fbpixel

Search icon
Search
Emily Ratajkowski: Το top model, ακτιβίστρια κι επιχειρηματίας εκδίδει το πρώτο της βιβλίο με δοκίμια που αφορούν στο body shaming και τη γυναικεία ενδυνάμωση
PEOPLE & MOMENTS

Emily Ratajkowski: Το top model, ακτιβίστρια κι επιχειρηματίας εκδίδει το πρώτο της βιβλίο με δοκίμια που αφορούν στο body shaming και τη γυναικεία ενδυνάμωση

Το "My Body" πρόκειται να βοηθήσει κάθε γυναίκα να αγαπήσει τον εαυτό και το σώμα της


Πριν από λίγο καιρό, η Emily Ratajkowski δημοσίευσε ένα προσωπικό δοκίμιο με τίτλο "Buying Myself Back" στο New York Magazine και μέσω αυτού έκανε έκδηλα τα συναισθήματά της για την εικόνα του σώματος και τη δύναμη της ψυχής, βάσει της δικής της πορείας που χαρακτηρίζεται για το star quality που αποπνέει και τις ικανότητές της στο modeling. Φτάνοντας στο σήμερα, το top model μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους πως επανέρχεται στον χώρο των εκδόσεων με την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου που θα έχει παρόμοια φιλοσοφία με το πρώτο και θα ονομάζεται "My Body".

The book

Με τη ζωή της να θυμίζει ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό film φανερώνοντας διαρκώς πως η λάμψη της δημοσιότητας είναι η πορεία που της ταιριάζει απόλυτα, η Emily Ratajkowski αποδεικνύει με κάθε μέσο και τρόπο την αγάπη της για όλες τις γυναίκες του κόσμου. Για τις γυναίκες που μάχονται να φέρουν εις πέρας τα καθημερινά τους καθήκοντα και τις αμείωτες υποχρεώσεις και γι' αυτές που καλούνται να συμπεριφέρονται σαν μοντέλα χωρίς απαραίτητα να το επιθυμούν αλλά παραμένουν πιστές στις επιβολές των άλλων.

Βασισμένη στην πίστη της για τις γυναίκες, λοιπόν, η επιδραστική αυτή περσόνα που σαρώνει στις πασαρέλες των μεγαλύτερων fashion houses και στα spots που υποκλίνονται στην απαράμιλλη ομορφιά της, ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram την έκδοση του "My Body" που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο μέλλον και θα αφορά στη δική της οπτική απέναντι στο «ωραίο φύλο», στον τρόπο που αντιμετωπίζεται από τους άνδρες και πόσο έντονη είναι η σημασία του στο σήμερα αλλά και το αύριο.

Το post της συμπλήρωσε με τις εξής δηλώσεις: «Mε ενθουσιασμό και ταπεινότητα ανακοινώνω ότι το βιβλίο μου "My Body" θα εκδοθεί από την Metropolitan Books". Είναι σουρεαλιστικό το ότι συνεργάζομαι με έναν εκδοτικό οίκο που έχει δημοσιεύσει τόσους συγγραφείς που θαυμάζω ((Noam Chomsky! Edward Snowden!). Τώρα είναι η ώρα να πιάσω δουλειά».

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο που αναλαμβάνει την κυκλοφορία του βιβλίου της, πρόκειται για μια συλλογή από δοκίμια για τη σημασία του να είσαι γυναίκα, για το πώς οι άντρες αντιμετωπίζουν το αντίθετό τους φύλο και τους λόγους που εκείνες το επιτρέπουν.

Η εκδότρια Sara Bershtel που συνεργάζεται με τη Metropolitan Books θαύμασε την ειλικρίνεια των κειμένων του μοντέλου και δήλωσε: «Δε με ξαφνιάζει το ότι η ίδια θεωρεί τον εαυτό της συγγραφέα πρώτα από όλα. Θαυμάζω το πόσο ειλικρινής είναι, την πολιτική σκέψη της και το γεγονός ότι δε φοβάται για τίποτα –θα είναι κάτι πολύ δυνατό!».

