fbpixel

Search icon
Search
Emmy Awards 2022: Zendaya, Lee Jung-jae και Succession οι «πρωταθλητές» του 74ου θεσμού
PEOPLE & MOMENTS

Emmy Awards 2022: Zendaya, Lee Jung-jae και Succession οι «πρωταθλητές» του 74ου θεσμού

Όλα όσα ξεχωρίσαμε στους νικητές και στο red carpet της λαμπερής βραδιάς


Λάμψη, εκκεντρικές εμφανίσεις, αλλά και συγκινητικές ομιλίες αποτελούν μερικά από τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα, που συνοδεύουν την καθιερωμένη "γιορτή της τηλεόρασης". Ο 74ος θεσμός των Βραβείων Emmy αποκάλυψε για ακόμη μια φορά τους μεγάλους πρωταγωνιστές της μικρής οθόνης. Το βράδυ της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου, (ώρα Ελλάδας: 03:00), η λαμπερή διοργάνωση επέστρεψε μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας, στο Microsoft Theater, την διαχρονική έδρα του στο Los Angeles. Την τελετή άνοιξε και φέτος με τον δικό του τρόπο ο μακροχρόνιος βασικός συντελεστής του "Saturday Night Live", Kenan Thompson, ο οποίος ακολούθησε ένα ενδιαφέρον opening performance με αρκετή δόση χιούμορ, χορό, αλλά και ένα νεύμα στα κλασικά τηλεοπτικά θεματικά shows.

Είναι γεγονός, όμως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των "New York Times", ότι "μεταξύ των στελεχών, των παραγωγών και των ατζέντηδων που παρευρέθηκαν στα βραβεία, κυριαρχούσε μια αίσθηση ανησυχίας ότι το 2022 αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα της επονομαζόμενης εποχής της τηλεοπτικής αιχμής, η οποία παρήγαγε τον υψηλότερο αριθμό σεναριακών τηλεοπτικών σειρών, σχεδόν κάθε χρόνο, για περισσότερο από μια δεκαετία.Το Netflix, το οποίο έχασε συνδρομητές φέτος για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, έχει απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους και περιορίζει τις δαπάνες του". Πέρα, όμως, από τις συγκεκριμένες αρνητικές ειδήσεις, κυριάρχησε η κλασική ευχάριστη διάθεση για τις παραγωγές και τις αναμενόμενες νίκες τους. 

 Παρακολουθήστε το opening της βραδιάς: 


Η νεαρή Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια, Zendaya, έγραψε για άλλη μια φορά ιστορία στα Emmy, καθώς έγινε η νεότερη νικήτρια υποκριτικής που έχει κερδίσει ποτέ και μάλιστα δύο φορές, κατακτώντας το δεύτερο αγαλματίδιο της ως "Drama Actress" για τη συμμετοχή της στην καταξιωμένη δραματική εφηβική σειρά του HBO, "Euphoria". Η ίδια μαγνήτισε τα βλέμματα με την elegant, μαύρη τουαλέτα που επέλεξε να φορέσει, η οποία φέρει την υπογραφή του luxurious brand, Valentino.

Σύμφωνα με το "DEADLINE": "Όταν η ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή, μοιράστηκε ότι ήταν "τιμή της να βρίσκεται δίπλα" στις "απίστευτες ηθοποιούς" της κατηγορίας της, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε το cast και το συνεργείο του "Euphoria". "Σας ευχαριστώ που δημιουργήσατε έναν τόσο ασφαλή χώρο για να κάνουμε αυτή την πολύ δύσκολη παράσταση. Σας αγαπώ όλους τόσο πολύ", δήλωσε η Zendaya. "Ευχαριστώ την Ακαδημία, ευχαριστώ τους φίλους και την οικογένειά μου, μερικοί από τους οποίους είναι εδώ απόψε. Ευχαριστώ τον Sam (Levinson) που μοιράστηκε τη Rue μαζί μου. Σας ευχαριστώ που πιστεύατε σε μένα, ακόμα και σε στιγμές που δεν πίστευα στον εαυτό μου".

