fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Ectoin: Ποιο είναι το μαγικό beauty συστατικό που σίγουρα δεν γνωρίζετε

Τίποτα στον κόσμο της ομορφιάς δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η ίδια η επιδερμίδα σας


Ectoin: Ποιο είναι το μαγικό beauty συστατικό που σίγουρα δεν γνωρίζετε

Κάθε νέο συστατικό που εισάγεται στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, είναι σίγουρα ένα μεγάλο milestone για όλες τις beauty lovers. Για παράδειγμα θυμάστε την πρώτη φορά που βάλατε ενυδατική κρέμα ή την πρώτη φορά που ανακαλύψατε τις ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος. Θυμάστε επίσης τα αποτελέσματα που είχατε μετά που βάλατε ρετινόλη για ένα μήνα αλλά και την εκπληκτική δύναμη της νιασιναμίδης, που ελαχιστοποιεί τους πόρους. Η λίστα μπορεί να συνεχιστεί για ώρες. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα συστατικά παίζουν ενεργό ρόλο στην αλλαγή του δέρματός προς το καλύτερο, και τώρα, υπάρχει ένα ακόμη που πρέπει να ενσωματωθεί στη ρουτίνα σας και δεν είναι άλλο από το, ectoin. 

juliesfi-face-skin-beauty.jpg
@juliesfi

Ενώ είναι λιγότερο γνωστό από άλλα συστατικά περιποίησης δέρματος, είναι βασικά ένα θαύμα πολλαπλών δράσεων, που αντιμετωπίζει ταυτόχρονα μια σειρά από προβλήματα του δέρματος. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ectoin.

Τι είναι το Ectoin και πώς ωφελεί το δέρμα;

Η εκτοΐνη είναι μια οργανική ένωση που βρίσκεται στα βακτήρια και δρα ως οσμολύτης, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά τα κύτταρα να διατηρήσουν την κατάλληλη ισορροπία υγρών. Δρα ως ενυδατικό και μαλακτικό, ενυδατώνοντας και απαλύνοντας το δέρμα. Παρόλα αυτά, προσφέρει πολλά περισσότερο οφέλη από ένα λείο, ενυδατωμένο δέρμα. Η μαλακτική του δράση βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του, αλλά η εκτοΐνη προσφέρει επίσης προστατευτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες καθώς και οφέλη για τη λεύκανση του δέρματος. Ακόμη επηρεάζει θετικά την ξηρότητα που παρατηρείτε, είναι ασφαλής, καλά ανεκτή και μπορεί να υποστηρίξει την υγεία και την αποκατάσταση του δερματικού φραγμού. Τέλος, ενεργοποιεί τα αντιοξειδωτικά μονοπάτια ενώ αναστέλλει την τυροσινάση, το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τη μελάγχρωση των κυττάρων του δέρματος.

vicmontanari-face-beauty-skin.jpg
@vicmontanari

Με άλλα λόγια η εκτοϊνη έχει πολλαπλές δράσεις, από την ξηρότητα, έως τη φλεγμονή, τη θαμπάδα και τη μελάγχρωση. Αυτό εξηγεί γιατί μερικοί άνθρωποι τη θεωρούν ως τη νέα νιασιναμίδη. Έτσι, αν και η νιασιναμίδη που είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Β δε γίνεται ανεκτή από όλους, η εκτοϊνη έχει διαφορετική μοριακή δομή και είναι ιδανική, όποιο και αν είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Για ποιον τύπο δέρματος ταιριάζει καλύτερα το Ectoin;

Επειδή η εκτοϊνη προσφέρει πολλαπλά οφέλη, είναι κατάλληλη για πολλούς τύπους δέρματος. Η εκτοΐνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους περισσότερους τύπους δέρματος, αν και μπορεί να είναι πιο ωφέλιμη σε ξηρό, τραχύ δέρμα, επειδή είναι ένα αποτελεσματικό μαλακτικό, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά το δέρμα να αισθάνεται απαλό και λείο. Μάλιστα, είναι μια τέλεια επιλογή για το χειμώνα όπου ο δερματικός φραγμός μπορεί να μη βρίσκεται σε ισορροπία λόγω των σκληρών καιρικών συνθηκών. Επιλέξτε την και είναι βέβαιο πως θα δείτε μεγάλη διαφορά, ήδη από τις πρώτες εφαρμογές. 

Κεντρική φωτογραφία: @lisamottl

 Μια ενυδατική κρέμα υψηλής συγκέντρωσης

Μια ενυδατική κρέμα υψηλής συγκέντρωσης

Ceramidin Ectoin-Infused Cream, Dr. Jart+, Sephora

BUY ME