Success Story 
3543159.jpeg


Με μια σύντομη ματιά στη σύγχρονη εποχή, οι όροι "body positivity" και "women empowerment" φαίνεται να αντικατοπτρίζουν τη σημασία της αποδοχής που θεωρείται πιο απαραίτητο από ποτέ να διαθέτει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνία. Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να παρουσιάζουν κάθε συνθήκη σας ένα ιδανικό γεγονός, αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως φαίνονται -κάτι που η Emily Ratajkowski συνειδητοποίησε αρκετά νωρίς στην καριέρα της.

Είναι αλήθεια πως η λάμψη και η συνεχώς αυξανόμενη φήμη ενός ανθρώπου του δίνουν την ευκαιρία να μιλήσει ανοιχτά για ό,τι τον απασχολεί και δείχνει να κλονίζει την κοινωνία. Σε αυτό ακριβώς βασίστηκε και το top model που στα τόσα χρόνια που γνωρίζουμε για εκείνη έχουμε σχηματίσει μια εικόνα που ανταποκρίνεται απόλυτα στη δόξα των μοντέλων του παρελθόντος. Φτάνοντας στα 29 της χρόνια, όμως, βρίσκει τον τρόπο να απασχολεί τα media για άλλους λόγος που δε σχετίζονται απόλυτα με το modeling: οι αξιοσημείωτες απόψεις της για τις γυναίκες και την αντιμετώπιση αυτών, τα ρούχα που φέρουν την υπογραφή της, η ενασχόλησή της με τη συγγραφή και τώρα το βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει.

Βλέπουμε, ουσιαστικά, τον χώρο του modeling να παίρνει νέες, πιο ανανεωμένες και διαφορετικές διαστάσεις και να δίνει περιθώρια στα μοντέλα -που έχουν βιώσει της μεταβολές της μόδας καλύτερα από τον καθένα- να δημιουργούν τα δικά τους κομμάτια, σύμφωνα με την προσωπική τους αισθητική που διαμορφώνεται από την εμπειρία τους και τις απαιτήσεις της δουλειάς τους. Όπως τα μέλη της οικογένειας Kardashian που εδώ και χρόνια δίνουν το όνομά τους σε εταιρίες με beauty και fashion προϊόντα, έτσι και η Emily κάνει τη δική της προσπάθεια και καταπιάνεται με διάφορα πράγματα που δεν αφορούν αποκλειστικά τα fashion shows και τα covers στα περιοδικά.

Η κυκλοφορία του βιβλίου της στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει όλες τις καθημερινές γυναίκες και να τις πείσει πόσο σπουδαίο είναι να αγαπήσουν το σώμα τους και να πορευθούν με βάση τη δύναμη της ψυχής τους. Ίσως η επιμονή της και οι απόψεις στο κομμάτι του body shaming και την υποστήριξη του φύλου της να οφείλονται στα προσωπικά της βιώματα που δεν ήταν πάντα τόσο ρόδινα όσο φαντάζουν.

emily-ratjowksi-street-style.jpg


Δεν ξεχνάμε πως πριν από μερικά χρόνια δε δίστασε να μοιραστεί δημόσια μια εμπειρία που είχε στα πρώτα στάδια της καριέρας και συγκεκριμένα όταν έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από ένα φωτογράφο που βρέθηκε μαζί του σε μια από κοινού δουλειά. Η συνθήκη αυτή την έκανε να αντιμετωπίσει τη ζωή με άλλη ματιά και να εστιάσει στην αγάπη της για τον άνθρωπο και -κυρίως- για τον ίδιο της τον εαυτό.

Από τότε μέχρι σήμερα, η Emily δίνει προτεραιότητα στην ουσία των πραγμάτων και όχι στην απόκτηση ανεξίτηλης φήμης. Μια σειρά από παραδείγματα στα οποία η ίδια μεριμνά για κάθε κοινωνική μερίδα, φανερώνουν ένα πιο ευάλωτο πρόσωπό της που δε συγκρίνεται εύκολα με τα standards που θέτουν ως προαπαιτούμενα το modeling, παρά το ότι υπέκυψε σε αυτά για να κάνει τη δουλειά της. 

Προσωπικότητες σαν τη δική της, αποδεικνύουν περίτρανα πόσο έντονη ανάγκη έχει η κοινωνία μας από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη φήμη τους για να φέρουν στην επιφάνεια και να δώσουν λύσεις σε φλέγοντα ζητήματα που στοχεύουν στην ενδυνάμωση τόσο των γυναικών όσο και όλων τον ανθρώπων!