην Αντίπαρο σχεδιασμένη γύρω από μια λεμονιά, ξεπερνάει κάθε φαντασία

Η Cronus έχει την αρχιτεκτονική υπογραφή του στούντιο Deca Architecture


Φωλιασμένο σε ένα μικρό ελληνικό «στολίδι» του Αιγαίου, το νησί της Αντίπαρου, το Cronus είναι μια μοντέρνα ημιυπόγεια βίλα που ξεχωρίζει με μαγευτική θέα στο απέραντο γαλάζιο. Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Deca με έδρα την Αθήνα, το σύγχρονο οικιστικό έργο βασίζεται στην άμορφη τοπογραφία που μεταφράζεται σε ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές λύσεις.

Πρόκειται για μια κυκλική σιλουέτα που αναδύεται από το άνυδρο τοπίο και απολαμβάνει την ανυπέρβλητη θέα στη θάλασσα και το βουνό. Το κυκλικό σώμα της οροφής μοιάζει με ένα σύγχρονο αριστούργημα αλλά και βελτιστοποιεί τη σκιά για τους εξωτερικούς χώρους. «Αγκαλιασμένη» από πέτρινους και γυάλινους τοίχους, η κεντρική αυλή ανοίγει προς τον ουρανό, προσφέροντας στους κατοίκους της ένα γαλήνιο μέρος διαβίωσης. 

greece-sothebys-international-realty-cronus8-1478x985-sDSsH.jpg

Σε οικόπεδο άνω των 9.500 τ.μ., το Cronus απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ηρεμία. Το μικρό βραχονησάκι είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα από την Πάρο και είναι γνωστό για τη μεγάλη αρχαιολογική του σημασία. Γι' αυτό το έργο, οι αρχιτέκτονες προσπάθησαν να διατηρήσουν τις αξίες του τοπίου και να συνδυάσουν πλούσιες υφές και χρώματα από το φυσικό έδαφος. Για να επιτύχουν αυτή τη φιλοδοξία, επέλεξαν φυσικά υλικά όπως πέτρα, καλάμια και εμφανές σκυρόδεμα.

Η βίλα, η οποία πωλείται για 7,65 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Greece Sotheby’s International Realty, έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να προσφέρει ένα κομψό, ευρύχωρο και άνετο περιβάλλον με πολυτελείς ανέσεις. Το ακίνητο φιλοξενεί μια πισίνα υπερχείλισης που αγκαλιάζει απαλά τον καμπύλο σχεδιασμό του σπιτιού. Όπως αναφέρουν οι αρχιτέκτονες, «προσφέρει την αίσθηση της πτώσης στον ορίζοντα».

Το Cronus indoors, σχεδιασμένο από την ομάδα του L'Elephant Interiors Portugal, περιλαμβάνει έξι υπνοδωμάτια και εννέα μπάνια: Το επάνω επίπεδο περιλαμβάνει τους χώρους καθιστικού, ενώ τα μεγάλα ανοίγματα από το δάπεδο μέχρι την οροφή πλημμυρίζουν τα δωμάτια με άφθονο φυσικό φως το οποίο εισβάλει σε μεγάλη έκταση. θέα. Η ομάδα σχεδιασμού επέλεξε τις πόρτες Bi-fold για να συνδέσει τον εσωτερικό χώρο του σαλονιού με τις εξωτερικές βεράντες κάνοντας τους δύο χώρους να φαίνονται σαν ένας.

2-ECyTp.jpg

«Στο κέντρο του υπαίθριου χώρου υπάρχει μια μεγάλη σκιασμένη τραπεζαρία που βλέπει σε θέα που αξίζει καρτ ποστάλ, ενώ ένα υπαίθριο home theater και ο χώρος μπάρμπεκιου κάνουν το Cronus ιδανικό σπίτι για πάρτι και διασκέδαση.» Η οροφή από καλαμιές σκιάζει τους εξωτερικούς χώρους. ενώ οι εσωτερικοί τοίχοι αντικατοπτρίζουν το καμπύλο μοτίβο του κτιρίου, δημιουργώντας μια δροσερή και ζεστή ατμόσφαιρα.

Παράλληλα το σύγχρονο ελληνικό νησιώτικο σπίτι έχει σχεδιασμό σαν πυξίδα που διατηρεί ιστορικά δέντρα αποτυπώνοντας ταυτόχρονα πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Το κυκλικό κτίσμα περικυκλώνει μια λεμονιά στο κέντρο του οικοπέδου, την οποία οι δημιουργοί της ήθελαν να διατηρήσουν επειδή το τοπικό ξηρό κλίμα δυσκολεύει την άνθηση της βλάστησης.

greece-sothebys-international-realty-cronus18-1024x683-mGm1Y.jpg

Στο εσωτερικό, οι τοίχοι σε χλωμό ροδακινί είναι εμπλουτισμένοι με έθνικ υφαντά υφάσματα και έργα τέχνης, ενώ στο σαλόνι υπάρχει θέα με καρτ ποστάλ στους μαγευτικούς λόφους. Τα κουφώματα κουζίνας μιμούνται τους καμπυλωτούς τοίχους του κτιρίου και μια πολύπλευρη, χάλκινη νησίδα είναι μια εντυπωσιακή αντίστιξη. Η κεντρική αυλή είναι ανοιχτή προς τον ουρανό με πέτρινους και γυάλινους τοίχους που καμπυλώνονται γύρω της. Οι εξωτερικές βεράντες σκιάζονται από μια μνημειώδη, μεγάλη οροφή με οροφή από μπαμπού.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!

Μarketed by: Greece Sotheby’s International Realty

Photography: Francisco Nogueira