Παρακολουθήστε τον νικητήριο λόγο της Zendaya:


Επόμενος μεγάλος νικητής της χθεσινής βραδιάς αναδείχθηκε ο Νοτιοκορεάτης ηθοποιός, Lee Jung-jae, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην δημοφιλή  σειρά του Netflix "Squid Game". Ο ίδιος κατάφερε να αποσπάσει το "βραβείο εξαιρετικού πρωταγωνιστή σε δραματική σειρά, καθώς και ο σκηνοθέτης της σειράς, Hwang Dong-hyuk, κέρδισε το βραβείο κορυφαίου σκηνοθέτη. Μιλώντας στο "CNN", ο Hwang μοιράστηκε την έμπνευσή του για το "Squid Game", λέγοντας ότι ήταν "μια προσωπική ιστορία" που αντικατοπτρίζει επίσης την "ανταγωνιστική κοινωνία". Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: "Αυτή είναι μια ιστορία για τους χαμένους". Αυτούς που αγωνίζονται μέσα από τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής και μένουν πίσω, ενώ οι "νικητές ανεβαίνουν επίπεδο".

126691971-emmyssquidreu2-cutjpg.webp
Lee Jung-jae και Hwang Dong-hyuk, source: REUTERS


Η γνωστή παραγωγή του HBO, "Succession", κατάφερε να αγγίξει την κορυφή, κατακτώντας το βραβείο καλύτερου δράματος για την φετινή διοργάνωση. Ο δημιουργός της δραματικής σειράς, Jesse Armstrong, κέρδισε, επίσης, το Emmy καλύτερου σεναρίου. Είναι η τρίτη φορά που κατακτά την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Άγγλος ηθοποιός, Matthew Macfadyen, ο οποίος συμμετέχει στη σειρά, κέρδισε για πρώτη φορά το βραβείο καλύτερου δεύτερου  ρόλου σε δράμα για την ερμηνεία του στο "Succession". 

success.webp
To main cast και ο creator του "Success" παραλαμβάνουν τα βραβεία τους


Σύμφωνα με το "DEADLINE": "Mια δύσκολη κατηγορία, η Amanda Seyfried κέρδισε το πρώτο της Emmy, για τη λεπτή ερμηνεία της Elizabeth Holmes στη δραματική σειρά"The Dropout". Η ίδια, συγκινημένη δήλωσε: "Σας ευχαριστώ που με αναγνωρίσατε ανάμεσα σε αυτούς τους καταπληκτικούς ηθοποιούς. Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα! Δουλεύοντας στο The Dropout του Hulu "ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής μου", πρόσθεσε η ίδια καθώς παραλάμβανε το πρώτο της Emmy, για την εξαιρετική πρωταγωνίστρια σε σειρά ή ταινία περιορισμένης διάρκειας ή ανθολογίας.

Η ίδια ξεχώρισε με ένα άκρως ρομαντικό ροζ maxi dress, που ανήκει στην τελευταία collection του πολυτελούς brand, Armani. 

306729154-1640444146395418-4959729237883509576-n.jpg
@rtelifestyle

Παρακολουθήστε τον νικητήριο λόγο της Amanda Seyfried: 

Τα βλέμματα έκλεψαν οι ξεχωριστές εμφανίσεις των celebrities. H Αμερικανίδα ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτιδα, Kerry Washington, εντυπωσίασε με μια chic white δημιουργία του exclusive Λιβανέζου designer,  Elie Saab. 

306344590-186382317130415-1366401693609956221-n.jpg
@kerrywashington
306950422-764472257999139-8296090214741576551-n.jpg
Reese Witherspoon, @rtelifestyle


H Αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός, Reese Witherspoon, έλαμψε με ένα φόρεμα με παγιέτες Armani Privé και κοσμήματα Tiffany & Co.