fbpixel

Search icon
Search
PSYCHOLOGY

Έχετε γενέθλια ή επέτειο μέσα στην καραντίνα; Πώς να τα περάσετε υπέροχα στο σπίτι

Ιδέες για να κυλίσει ευχάριστα μια από τις πιο σημαντικές ημέρες της ζωής σας


Έχετε γενέθλια ή επέτειο μέσα στην καραντίνα; Πώς να τα περάσετε υπέροχα στο σπίτι

Τώρα που αναγκαστικά μένουμε στο σπίτι, πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε τα γενέθλιά σας ή να πλησιάζει η ημέρα της επετείου σας και να ψάχνετε τρόπους για να περάσετε ευχάριστα αυτά τα τόσο σημαντικά γεγονότα χωρίς φυσικά να διακινδυνέψετε και να έρθετε σε επαφή με κόσμο. Κι όμως, είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε, καθώς υπάρχουν τρόποι που θα σας χαρίσουν όμορφες στιγμές σε μια χρονική περίοδο που όλα διαδραματίζονται με τελείως διαφορετικές μεθόδους.

Συνεχίστε να διαβάζετε με σκοπό να ανακαλύψετε τις καλύτερες ιδέες για να περάσετε τις αγαπημένες σας ημέρες!

Περάστε χρόνο με τον εαυτό σας

Μη σας κακοφαίνεται η μοναξιά! Προφανώς και μια τέτοια ημέρα θα θέλατε να την περάσετε κοντά στους αγαπημένους σας ανθρώπους, αλλά καλό είναι να αφιερώσετε μερικό χρόνο και στον ίδιο σας τον εαυτό -ίσως αυτό να σας φανεί πιο χρήσιμο τελικά. Καθίστε αναπαυτικά, πατήστε το play στην αγαπημένη σας playlist και χαλαρώστε, κάνοντας σχέδια για το μέλλον και φέρνοντας στο μυαλό σας όμορφες στιγμές. Ονειρευτείτε τις πιο αισιόδοξες ημέρες που έρχονται και σκεφτείτε πως οι σημαντικές στιγμές της ζωής σας θα γίνουν κάποια στιγμή έτσι ακριβώς όπως εσείς επιθυμείτε.

lauren-santo-domingo-vogue-spain-01.jpg

Μαγειρέψτε

Τι καλύτερο από το να εξασκήσετε τις δυνατότητές σας στη μαγειρική και να «ξυπνήσετε» τον chef που κρύβεται μέσα σας! Δημιουργήστε υπέροχες λιχουδιές για να απολαύσετε εσείς και οι followers σας στο Instagram μέσα από τις φωτογραφίες που θα ανεβάσετε και σκεφτείτε πως κάτι αντίστοιχο θα κάνατε και σε περίπτωση που περιμένατε κόσμο ή τη σχέση σας στο σπίτι. Μπορείτε, επίσης, να εκμεταλλευτείτε το delivery και να στείλετε μια τούρτα ή άλλα γλυκά σε αυτούς που αγαπάτε και που υπό άλλες συνθήκες θα βρίσκονταν κοντά σας.

Διακοσμήστε το σπίτι

Σειρά έχει το σπίτι που μια τέτοια ημέρα θα πρέπει να είναι τακτοποιημένο, γεμάτο φως και θετική ενέργεια. Ανοίξτε από νωρίς τα παράθυρα και αφήστε για λίγο τον χειμωνιάτικο ήλιο να μπει μέσα στους χώρους σας, τη στιγμή που θα σκέφτεστε πώς να αξιοποιήσετε δημιουργικά τις στιγμές σας. Πείτε «ναι» σε DIY κατασκευές ή εκμεταλλευτείτε τον ερχομό των Χριστουγέννων, στήνοντας το πιο εντυπωσιακό festive σκηνικό για να απολαμβάνετε κατά τη διάρκεια του lockdown αλλά και μετά από αυτό. Εάν μείνει χρόνος, φτιάξτε δώρα για τους ανθρώπους σας που θα φέρουν τη δική σας υπογραφή, έτσι ώστε να τους τα δώσετε όταν επιτέλους βρεθείτε από κοντά.

806c8defc54b8d96de12f8bbf426322f.jpg

Οργανώστε ένα online party

Ίσως αυτή να είναι η must ιδέα για μια τέτοια περίσταση! Επικοινωνήστε με τους φίλους, τους συγγενείς ή τη σχέση σας και κανονίστε μια συγκεκριμένη ώρα για να μιλήσετε με βιντεοκλήση και να έρθετε λίγο πιο κοντά, έστω και μέσω της οθόνης του κινητού σας. Μπορείτε να τους δείξετε τα γλυκά που ετοιμάσετε και να κάνετε μερικά πλάνα από τους εκ νέου διαμορφωμένους χώρους σας, τη στιγμή που εκείνοι θα σας λένε τις ευχές τους. Πλέον, η τεχνολογία επιτρέπει ομαδικές κλήσεις και μας βάζει σε μια virtual πραγματικότητα σχεδόν με ρεαλιστικό τρόπο. Φαντάζεστε μια καραντίνα χωρίς τεχνολογική εξέλιξη;

Συσφίξτε τις σχέσεις με τους γείτονές σας

Σε περίπτωση που νιώσετε τη μοναξιά να σας κυριεύει, μη διστάσετε να χτυπήσετε το κουδούνι του γείτονα ή της γειτόνισσάς σας! Ακόμα κι αν δε γνωρίζεστε καλά, να μια καλή ευκαιρία για να δείτε κατά πόσο μπορείτε να κάνετε παρέα μαζί τους ή έστω να διατηρήσετε μια τυπική κι ευγενική σχέση, χωρίς καν να βγείτε από την πολυκατοικία σας. Ποτέ δεν ξέρετε, ίσως να έχουν και αυτοί ανάγκη από παρέα!

1-MRAN5.jpg

Κάντε μια επιτρεπτή μετακίνηση

Ίσως να μην είχατε στο μυαλό σας πως σε μια τόσο ξεχωριστή ημέρα χωράει η άθληση, αλλά αυτή η χρονιά ήρθε για να ανατρέψει τα πάντα! Συνεννοηθείτε με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, στείλτε το μήνυμά σας, πάρτε ταυτότητα και μάσκα και απολαύστε μια βόλτα στη φύση ή ακόμα και στο αστικό τοπίο. Οι δυο σας, θυμηθείτε όλα τα highlights του χρόνου που πέρασε και πόσο πολύ σας βοήθησε να αλλάξετε ως άνθρωπος, κάντε σχέδια για το μέλλον, οργανώστε από την αρχή την από κοινού σας πορεία και αναζωπυρώστε τον έρωτά σας ακόμα και χωρίς φιλιά και αγκαλιές. Θα δείτε πως τελικά είχατε ανάγκη έναν τέτοιο περίπατο!

Κι αν ψάχνετε τα ωραιότερα δώρα για τα πρόσωπα της ζωής σας ή ακόμα και για τον ίδιο σας τον εαυτό, εμείς σας βρήκαμε τα κατάλληλα!

1

For You

Watch, Lexington, Oxette BUY HERE

2

For Him

Tom Ford, Ombre Leather, Eau de parfum, Attica BUY HERE

3

For Your Home

Table lamp, ceramic, Zara Home BUY HERE

4

For You

Iphone case, Swarovski, notos BUY HERE

5

For Him

Logo Plaque Backpack, Emporio Armani, Intervista BUY HERE

6

For Your Home

Candle, dark amber & ginger lily, JO MALONE LONDON, Attica BUY HERE