fbpixel

Search icon
Search
Εμπνευστείτε από τον καινοτόμο σχεδιασμό μιας εν μέρει υπόγειας κατοικίας στη Μύκονο
INTERIORS

Εμπνευστείτε από τον καινοτόμο σχεδιασμό μιας εν μέρει υπόγειας κατοικίας στη Μύκονο

Το Latypi project φέρει τη δημιουργική υπογραφή των A31 Architecture


Γοητευτική αλμύρα, λευκή μαγεία του νησιωτικού μινιμαλισμού και δημιουργική ησυχία, μας προσκαλούν σε μια αιθέρια κατοικία στη Μύκονο και στην περιοχή Χουλάκια. Με θέα στη ρομαντική Δήλο και στα κυκλαδίτικα νησιά Ρήνεια, το Latypi project είναι μια ωδή στην καλοκαιρινή ξεκούραση, μια παραθαλάσσια έπαυλη, η οποία έχει κατασκευαστεί με άξονες την πρωτοπορία, την άνεση και την exclusive αισθητική υπογραφή. Οι A31 Architecture έχουν καταφέρει να κάνουν πράξη έναν καινοτόμο σχεδιασμό, ο οποίος αφορά σε ένα εν μέρει υπόγειο οικοδόμημα, το οποίο αποτελείται από δύο ορόφους. Το υπέργειο τμήμα της κατοικίας ανέρχεται σε 120m2, ενώ το υπόγειο τμήμα είναι περίπου 130m2. Παρατηρούμε, λοιπόν, την κυριαρχία έντονων και ενδιαφερόντων αντιθέσεων, οι οποίες συνθέτουν την ιδανική αίσθηση ισορροπίας, μακριά από κάθε ίχνος οπτικού θορύβου. Αυτός ήταν από την αρχή και ο κύριος στόχος των designers, ο οποίος αποκαλύπτεται ακόμη πιο βαθιά, χάρη στην αρμονική συνύπαρξη ανάμεσα στο φυσικό τοπίο του νησιού και στην υπόγεια, πιο σκληρή οπτική του κτιρίου

The local inspiration

latypi-residence-a31-architecture-5.jpg

Το έργο Latypi διακρίνεται για το πάντρεμα ανάμεσα στην αρχιτεκτονική κληρονομιά της Μυκόνου και στη σύγχρονη αισθητική προσέγγιση στο τοπίο, ένας premium συνδυασμός, ο οποίος σαγηνεύει τα βλέμματα από τα πρώτα λεπτά. Η γλυπτική παράδοση του νησιού, η οποία είναι διεθνώς διακεκριμένη, αντανακλάται σε κάθε σημείο της κατοικίας, θυμίζοντας καθημερινά στους ενοίκους, αλλά και στους προσκεκλημένους τους τη σημασία της βαριά ιστορικής υπογραφής.

Charm is in the centre

latypi-residence-a31-architecture-16.jpg

Ακόμη μια σημαντική επιδίωξη ήταν η ανάδειξη του εξωτερικού χώρου με τρόπο τέτοιον, ώστε να αποτελεί κεντρικό σημείο του κτιριακού συγκροτήματος, ακολουθώντας πιστά την πανάρχαια ελληνική πρακτική. Στο επίπεδο +0.00 (64 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας) όλοι οι χώροι αναπτύσσονται γύρω από ένα αίθριο. Πρωταγωνιστής του, ο οποίος δεσπόζει στην πιο κεντρική θέση, είναι ένα ελαιόδεντρο, το οποίο λειτουργεί ως ένα ισχυρό στοιχείο μνήμης, συμβολίζοντας την αγνότητα και την ειρήνη. 

Natural elegance

latypi-residence-a31-architecture-18.jpg

Προχωρώντας το εσωτερικό της βίλας, παρατηρούμε ότι κυριαρχεί ένα αμάλγαμα αισθητικών προσεγγίσεων. Η industrial φιλοσοφία συναντά την απλότητα του μινιμαλισμού, ακολουθώντας και οι δύο κατευθύνσεις την παράδοση. Γήινες χρωματικές παλέτες, εκτενείς και ψηλές τζαμαρίες που επιτρέπουν το φυσικό φως να λούσεις κάθε χώρο και απουσία περιττών διακοσμητικών αξεσουάρ, έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Η θέα προς την εξωτερική πισίνα και τη θάλασσα δίνει την ευκαιρία στους ενοίκους να απολαμβάνουν ξεχωριστές στιγμές ηρεμίας κάθε στιγμής της ημέρας, αλλά και της νύχτας, στοιχείο που κλέβει την παράσταση στο ιδανικό summer staycation. 

Αυτή η κατοικία είναι μια ωδή στη μαγική ηρεμία της Μυκόνου. Απολαύστε την!
Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: Archdaily

Photographs: Yiannis Hadjiaslanis, George Fakaros