fbpixel

Search icon
Search
Μυηθείτε στην εξωτική ατμόσφαιρα της έπαυλης του δημοφιλούς φωτογραφικού διδύμου  Inez και Vinoodh στον οικισμό "Water Mill"
INTERIORS

Μυηθείτε στην εξωτική ατμόσφαιρα της έπαυλης του δημοφιλούς φωτογραφικού διδύμου Inez και Vinoodh στον οικισμό "Water Mill"

Οι Simrel Achenbach και Daniel Sachs χάρισαν τις δημιουργικές πινελιές τους στην ανανέωσή της


Μια από τις διαχρονικές ρήσεις, η οποία πάντα μας εμπνέει, χαρίζοντάς μας κίνητρο για δημιουργία είναι αυτή, η οποία αναφέρει ότι "το μάτι πρέπει να ταξιδεύει". Πολλοί είναι οι αρχιτέκτονες και οι interior ή exterior designers ανά τον κόσμο, οι οποίοι ακολουθούν τη συγκεκριμένη αισθητική φιλοσοφία στην επαγγελματική τους διαδρομή, στοιχείο, το οποίο ξεχωρίζει την φαντασία και τη σχεδιαστική τους ματιά. Την κουλτούρα αυτή συναντάμε στο σημερινό μας ταξίδι στο γοητευτικό χωριουδάκι "Water Mill" στο South Fork του Long Island και στη μαγεία της ανανεωμένης έπαυλης των Inez van Lamsweerde και Vinoodh Matadin, του δημοφιλούς fashion photography διδύμου. Το Ολλανδικής καταγωγής ζευγάρι ανέπτυξε ένα μοναδικό όραμα, το οποίο βασίζεται στο σύνθετο pas de deux της Τέχνης και της βιομηχανίας της μόδας, μια διαμόρφωση υψηλής αισθητικής με ισχυρές δόσεις δράματος, διανθισμένη με εκρήξεις σουρεαλισμού και φαντασίας.

ad0423-inez-vinoodh-25-2-copy.webp
Η Inez van Lamsweerde με τον Vinoodh Matadin και τον γιο τους, Charles Matadin. 

Colors and forms

ad0423-inez-vinoodh-1-copy.webp

Σημεία αναφοράς της ανανεωμένης κατοικίας τους αποτελούν τα χρώματα και οι φόρμες, ενισχύοντας την αισθητική της διαμόρφωση. Έντονες χρωματικές παλέτες, κανόνες συμμετρίας και εξεζητημένα υλικά έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στους κεντρικούς χώρους, αλλά και στο σύνολο των δωματίων. Κάθε γωνιά του σπιτιού αντανακλά την ανήσυχη αναζήτηση του ζευγαριού και την ικανότητά του να δημιουργεί αισθητικές συνδέσεις που ξεπερνούν την περίοδο, την καταγωγή και την προέλευση. "Το συναίσθημα που νιώθουμε όταν δημιουργούμε μια ιδιαίτερη στιγμή στο σπίτι είναι η ίδια χαρά που νιώθουμε όταν φτιάχνουμε μια σπουδαία φωτογραφία", εξηγεί ο Vinoodh Matadin.

Για να φτάσουν, όμως στη σαγηνευτική εικόνα της τελικής διαμόρφωσης, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συνεργασία τους με τον αρχιξυλουργό, Simrel Achenbach, της εταιρείας σχεδιασμού-κατασκευής "Desciencelab", ο οποίος επέβλεψε τις αρχιτεκτονικές πτυχές της ανακαίνισης, καθώς και τον σχεδιαστή, Daniel Sachs, της "Sachs Lindores", ο οποίος συμβούλευσε για τις διατάξεις των επίπλων και βοήθησε στην εξεύρεση αυτών, όπως και των υφασμάτων. 

Connection with nature

ad0423-inez-vinoodh-12-2-copy.webp

Κεντρικός άξονας στο σχέδιο αναδιαμόρφωσης της κατοικίας ήταν η σύνδεση με την φύση και την άγρια ομορφιά της. Όλα είχαν υπολογιστεί ώστε να ενισχύουν τη συγκεκριμένη έντονη σχέση, με ιδιαίτερες ιαπωνικές πινελιές στα patterns και στα έργα Τέχνης. Ξύλινο δάπεδο και οροφή, αλλά και εκτενείς γυάλινες τζαμαρίες ολοκληρώνουν το ατμοσφαιρικό σκηνικό, εντάσσοντας την εξωτερική καταπράσινη γοητεία. Με αυτόν τον τρόπο, το σπίτι έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό του μαγικό σύμπαν, απομακρυσμένο από την πιεστική καθημερινότητα και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. 

Η εξωτική ατμόσφαιρα αυτού του εξοχικού παραδείσου μας συστήνει έναν fresh τρόπο ζωής, ο οποίος έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην ηρεμία! 
Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες της κατοικίας στη gallery! 

Source: Architectural Digest 

Photo credits: Stephen Kent Johnson