fbpixel

Search icon
Search
Emotional Exhausted: Τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι χρειάζεστε ένα break
PSYCHOLOGY

Emotional Exhausted: Τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι χρειάζεστε ένα break

Όταν χρειάζεται να πάρουμε χρόνο για τον εαυτό μας


Η κούραση μπορεί να αποτυπωθεί με διάφορες μορφές. Αυτή που μας επηρεάζει περισσότερο στη ζωή μας είναι αναμφίβολα η συναισθηματική. Θα βιώσετε περιόδους, κατά τις οποίες τα πάντα γύρω σας θα σας φαίνονται αδιάφορα. Όλο αυτό το συναίσθημα προκύπτει τις περισσότερες φορές από τους ανθρώπους και εξακολουθεί να καλλιεργείται από τον ίδιο σας τον εαυτό. Αρνητικές εμπειρίες σε φιλικό, οικογενειακό αλλά και ερωτικό επίπεδο κι εμείς στο κέντρο να συνεχίζουμε να πιέζουμε καταστάσεις. Μαθαίνουμε να αγαπάμε τους άλλους, αλλά όχι τον εαυτό μας.

Η συνήθεια να διοχετεύουμε τόση ενέργεια και να βάζουμε σε προτεραιότητα πράγματα, που τελικά δεν μας ευχαριστούν, μας φθείρουν ψυχολογικά. Δεν σχετίζεται με την υπομονή, αλλά με τις πραγματικές μας επιθυμίες. Τι είναι καλό για εμάς. Έτσι, λοιπόν, μετέπειτα ο οργανισμός θα ξεκινήσει να αντιδράει. Στην αρχή, στέλνει σωματικά μηνύματα, εκδηλώνοντας μια διαρκή κόπωση και απώλεια όρεξης. Αργότερα, όμως, γίνεται 100 % ψυχικό. Αισθανόμαστε πως εξαντλούνται οι δυνάμεις μας και χάνουμε τον εαυτό μας.

2-sXLkS.jpg

Σε περίπτωση που έχετε συνειδητοποιήσει πως νιώθετε συναισθηματικά εξαντλημένοι, μην το αμελήσετε. Χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο σε εσάς και να πάρετε ένα διάλειμμα, το γνωστό “mental break”. Να κάνετε όλα όσα σας ευχαριστούν, να απομακρυνθείτε από δυσάρεστες συνθήκες και να δείτε πως θα «επανέλθετε». Εάν δεν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας, στο πλευρό σας θα βρείτε πάντοτε τους ειδικούς για να σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε το δρόμο σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε τα συμπτώματα της καθημερινότητά σας που σας προμηνύουν την συναισθηματική κούραση!

Χάνετε την υπομονή σας 

Είναι φυσιολογικό καμιά φορά να φτάνουμε πιο γρήγορα στα όριά μας. Όταν αυτό γίνεται τακτικά και ξεκινάτε να μαλώνετε, μάλιστα σε στιγμές που δεν ευθύνεται ο άλλος, τότε είναι ένα σημάδι πως η ψυχολογία σας δεν είναι σε καλά επίπεδα. 

Γίνεστε οξύθυμοι

Πλέον το κάθε τι μικρό ή μεγάλο σας φαίνεται ενοχλητικό και αναζητάτε αλλαγές. Για παράδειγμα, με τη διακόσμηση του σπιτιού. Εκρήγνυστε εάν τα πράγματα δεν είναι στη θέση τους και αντιδράτε υπερβολικά.

zimmermann-springsummer-2019-campaign-3.jpg

Κλαίτε περισσότερο 

Το κλάμα είναι λυτρωτικό και μας βοηθάει να ξεσπάσουμε. Υπάρχουν πολλοί που το χρησιμοποιούν για αυτό το λόγο. Είναι, όμως, διαφορετικό εάν μες τη ρουτίνα σας σε ανυποψίαστες στιγμές ή σε ασήμαντα γεγονότα κλαίτε εύκολα. Αυτό φυσικά θα σας συμβαίνει, επειδή στο υποσυνείδητο σας βρίσκεται η πραγματική αιτία που στεναχωριέστε και εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προβλήματα ύπνου 

Υποφέρετε από αϋπνίες; Χρειάζεστε ώρες για να καταφέρετε να αποκοιμηθείτε ή ξυπνάτε διαρκώς μες τη νύχτα; Αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην ενέργειά σας την επόμενη μέρα, καθώς δεν θα ξεκουράζεστε ουσιαστικά.

Άγχος 

Υπεραναλύετε καταστάσεις και όλο αυτό σας βάζει σε μια διαδικασία, κατά την οποία χάνετε τον έλεγχο. Απουσιάζει η συγκέντρωση και η λογική. Επομένως, τις αντιμετωπίζετε κυριευμένοι από το άγχος και είναι πιθανόν εάν συνεχιστεί να φτάσετε μέχρι και σε κρίσεις πανικού. Ακράδαντο σημάδι πως η ψυχική σας υγεία έχει ανάγκη από ένα διάλειμμα.

Αίσθημα αδιαφορίας 

Όλοι έχουμε στόχους στη ζωή μας. Είτε πρόκειται για επαγγελματικούς είτε για άλλους τομέα, είναι μια σκέψη, μια δύναμη που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε. Όταν, η ψυχολογία σας έχει εξαντληθεί, αυτομάτως αυτό το πείσμα εξαφανίζεται. Απομακρύνεστε από την προσπάθεια και προσαρμόζεστε σε καταστάσεις που δεν σας ικανοποιούν. Μην τα παρατήσετε. Ξοδέψατε χρόνο και κόπο για να φτάσετε εδώ που είστε σήμερα Θυμηθείτε τα θέλω σας από την αρχή.

977842-800w.jpeg

Κακή διάθεση 

Η διάθεσή σας δεν είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη ή αντιμετωπίζει συνεχώς σκαμπανεβάσματα. Η προτίμησή σας είναι πλέον το κρεβάτι στο σπίτι σας, απορρίπτετε προτάσεις για έξοδο και απομονώνεστε.

Κατανάλωση αλκοόλ 

Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου κάποιοι αδυνατούν να διαχειριστούν αυτό το συναίσθημα. Επομένως, καταφεύγουν σε άλλες λύσεις, η υπερβολική κατανάλωση αλκόολ, προκειμένου να ξεχαστούν έστω και προσωρινά. Συνηθίζουν να βγαίνουν τα βράδια και να επιστρέφουν μεθυσμένοι.