fbpixel

Search icon
Search
Eυφάνταστα γούρια για το 2021 από Έλληνες δημιουργούς
#GREEKSDOITBETTER

Eυφάνταστα γούρια για το 2021 από Έλληνες δημιουργούς

Mε τις καλύτερες ευχές για τη νέα χρονιά


Η νέα χρονιά δεν μπορεί να μη συνοδεύεται από κάτι τόσο μικρό, αλλά παράλληλα και τόσο σημαντικό, όπως ένα γούρι. Ένα συμβολικό αξεσουάρ που θα φέρει καλοτυχία και θα βοηθήσει να πιάσουν τόπο οι πολύτιμες ευχές μας αποτελεί ένα από τα καλύτερα δώρα, ιδιαίτερα για τη φετινή χρονιά. Οι σχεδιαστές κοσμημάτων συνεχίζουν να κάνουν τις προτάσεις τους...

Lito 

dsc8799a.jpg

Ένα καμπανάκι αγάπης είναι το γούρι της κορυφαίας jewel designer, Lito για το 2021 που στέλνει μηνύματα αγάπης, προστασίας και καλής υγείας. Κάθε χρόνο η Lito επιλέγει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για να δωρίσει μέρος των εσόδων. Αυτήν τη χρονιά συνεργάζεται με τον φιλανθρωπικό οργανισμό the home project που εξασφαλίζει στέγη και προστασία σε παιδιά πρόσφυγες που έχουν μείνει μόνα. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ. #nochildalone

Katerina Ioannidis 

screen-shot-2020-12-14-at-22856-pm.png

«Ο Ήρωάς μου», το γούρι του 2021 της Katerina Ioannidis είναι εμπνευσμένο από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον εμβληματικό ήρωα του αγώνα για την Ανεξαρτησία. Και είναι αφιερωμένο στους ήρωες της κάθε μέρας που με την περικεφαλαία τους ως έμβλημα τιμής, ανοίγουν το δρόμο για να ονειρευόμαστε.

"Κοίτα και πάλι ξημερώνει...

Έλα να δούμε την Ανατολή, να φτιάξουμε καινούρια όνειρα κι ευχές
να θυμηθούμε τους νεκρούς μας και να σταθούμε στους απελπισμένους πλάι

Έλα να δώσουμε τιμές στους ήρωές μας, τους άφαντους αυτούς της κάθε μέρας που μας κρατούν το δρόμο της ελπίδας ανοιχτό

Κι ας φυλάξουμε μια θέση στο τραπέζι μας κενή." 

Για τον άγνωστο ήρωα, της κάθε μέρας.

Elena Kougianou

ek-20-11-2020-0019.jpg

Τα φετινά γούρια Elena Kougianou Jewels εστιάζουν στην αγάπη που όλοι μας έχουμε είτε για τους γύρω μας, είτε για τα πράγματα που αγαπάμε και έχουμε ανάγκη. Πράγματα που θέλουμε να κρατήσουμε και το 2021 και να εξελίξουμε. Με motto το ALL YOU NEED IS LOVE και LOVE, SMILE, BE KIND ευχόμαστε το 2021 να έχει θετικό πρόσημο για όλους.

Κaterina Psoma

c9e6d715-adaf-4cd6-b88f-24ea278460b7.JPG

Το φετινό γούρι της Κaterina Psoma μας παροτρύνει να ξεχάσουμε οτιδήποτε μας κάνει να νοιώθουμε αδύναμοι και χωρίς στόχους. Να πετάξουμε οτιδήποτε άσχημο και να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε όμορφα, σοφότεροι και δυνατοί. Να αφήσουμε πίσω τα άχρηστα και να κάνουμε focus στα απαραίτητα. να απαλλαχθούμε από ό,τι μας βαραίνει και να βαδίσουμε το μονοπάτι μας χωρίς φόβο. Μας θυμίζει ότι η ζωή είναι όμορφη και δεν θα πρεπε να χάνουμε χρόνο σε ανώφελα πράγματα.

Antonia Karra

karra-17.jpg


Το γούρι της Αντωνίας Καρρά για το 2021 από την Cosmos Collection είναι σε σχήμα καρδιάς και μεταφέρει το πιο σημαντικό μήνυμα για το νέο έτος: την αγάπη και την ελπίδα που πρέπει να μας περιβάλλουν και να μας κρατούν ενωμένους! Καλή χρονιά!

Νίκος Τσιαπάρας

img-2606.JPG
Περιγραφή έργου: ακρυλικά σε καμβά, 50 x 50 εκ. και διατίθεται από τα social media του καλλιτέχνη.

Για 6η συνεχή χρονιά ο εικαστικός Νίκος Τσιαπάρας δημιουργεί ένα ζωγραφικό Ρόδι – γούρι για τη νέα χρονιά. Το φετινό project: "Ultra Violet Wishes", αποτελείται από ένα «ηλεκτρικό» μοβ Ρόδι ζωγραφισμένο σε καμβά με ακρυλικά χρώματα, μέσα στο οποίο είναι χειρόγραφα γραμμένος - χαραγμένος από τον καλλιτέχνη ο Ύμνος στην Αγάπη, ένα κείμενο ουμανιστικό και πάντα σύγχρονο (μέρος της Α’ επιστολής του Απ. Παύλου προς Κορινθίους). Το κείμενο επικεντρώνεται δηλαδή στην πανανθρώπινη αξία της αγάπης, η οποία δε μένει στο επίπεδο του συναισθήματος της επιθυμίας για καλοσύνη και ευτυχία, αλλά προχωρά στην πραγμάτωση, στην πράξη.

Instagram: @nikos_tsiaparas

Facebook: Nikos Tsiaparas

Υria ceramics

gouri-hires-1.jpg

Το ατελιέ κεραμικής που εδρεύει στην Πάρο και εδώ και χρόνια μας έχει κερδίσει με την αστείρευτη δημιουργικότητά του, για τη νέα χρονιά προτείνει γούρια με σύμβολο το βέλος που κοιτάζει μπροστά. Το σύμβολο με το βέλος μας δίνει ώθηση να αφήσουμε αυτήν την χρονιά και να προχωρήσουμε μπροστά. Για να δοθεί ώθηση σε ένα βέλος, απαιτείται η κίνηση προς τα πίσω πρώτα, όπως μας έκανε το 2020. Συνοδεύουν το αστέρι και η καρδιά με ευχές για τύχη και αγάπη.